• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

28.03.2023

15:01

KOŠARKAŠI PARTIZANA MOTIVISANI PRED NOVI SPEKTAKL U EVROLIGI! Pašće i Barselona posle 13 godina!

Starsportphoto©

Partizan

KOŠARKAŠI PARTIZANA MOTIVISANI PRED NOVI SPEKTAKL U EVROLIGI! Pašće i Barselona posle 13 godina!

Podeli vest

Košarkaši Partizana spremni su da, posle Olimpijakosa, večeras sruše još jednog velikana na svom parketu u 31. kolu Evrolige (20.30, Spor klub 1), čime bi praktično overili plasman među top osam!

Crno-beli su od sredine decembra 2022. ušli u sjajnu formu, što potvrđuje i učinak koji imaju u svim takmičenjima od tada do danas (26 pobeda, pet poraza).

Panter, Lesor, Ledej i ostali su, računajući samo 2023. godinu, u elitnom društvu izgubili jednom pred svojom publikom, i to od Fenerbahčea (97:94). U međuvremenu su, pored već pomenutog grčkog velikana, savladani Monako, Baskonija, Alba, Crvena zvezda, Asvel...

Učitelj na učenika

Bez izgovora

Umor? To ne postoji, sve dolazi iz glave. A protiv Barse nas čeka pakleni posao
Željko Obradović

Ipak, duel sa Kataloncima biće nešto posebno i jedan od najtežih ispita za ekipu Željka Obradovića. Pogotovo kada se u obzir uzme tradicija, jer je "parni valjak" poslednji put protiv španskog giganta slavio 2010, i to posle produžetka (67:66). Nakon toga se Barsa dva puta radovala u srpskoj prestonici, kao i u prvom okršaju ove sezone, kada je bilo 79:68.

Partizan je dobru uvertiru napravio trijumfom u nedelju veče nad Cedevitom Olimpijom u ABA ligi (76:73). Iako je raspored težak i gust, najtrofejniji evropski trener ne želi izgovore.

- Svi timovi imaju problema kada igraju posle samo 48 sati pauze. Pokojni profesor Nikolić
naučio me je da umor ne postoji, jer sve dolazi iz glave. Pokušavam to da prenesem na igrače. Ima ta autosugestija, ko prihvati da nije umoran, izgledaće kako treba. I ovaj duel sa Barsom biće pitanje energije, želje i volje. Momci moraju da budu spremni da pomognu, čak i ako su to samo dva minuta provedena na terenu
- rekao je Obradović.

Foto: Aba-liga/Partizan

Slavlje Željka Obradovića



Kormilar crno-belih će se još jednom suočiti sa svojim učenikom Šarunasom Jasikevičijusom. Legendarni Litvanac vodi Katalonce, a sa Željkom je svojevremeno u Panatinaikosu, kao igrač, osvojio titulu prvaka Evrope 2009. Sigurno je da će i atmosfera u Areni ponovo biti fenomenalna, s obzirom na to da su karte rasprodate i da će tribine biti krcate.

- Mi smo od 16. decembra odigrali 31 meč, a imamo skor 26-5. Veoma interesantna statistika, ali to nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje. Kad igraš protiv ekipa poput Barse, Reala ili Monaka, koji su bolji na tabeli, znaš da te čeka pakleni posao da bi se izborio za još neku pobedu i plasman među osam, što je, pretpostavljam, dobar rezultat. Da ne pričam o tome koliku nam snagu daju navijači. Mogu samo da pretpostavim kako će biti večeras, oni znaju da nas guraju kad je najpotrebnije - poručio je Obradović. 

PARTIZAN KOD KUĆE
PROTIV BARSELONE


21. novembar 2013.
Partizan - Barselona 64:82
6. decembar 2012.
Partizan - Barselona 67:68 p. p.
3. februar 2010.
Partizan - Barselona 67:66 p. p.
24. oktobar 2007.
Partizan - Barselona 81:78
11. decembar 2003.
Partizan - Barselona 61:57

Nema stajanja

Kapiten Kevin Panter (29) ušao je u odličnu formu, nosi ekipu i trenutno je treći najbolji strelac Evrolige.

- Iskreno, ne zaboravljam neke loše komentare koji su bili aktuelni u decembru. To me samo dodatno motivisalo da treniram još jače i da verujem u ovaj tim. Nismo paničili, podržavali smo jedni druge, naporno radili i to se pokazalo kao ispravan put. Nastavljamo dalje, želimo i protiv Barse da odbranimo svoj teren. Dokazali smo ove sezone da svakoga možemo da pobedimo - naglasio je Panter.

Foto: Starsportphoto

 

Naneli: Hoću da uništim svakoga

Iskusni šuter Džejms Naneli (32) bio je najefikasniji u taboru Partizana protiv Olimpijakosa, a tvrdi da je spreman da sličnu partiju ponovi i večeras protiv Barselone.

- Nije mi važno ko je protivnik, jer želim da uništim svakoga. Pokušavam da igram jednostavno. Takav sam kroz celu karijeru, solidan, efikasan, koristan za tim... Znam da mogu da pogodim, da mogu da doprinesem preciznim pasom, šta god da je potrebno. Nije mi teško da pronađem motiv, jer ovo je naš posao, a svaka utakmica je prilika za dokazivanje. Ekipa je spremna za najvažniji deo sezone. Za ovo treniramo, za ovo se borimo, da bismo došli do završnice - jasna je Amerikanac.


EVROLIGA

31. kolo

Utorak
Makabi - Virtus 18.00
Efes - Armani 19.30
Panatinaikos - Bajern 19.30
Baskonija - Alba 20.30
Partizan - Barselona 20.30


Sreda
Žalgiris - Monako 18.00
Crvena zvezda - Valensija 19.00
Olimpijakos - Asvel 20.00
Real Madrid - Fenerbahče 20.45



 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija