• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

09:35

PARTIZAN SE HVALI DA JE ZA DAN SKUPIO 500.000 EVRA, A ZA PET I PO GODINA NIJE PLATIO NI DINAR POREZA!

Partizan

PARTIZAN SE HVALI DA JE ZA DAN SKUPIO 500.000 EVRA, A ZA PET I PO GODINA NIJE PLATIO NI DINAR POREZA!

Podeli vest

Prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović pohvalio se kako je klub za dan skupio 500.000 evra, a crno-beli od kraja 2017. godine do danas nisu platili porez državi Srbiji.

Košarkaški klub Partizan pokrenuo je pre nekoliko dana akciju prikupljanja novca za plaćanje poreskog duga. Pristalice crno-belih počele su masovno da uplaćuju novac ne bi li pomogli klubu da plati dug od 7.000.000 evra, koliko iznose neplaćene obaveze prema državi.

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio je da je posle samo jednog dana skupljeno neverovatnih 500.000 evra.

- Mi smo u sredu za porez prikupili 500.000 evra. Akciju je pokrenulo više od 2.000 navijača. Mi smo puno akcija provodili, na kraju smo prihvatili, moram da pohvalim i da će svako od nas u UO platiti bespovratno po 100.000 evra, dakle milion evra će se platiti samo od članova UO, moram da se zahvalim državi što je imala razmevanja da nas čeka sa ovim. Mi smo 2017. godine imali listu prioriteta. Cilj nam je da poreski dug do početka sezone vratimo većim delom, možda i u celosti. Jako je teško da imate toliki dug, a da imate budžet za igrače. Nama je korona godina odnela 5 miliona evra, to je već glavnica duga za porez - rekao je Mijailović pre nekoliko dana.

Međutim, od kraja 2017. godine do danas, Partizan nije ni dinar uplatio državi na ime poreza. Crno-beli duguju državi Srbiji 7 miliona evra, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu, mogu da se dure, ali porez moraju da plate. Kažu da su skupili 500.000 i očekujem da uplati sutra 500.000 i sukcesivno uplaćuje dok ne isplati svih 7 miliona evra. Tu nema tolerisanja, ali smo spremni da i znanjem kao što smo finansijski pomogli i za licencu i na druge načine pomognemo fudbalskom klubu Partizan, jer je u veoma, veoma teškoj situaciji. Zahvalan sam zbog jedne stvari za koju mislim da je dobra što se pojavila u javnosti, da porez mora da bude plaćen i da se pomogne, država tu da prašta neće ni Zvezdi ni Partizanu i mogu da se dure koliko hoće - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljuba

pre 1 godinu

Što im neplati Obradović porez, zaradio je tolike pare, a kaze voli Partizan, pa neka mu vracaju u narednih 100 god. nego covek zna da od toga nema ništa i po kratkom postupku ih otpisao

Aca

pre 1 godinu

Vrlo sraman tekst,pun laži i neistina.Napisite slobodno da AV unustava sdPartizan.I to vrlo perfidno.

Laki

pre 1 godinu

Kad plati vuciceva zvezda porez tad i ostali pa i partizan, zvezda je bure bez dna u koje se slivaju milioni iz drzavnog budzeta a da ppritom neplacaju ni jednog dinara poreza

milanovic

pre 1 godinu

Neka vrate oni koji su ga pokrali D.V. i P.D. a vi platite najevtiniju kartu 5.5 soma. Bezbroj puta sam gledao CSKA u evroligi, karte si mogao da nabaviš i 10 evra da ne pričam o spojenim kartama za dve utakmice. Tako Partizanova uprava naplaćuje vernist svojih navijača

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija