• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.05.2023

20:04 >> 20:06

NE MOŽE BEZ DRAME! Partizan PROKOCKAO meč loptu, igraće se MAJSTORICA u Beogradu!

abaliga.com

Partizan

NE MOŽE BEZ DRAME! Partizan PROKOCKAO meč loptu, igraće se MAJSTORICA u Beogradu!

Podeli vest

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali Partizan i izborili majstoricu u polufinalnoj seriji ABA lige - 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:26).

Ne može Partizan ove sezone bez drame u plej-ofu... Nakon što su doživeli šokantan poraz od Real Madrida u četvrtfinalu Evrolige, a potom uz dosta muke eliminisali Studentski centar, muke crno-belih u produženim serijama se nastavljaju. Izabranici Željka Obradovića moraće kroz tri utakmice da jure plasman u finale ABA lige pošto su večeras u Ljubljani izgubili od Cedevita Olimpije - 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:26)! 

Ljubljančani su uspeli da se konsoliduju nakon ubedljivog poraza u Beogradu i iznude "majstoricu" u polufinalu ABA lige, taj meč biće na programu 6. juna od 20 časova u Areni.

Izuzetno šuterski raspoloženi crno-beli su otvorili meč, posebno Džejms Naneli, Kevin Panter i Alen Smailagić. Delovalo je da će Partizan već u Stožicama završiti seriju i zakazati duel sa Crvenom zvezdom u finalu, ali su se izabranici Mira Alilovića razbudili i na krilima Marka Jeremića već do kraja prvog perioda preuzeli rezultatsku inicijativu. 

Foto: Starsportphoto/abaliga.com

Partizan je daleko bolje otvorio i drugi period, ponovo su crveno-beli poveli, ali kako se bližio kraj prvog poluvremena igra beogradskog velikana potpuno se raspala. Najzaslužniji za to bio je Jogi Ferel pa su Ljubljančani na odmor otišli sa deset poena prednosti - 51:41. 

Nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo Željko Obradović, posebno igrom u odbrani svojih izabranika. Nema sumnje da je svlačionici bilo "ribanja" što je urodilo plodom budući da su crno-beli zaigralo nešto bolje na startu treće četvrtine. Ipak, ponovo je nivo igre opao kako je odmicalo vreme, a Cedevita Olimpija je nakon trojke Mulalića stekla maksimalnih 13 poena prednosti uoči poslednjeg perioda. 

Otvorio je Lesor poenima uz faul četvrtu četvrtinu, usledila je trojka Mateca Rebeca koje je označila i kraj Partizanovih nadanja u Stožicama. Pokušavali su crno-beli da se vrate u meč u finišu, ali su Slovenci uspeli da odbiju sve nalete gostiju i izbore majstoricu. 

Foto: abaliga.com

Cedevita Olimpiju predvodio je Jogi Ferel sa 21 poenom, 12 je dodao Zoran Dragić, a po deset Edo Murić i Alen Omić. Sa druge strane, Kevin Panter je ubacio 24 koša, 16 Dante Egzum, dok su dvocifreni još bili Džejms Naneli i Matijas Lesor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Brukaaa

pre 1 godinu

Utepaše zmajčeki NBA preplaćene siledžije

Vuki

pre 1 godinu

Ma ovo je namerno... Da se zaradi još neki dinar od ulaznica kao sa SC Derbijem. U Beogradu će opet dominantno pobediti.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija