• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

15:31 >> 15:32

DULJAJ JE BIVŠI! Uprava Partizana zvala OVA DVA MILJENIKA "GROBARA"!

printscreen

Partizan

DULJAJ JE BIVŠI! Uprava Partizana zvala OVA DVA MILJENIKA "GROBARA"!

Podeli vest

Prema saznanjima Informera, uprava Partizana na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom uveliko traži trenera za narednu sezonu. Izbor je pao na dve legende kluba, koje navijači obožavaju.

Dileme više nema, Igor Duljaj neće dobiti priliku da i naredne godine sedi na klupi tima iz Humske.

Nekadašnji vezista Partizana i Šahtjora dobio je vruć krompir u ruke i nezadovoljnu ekipu posle odlaska Gordana Petrića, ali ruku na srce, nije se mnogo pokazao.

Vodio je ekipu na 13 utakmica, zabeležio po pet pobeda i poraza, uz tri remija, a Partizan će sezonu završiti na četvrtom mestu u prvenstvu, što se nije desilo od sezone 1989/90 kad se igrala liga nekadašnje SFRJ.

Daleko od toga da je Duljaj jedini krivac za takvo stanje, ali Partizanu je neophodan trener koji će moći da ekipu približi ljutom rivalu Crvenoj zvezdi, ali i da nastavi sa dobrim igrama u Evropi.

Foto: Starsportphoto©

Igor Duljaj

Kako saznaje Informer, rukovodstvo crno-belih suzila je izbor na dva imena od kojih će "Grobarima" krenuti voda na usta.

Prvi kandidat je Saša Ilić, koji trenutno radi u CSKA iz Sofije. Klub iz prestonice Bugarske trenutno vodi ljutu bitku sa Ludogorecom za titulu. Od ishoda bugarskog šampionata umnogome će zavisiti dalja karijera bivšeg kapitena i žive legende Partizana.

Ukoliko osvoji trofej, Ilić će se teško vratiti u Srbiju jer bi bio debelo nagrađen za prekid dominacije Ludogoreca koja traje 11 godina. Na tri kola do kraja Ilićev tim zaostaje jedan bod za ekipom iz Razgrada.

- Prva opcija za trenera je Saša Ilić, ali dosta toga će zavisiti od toga kako će se završiti prvenstvo Bugarske. Uprava bi volela da se Saša vrati u Partizan, ali svesni su da će mu čak i da ne osvoji titulu vrata evropskih liga biti otvorena jer se u Bugarskoj pokazao kao odličan trener. I Slaviša Jokanović je iz bugarskog Levskog pokrenuo karijeru - priča izvor Informera blizak upravi kluba iz Humske.

Foto: printscreen

Saša Ilić

Drugi kandidat je pomalo izenenađujući, reč je o Marku Nikoliću. Treneru kog navijači Partizana obožavaju jer je osvojio duplu krunu u sezoni 2016/17. i praktično iz ruku oteo trofej šampiona najvećem rivalu Crvenoj zvezdi. Bio je to ujedno i poslednji pehar državnog prvaka za crno-bele, a nakon toga usledila je dominacija Zvezde srpskim fudbalom.

Vredi napomenuti da je "parni valjak" iste sezone u finalu Kupa savladao crveno-bele sa 1:0.

Marko Nikolić blizak je grupi koju predvodi predsednik KK Partizan i JSD Partizan Ostoja Mijailović i koja pokušava da smeni aktuelnu upravu Partizana.

Foto: Starsportphoto

Ostoja Mijailović i Marko Nikolić

Međutim, prema rečima našeg izvora nije isključeno da bi, u slučaju da dobije garancije da će imati odgovarajući budžet i odrešene ruke za dovođenje pojačanja, Nikolić prihvatio ponudu Vučelića i Vazure. Dosta toga zavisiće i da li će sjajni stručnjak ponovo pronaći angažman u Rusiji, gde je vodio Lokomotivu iz Moskve.

- Upravi Partizana interesantan je i Marko Nikolić, bez obzira na to što važi za čoveka koji je blizak drugoj struji okupljenoj oko Ostoje Mijailovića. Marku je Partizan iznad svega i prihvatio bi da se vrati ako dobije dobru ponudu koja bi mu garantovala krojenje tima po njegovoj volji. Sve će biti jasnije za desetak dana ili dve nedelje jer Nikolić ima i ponude iz Rusije - tvrdi naš sagovornik.

Očekuje nas buran jun u Humskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija