• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Marija Zorić

26.01.2023

10:00

SUPERTALENTOVANI FUDBALER PARTIZANA ZA INFORMER OTKRIVA! Baždar: Ljajić mi je mentor!

Starsportphoto

Partizan

SUPERTALENTOVANI FUDBALER PARTIZANA ZA INFORMER OTKRIVA! Baždar: Ljajić mi je mentor!

Podeli vest

Često razgovaram sa Ademom i čim se pojavila priča oko Fiorentine, rekao mi je da je to pravi klub za mene u budućnosti. Nestvarno mi je kad čujem da vredim nekoliko miliona evra, kaže Samed Baždar

Prija mi kad čujem da se Fiorentina interesuje za mene, a Adem Ljajić mi je rekao da je to pravi klub za mene u budućnosti, kaže Samed Baždar (18) u razgovoru za Informer!

Supertalentovani fudbaler Partizana je na pripremama u Beleku pokazao da je sazreo i stasao da na proleće bude jedan od aduta "parnog valjka". Jesenas je na pravi način iskoristio minutažu, pokazao da može da odgovori svim zadacima na terenu i da se ravnopravno nosi sa iskusnijim rivalima, pa njegove dobre partije nisu prošle nezapaženo.
Fokusiran

Prija mi što me inostrani timovi prate, ali nisam opterećen time, jer hoću prvo u Partizanu da ostavim trag
Samed Baždar

Nigde ne žuri

Momak koji je ponikao u omladinskoj školi crno-belih odavno je na radaru skauta iz inostranstva, prošle godine je odbijena ponuda Juventusa, a nedavno se pojavila informacija da ga želi Fiorentina. Pominje se i interesovanje Hofenhajma, Fenerbahčea i Bešiktaša, ali čelnici srpskog viceprvaka nemaju nameru da se odreknu bisera za manje od sedam miliona evra.

- Naravno da mi prija što me inostrani klubovi prate, jer je to znak da radim dobro i da to ima nekog smisla. Da se ne lažemo, svima je želja da se jednog dana oprobamo u najjačim evropskim ligama. Sad ne žurim, tek sam ušao u prvi tim, imam još mnogo toga da pokažem. Voleo bih da prvo ostavim trag u Partizanu, pa da onda odem u inostranstvo. Videlo se na nekim prethodnim primerima da nije dobro kada se žuri, pošto su se mnogi talenti tako izgubili - poručuje Baždar.

Foto: Starsportphoto

Adem Ljajić često razgovara sa Samedom Baždarom



Osim porodice, rođeni Novopazarac ima veliku pomoć i podršku u Ademu Ljajiću, nekadašnjem asu crno-belih.

- U odličnim sam odnosima sa Ademom, on mi je sad neka vrsta mentora, a bio mi je idol dok sam bio klinac. Često pričamo, savetuje me, prati moje igre i puno mi pomaže. Zvao me čim je čuo za interesovanje Fiorentine i rekao mi da je to prava sredina za mene u budućnosti. Hvalio je klub, grad, navijače... On je imao zapažen učinak u Italiji, pa ne bih imao ništa protiv da krenem njegovim stopama. Nekoliko igrača je u prošlosti iz Humske odlazilo u Firencu i to se pokazalo kao pun pogodak. Mislim da bi i meni Serija A lepo legla - priznaje Baždar.

Petrić nas je pustio da uživamo

 

Imao je talentovani tinejdžer priliku da sarađuje sa nekoliko trenera, ali je Gordan Petrić imao poseban uticaj na njega.

- Stanojević me uveo u prvi tim, kod Stolice sam postigao prvi gol na takmičarskim mečevima, a Petrić mi je dao prostor da se dokažem. I najbolje se osećam na toj poziciji iza napadača. Gordan nas je oslobodio pritiska, pustio nas je da uživamo u igri, da imamo slobodu. Da ne shvati neko pogrešno, postoje jasni zadaci i zahtevi, ali smo u mentalnom smislu rasterećeniji i svima to prija, atmosfera je sjajna. Sada smo naporno radili na tranziciji, brzoj pas-igri, promeni strana, visokom presingu... Navijači mogu da očekuju bolji i spremniji Partizan na proleće. Željni smo pobeda i uspeha, zato im obećavam žestoku borbu na svakoj utakmici - jasan je Baždar.

Čvrsto na zemlji

Mladi ofanzivac tvrdi da priče o eventualnom transferu ne mogu da ga poremete, jer je glavom sto posto u Partizanu.

- Iskreno, nestvarno mi zvuči kad čujem da vredim nekoliko miliona evra. Nemam taj osećaj, drago mi je, ali se ne opterećujem time. Čvrsto sam na zemlji, znam da je ispred mene još puno posla i rada, a sve ostalo će doći po zasluzi. San mi je bio da uđem u prvi tim Partizana i da postignem gol... To sam uspeo, sad idem dalje, korak po korak, neću se tu zaustaviti. Na kraju, pita se i klub, a u dogovoru sa čelnicima i porodicom doneću najbolju odluku ukoliko se pojavi neka zanimljiva ponuda - zaključuje Baždar.

 

 

Bonus video

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija