• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

24.04.2023

14:48

PARTIZAN SE SROZAO! KATASTROFA, OVO NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO! Bivši fudbaleri PRETUŽNI zbog stanja u HUMSKOJ!

printscreen

Partizan

PARTIZAN SE SROZAO! KATASTROFA, OVO NISMO MOGLI DA ZAMISLIMO! Bivši fudbaleri PRETUŽNI zbog stanja u HUMSKOJ!

Podeli vest

Svakom kome je Partizan u srcu teško pada situacija u kojoj se nalazi trofejni srpski fudbalski klub. Navijači su ogorčeni, fudbaleri i trener nemoćni, a uprava nedodirljiva. Oni koje posebno boli stanje u Humskoj su deca Partizana i nekadašnji prvotimci, Miloš Ostojić i Aleksandar Lazevski.

Crno-beli trenutno mogu samo da sanjaju drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, jer imaju čak osam bodova manje od Čukaričkog, koji zauzima drugu poziciju na tabeli. Partizanu je ugroženo i četvrto mesto, pošto ima identičan broj bodova kao petoplasirana Vojvodina. To znači da bi možda mogli da ostanu bez plasmana u evropska takmičenja naredne sezone. 

Retko ko je mogao i da pomisli da će Partizan biti u ovoj situaciji i da će morati da strepi za plasman u kontinentalna takmičenja.

Foto: Starsportphoto

 

Aleksandar Lazevski i Miloš Ostojić, deca Partizana koja su kasnije stasala u prvotimce kluba iz Humske, ne kriju koliko im teško pada novonastala situacija.

- Nisam ni u snu mogao da pomislim da će klub ovo doživeti. Srozao se! Iskreno, sve manje i manje gledam utakmice i ne mogu da verujem da se ovo dešava - kaže defanzivac Miloš Ostojić.

Foto: Starsportphoto

Ostojić u duelu sa Rikardom

Jedan od najboljih igrača Spartaka, koji je nakon Partizana branio boje BATE Borisova, Napretka, Čukaričkog i Lijepaje, kaže da ga boli ovo što doživljava klub koji voli.

- Imam veliku emociju prema klubu čiji sam deo bio 16 godina. Od malih nogu sam bio tu i nije mi svejedno. Ne mogu da dođem sebi da "visi" takmičenje u Evropi, a kao da nikoga više ne zanima fudbal, jer su se svi "prešaltali" na košarku. Tužno je kada vidite da jedan veliki klub dođe da gleda oko 200 navijača - kaže sa tugom u glasu Miloš Ostojić za Informer.rs. 

Partizan bi mogao da ostane Evrope posle skoro 3 decenije

Partizan bi posle skoro tri decenije mogao da ostane bez plasmana na međunarodnu scenu, a poslednji put to se dogodilo u sezoni 1995/96. Takođe, davne 1982. godine, jugoslovenski klubovi izašli su na evropsku scenu, u Kupu šampiona predstavnik je bio Dinamo Zagreb, u Kupu pobednika kupova Crvena zvezda, a u Kupu UEFA Sarajevo i Hajduk. Partizana ni tada nije bilo na međunarodnoj sceni, jer je prvenstvo završio na šestom mestu, a da li će se mnogo godina kasnije desiti isti epilog, saznaćemo uskoro. 

 

Partizan je došao u situaciju da strepi za četvrto mesto u Superligi Srbije, a nekadašnji reprezentativac Makedonije i defanzivac ovog kluba, Aleksandar Lazevski, slaže se u potpunosti sa Ostojićem.

- Meni je ovo nezamislivo! Nešto baš ne štima, od repa do glave treba dobro izanalizirati šta se dešava sa klubom! Poznajem mnogo sadašnjih igrača, upoznat sam sa njihovim kvalitetima. To su isti oni momci koji su izborili grupnu fazu Lige konferencija, a onda i nokaut fazu. Zaista ne mogu da objasnim ovu katastrofu.

 

Foto: Starsportphoto

 

Kapiten Vršca je daleke 2010. godine debitovao na evropskoj sceni protiv Pjunika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Bio je standardan prvotimac crno-belih na putu ka plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja, a u grupi sa Arsenalom, Bragom i Šahtjorom je na svih šest utakmica proveo po 90. minuta na terenu.

Foto: Starsportphoto

 

- U vreme kada sam ja igrao u Partizanu, remi bi značio potpunu katastrofu! Ovo što se sada dešava nikako ne mogu da shvatim. Verujte, kao velikom navijaču crno-belih teško mi je i da pričam o ovoj situaciji - rekao je Aleksandar Lazevski, koji je u sezoni 2010/11. osvojio duplu krunu, a u naredne dve sezone još dve titule prvaka Srbije, za Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 1 godinu

Čim uprava dozvoljava da klubom upravljaju navijači-kriminalci šta drugo očekivati . Klub treba diskvalifikovati na pet godina dok se ne afirmišu nove sportske snage.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar! (VIDEO)

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija