• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

10:58

NENAD ČANAK VIDI CRNO-BELE U TOP 8 EVROLIGE: Najbolje što Srbija ima je u Partizanu

Starsportphoto©

Partizan

NENAD ČANAK VIDI CRNO-BELE U TOP 8 EVROLIGE: Najbolje što Srbija ima je u Partizanu

Podeli vest

Srpski trener Nenad Čanak, koji već pet godina sa klupe predvodi Lijetkabelis, govorio je o Partizanu i šansama crno-belih u Evroligi

Bivši trener Partizana je prošlog petka prisusutvovao utakmici crno-belih protiv Žalgirisa, gde su izabranici Željka Obradovića slavili sa 88:74 i tako povećali svoje šanse za plasman u top 8.

- Svaka utakmica u Partizanu se igra na pobedu, pogotovo kad je Željko trener. Prema onome što sam video sa strane, atmosfera je izuzetna. Kažem kako to izgleda sa strane, ja sam bio na treningu, ali poznajući taj ceo staf, ljude oko kluba koji pričaju da je amofsera izvanredna, nemam razloga da im ne verujem - kazao je za Sportal Nenad Čanak i dodao:

 

Foto: Starsportphoto

 

- Mislim da je Partizan ozbiljan kandidat za TOP 8, a kad uđeš u TOP 8... možemo se videti ponovo u maju u Kaunasu. 

Ima onih što zameraju Partizanu što okosnicu tima čine stranci, međutim Čanak smatra drugačije.

- Ako pogledamo spisak svih igrača rođenih 2000. godine i mlađe, mislim da Partizan ima najbolje. Petrušev je u Zvezdi, Marko Pecarski se budi polako, pitanje je kako će se dalje odvijati stvari u njegovoj karijeri. Od mlađih je tu Nikola Jović, koji je u NBA ligi, Đurišić koji je NBA prospekt, nema mladih igrača koji bi zadovoljili kriterijum igranja u Partizanu, ne vidim druge koji bi mogli da budu tu, a da već nisu. Smailagić, Trifunović, Koprivica... To je najbolje što Srbija ima u tom godištu -  smatra bivši trener Partizana.

Foto: Starsportphoto

 

Dotakao se teme košarke u Litvaniji i uporedio je sa Srbijom.

- Meni je stvarno izuzetno zadovoljstvo što sam u Litvaniji, to je košarkšaka zemlja. Za razliku od onoga kod nas, ovde je košarka jedini sport i svi se u nju razumeju. Imama osećaj da su je svi u nekom trenutku trenirali. Neko je uspeo da postane igrač, neko ne, ali kad god pričaš sa ljudima čuješ da su trenirali, da prate i razumeju košarku. Nema drugih sportova, deca ne odlaze na druge sportove, dobro – fudbal je fudbal, ali talenti se ne rasipaju na odbojku, rukomet, vaterpolo.


 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zeljko

pre 1 godinu

NAJBOLJE STO IMA SRBIJA JE U ZVEZDINOJ DECI,A PARTIZANU FALI POJACANJE NA POZICIJI CRNCA

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17