• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

26.08.2023

06:40

Bivši čelnik crno-belih za Informer: Dno dna Partizana!

Starsportphoto

Partizan

Bivši čelnik crno-belih za Informer: Dno dna Partizana!

Podeli vest

Nekadašnji potpredsednik kluba iz Humske, Ratomir Babić (81), ogorčen je zbog blamaže u Danskoj.

Dugogodišnji funkcioner "parnog valjka" tvrdi da je debakl koji su izabranici Igora Duljaja doživeli u četvrtak veče od Nordsjelanda (5:0) u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija možda i najteži poraz u istoriji Partizana.

Babić nije krio razočaranje zbog sramote u Skandinaviji, ali se u razgovoru za Informer dotakao i kompletne situacije u klubu sa Topčiderskog brda. Nije mu jasno kako oni koji sede u foteljama ne osećaju makar moralnu potrebu da odu i prepuste mesto nekom sposobnijem.

- Strašno, katastrofa... Nemam reči kojom bih opisao ono što sam video u Danskoj. To je možda i najveća blamaža u istoriji kluba. Bilo je teških poraza i u prošlosti, ali ovo je šamarčina. Jedan prosečan tim nas je nadigrao u svakom smislu. Užasnut sam, nastavlja se tragedija Partizana i što je najgore ne vidim kada i ko će je zaustaviti - poručio je Babić.

Foto: FK Partizan

Katastrofa Partizana u Danskoj

On je dodao da odgovornost za potop u Farumu ne može da bude samo na ekipi i stručnom štabu, kao i da su problemi mnogo dublje prirode.

- Nisu krivi samo Duljaj i fudbaleri. Te momke je neko doveo u Partizan. Problem je način na koji se radi već godinama. Uzimaju se samo slobodni igrači, sumnjivog kvaliteta, mladi talenti su zapostavljeni i ne pruža im se šansa, kasa je prazna, dug se gomila, nema nikakvog reda i plana, samo se gubi vreme, a situacija je sve lošija... I što je najgore, niko od tih ljudi koji vode klub očigledno nema nameru da se skloni. Njih ovo uopšte ne dotiče, sačekaće dan-dva da se malo smiri buka i teraj dalje, kao da ništa nije bilo. Tek tako, bez imalo odgovornosti urušavaju ugled i kredibilitet koji je decenijama stvaran - naglasio je Babić.

Foto: Starsportphoto

Ratomir Babić (desno)

Niko od čelnika crno-beli nije našao za shodno ni da se obrati javnosti posle neviđene bruke, a kamoli da ponude ostavke. Počev od predsednika Milorada Vučelića i generalnog direktora Miloša Vazure, preko članova uprave, do sportskog direktora Ivice Kralja. Navijači su besni i traže hitne i korenite promene, a u Humskoj vlada totalni muk.

- Mene to boli, teško mi je da gledam moj Partizan u ovakvom stanju. Proveo sam u njemu 35 godina i ne mogu da verujem da neko nema ni zrno savesti da se skloni kada vidi da ne ide. Sećam se samo vremena kada smo osvojili šest titula u nizu, tada je bilo nedopustivo da se doživi poraz, tražile su se odmah promene, ostavke... Ali, tada se funkcionisalo kako treba, imali smo dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, osvajali trofeje, afirmisali veliki broj naših mladih igrača, ostvarivali zvučne transfere... Sve ovo što Zvezda sada radi, to smo radili mi pre samo desetak godina. A, onda je onaj nesrećni Zoran Popović izabran za predsednika, zalutao je tu i od tada je krenuo sunovrat - objasnio je Babić.

Foto: Starsportphoto

Miloš Vazura i Milorad Vučelić

Iskusni fudbalski radnik priznaje da ne vidi svetlo na kraju tunela. I mnogo više od slabe igre i rezultata ga brine što se nastavlja konstantno urušavanje kluba, a očigledno nema ko to da spreči.

- Partizan je izgubio autoritet u svakom smislu. Nema predstavnika ni u jednoj instituciji, u Fudbalskom savezu Srbije, u Zajednici Superligaša... Nekada je to bio cenjen i poštovan klub, pogotovo u vreme bivše Jugoslavije. Pogledajte gde je danas, bio je četvrti u prvenstvu prošle sezone, sada će ostati i bez plasmana u trećerazredno evropsko takmičenje, što znači da će ostati i bez ozbiljnih novčanih primanja. Vrhunski igrači ga zaobilaze u širokom luku, treneri takođe, neki kvazi stručnjaci i sportski direktori se sami nude.. I nikom ništa. Ne znam samo dokle više ovako. I gde dalje, šta je uopšte to dalje, kada je ovo već dno dna - zaključio je Ratomir Babić u razgovoru za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija