• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

03.04.2023

07:05

LEGENDE KLUBA IZ HUMSKE OGORČENE ZBOG STANJA I REZULTATA: Partizan 44 godine nije bio ovako jadan

Starsportphoto

Partizan

LEGENDE KLUBA IZ HUMSKE OGORČENE ZBOG STANJA I REZULTATA: Partizan 44 godine nije bio ovako jadan

Podeli vest

Goran Bogdanović i Nikica Klinčarski kažu da ne pamte veći javašluk u Partizanu nego što je to sada slučaj i mole boga da ekipa bude druga na kraju sezone

Partizan 44 godine nije bio ovako jadan, a za sve to krivo je sadašnje rukovodstvo, koje klub vodi u propast, poručuju legende crno-belih Goran Bogdanović (55) i Nikica Klinčarski (66)!

Nekadašnji asovi, koji skupa imaju preko 800 utakmica u dresu kluba iz Humske, kažu da ne pamte veći javašluk od ovoga koji je napravila uprava na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom. Dodaju da je gore stanje bilo samo 1979. godine, kada je Partizan jedva iščupao opstanak u ligi bivše Jugoslavije pobedom protiv podgoričke Budućnosti (4:2).
Borba za goli život

Ako budemo drugi na tabeli, to će biti uspeh kao da smo osvojili ligu Jugoslavije
Goran Bogdanović

Legende u kontaktu

Ekipa Igora Duljaja u subotu je poražena od Vojvodine u 28. kolu Superlige i pitanje je da li će sačuvati drugo mesto na tabeli, koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.
 

Foto: Starsportphoto

 

Goran Bogdanović, koji je u Partizanu igrao od 1985. do 1993, saglasan je sa ocenom mnogobrojnih asova da je za sve odgovorna uprava.

- Toliko sam razočaran da nemam više reči. Plašim se da ćemo izgubiti i to drugo mesto. Ne pamtim gore stanje još od onog vremena kada smo u poslednjem kolu izborili opstanak u ligi. Od vremena kada sam ja igrao u Partizanu, nije bilo gore. Ako budemo drugi, biće uspeh kao da smo osvojili ligu Jugoslavije. Tako misli većina legendi sa kojima sam u kontaktu. Mene na stadionu više ne prepoznaju. Kad dolazim, a to je retko, moram da se javljam portiru ko sam i šta sam. Sramota da nema veće - poručuje Bogdanović.

Nekada sjajni vezista ne veruje da će se stvari promeniti dok ne ode sadašnja uprava. Kako stvari stoje, to se neće skoro dogoditi, jer je u petak navodna ostavka Milorada Vučelića jednoglasno odbijena.

- Ta Skupština je posebna priča. I smešno i tužno. To da je neko nekog molio da mu uvaže ostavku je čista priča za javnost. Progutaće je oni koji ne poznaju fudbal i stanje u Partizanu. U pitanju je izmontirana Skupština da bi se nastavilo kako jeste. Da su stvarno hteli da odu, mogli su jednostavno da podnesu neopozive ostavke, pa da dođu neki drugi ljudi da vode ovaj klub kako treba - dodaje Bogdanović.

Proterani iz kluba

Nikica Klinčarski, legenda na trećem mestu po broju odigranih utakmica za Partizan, takođe je ogorčen zbog stanja rezultata.

Đurić: Klub vode neznalice

Nekadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić u svom stilu prokomentarisao je aktuelno stanje u Partizanu. Ljude iz uprave nazvao je neznalicama, a stanje tragičnim.

- Ko god da dođe u Partizan, biće bolji od ovih neznalica. Svaki dan koji provedu u klubu vodi nas u još dublju krizu. Ne znam ko ih štiti, odgovorni su za sve što se dešava. Dužni su i ružni, sve ovo je velika tragedija - grmi Đurić.


- Krajem sedamdesetih, tačnije 1979. godine, Partizan se borio za opstanak i izborio ga pobedom nad Budućnosti u poslednjem kolu. Otad pa do danas, ne mogu da se setim da je ikad bilo teže. Nisam u klubu više od pet godina, posle one Skupštine kada su mnogi od nas proterani. Neki i nisu više među nama. Sve što se dešava je posledica lošeg vođenja kluba. Ti koji su danas tu odavno su mogli da se sklone i da klub daju u ruke nekom ko će ga povesti ka stazama stare slave - poručuje Klinčarski

Foto: Starsportphoto

Nikica Klinčarski



Bivši trener i skaut kaže da će, uprkos svemu, biti uz ekipu u finišu sezone.

- Navijam da izborimo kvalifikacije za Ligu šampiona. To će biti prilika da se klub, ako ništa drugo, koliko-toliko finansijski stabilizuje - zaključuje Klinčarski.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Gipsani

pre 1 godinu

Ljudi, imali ste Sadika, Asana i druge asove.... zasto ih niste zadrzali.

Ratko

pre 1 godinu

ovu stoku lepim ne mozes isterati samo bukvalo izbaciti iz Kluba

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija