• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2023

15:35

Kaminski otvorio dušu: Bogdan me poslao u Partizan, Jokić i Dončić su sve u pravu

Starsportphoto

Partizan

Kaminski otvorio dušu: Bogdan me poslao u Partizan, Jokić i Dončić su sve u pravu

Podeli vest

Novi centar Partizana naširoko o svim košarkaškim temama

Košarkaški klub Partizan ovog leta je doveo četiri sjajna igrača, a navijači ogromna očekivanja imaju od američkog centra poreklom iz Srbije - Frenka Kaminskog (30)!

Momak koji je u NBA ligi igrao za Šarlot, Finiks, Atlantu i Hjuston dao je intervju za specijalizovani košarkaški portal "Eurohups", gde je izneo očekivanja pred svoju prvu evropsku sezonu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kako sam kaže, na odluku da dođe u Partizan uticaj je imao i Bogdan Bogdanović, kapiten reprezentacije Srbije i momak koji je odrastao u crno-belom dresu.

- Tokom poslednjih pet leta često sam bio slobodan na tržištu i uvek je bilo interesovanja za mene iz Evrope. Kada je stigla ponuda Partizana, to sam rekao Bogdanu Bogdanoviću. Samo mi je rekao: "Idi". Rekao mi je sve najbolje o timu, treneru, ma svemu. Učinio je da se osećam prijatno, tako da sam odlučio da prihvatim ponudu - kaže Kaminski.

Foto: Starsportphoto

 

 

Iskusnom centru ovo će biti prvi angažman u Evropi, a na pitanje novinara da li se slaže sa ocenom Nikole Jokića i Luke Dončića, koji su rekli da se na Starom kontinentu igra čvršća košarka, odgovorio je potvrdno.

- U pravu su. Igra se više fizički, a postoje i određene razlike u pravilima. U Evropi ne postoje tri sekunde u reketu u odbrani i teže je postići koš. Zato se trudim da igram više timski i da razmišljam na taj način. Na kraju krajeva, košarka je svuda košarka - dodaje Kaminski.

Ističe novi košarkaš Partizana da je u tim Željka Obradovića došao kako bi osvajao trofeje, kao i da je prevazišao sve povrede koje su ga pratile pre nekoliko godina.

- Imao sam dve povrede kolena pre tri godine i svaki put sam morao na operaciju. Trudim se da se ne osvrćem unazad. Došao sam u Srbiju da igram košarku, da uživam. Evroliga i ABA liga su dva veoma jaka takmičenja. Želim da se borim za trofeje i da ih osvajam - dodaje između ostalog Kaminski.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija