• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

15:49

Partizan razbio Radnički! Crno-beli uvećali prednost nad Zvezdom

Starsportphoto

Partizan

Partizan razbio Radnički! Crno-beli uvećali prednost nad Zvezdom

Podeli vest

Fudbaleri Partizana slavili su u Kragujevcu!

Ekipa trenera Igora Duljaja gostovala je Radničkom u Kragujevcu u odloženoj utakmici 4. kola Superlige i pobedila rezultatom 4:0 (1:0) golovima Kalulua u 34. minutu, Nemanja Nikolića u 63. i 87. i Saldanje u 81.

Sada imaju utakmicu manje, ali i sedam bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.

 

RADNIČKI (KG) - PARTIZAN 0:4 (0:1) (drugo poluvreme u toku) (14.00, Arena 1 premijum)

Grad: Kragujevac. Stadion: Čika Dača. Sudija: Novak Simović.

Radnički Kragujevac (3-4-3): Leković - Simović, Izučukvu, Mitrović - Adžić, Ristić, Vižđi, Bevis - Čolović, Činedu, Gluščević.

Partizan (4-1-4-1): Jovanović - Stojković, Marković, Ilić, Antić - Šćekić - Kalulu, Zahid, Natho, Menig - Saldanja.

STRELCI: Kalulu 34, Nikolić 63, 87, Saldanja 81

 

Ekipa Igora Duljaja je u fantastičnoj seriji, pošto ima devet uzastopnih pobeda i nalazi se na 1. mestu na tabeli. U Kragujevcu na stadionu "Čika Dača" pokušaće da ostvare i deseti trijumf i da se tako dodatno udalje od Crvene zvezde.

Sa druge strane, Kragujevčani su trenutno na 14. mestu sa devet osvojenih bodova.

Utakmicu iz Šumadije iz minuta u minut možete pratiti na portalu Informer.rs.

 

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

KRAJ - Fudbaleri Partizana upisali su i desetu uzastopnu pobedu

87. minut - PONOVO NEMANJA NIKOLIĆ! Asistencija se piše Stjepanoviću

81. minut - SALDANJA. Sada nema ofsajda, pobeda je potvrđena. Prethodno je Severina prošao odbranu Radničkog, ali je pogodio stativu.

75. minut - Izmene u timu Radničkog. Tomić, bivši član crno-belih, ulazi umesto Bevisa, a Aleksić menja Gluščevića.

70. minut - Saldanja pogađa mrežu Radničkog, ali sudija Simović poništava zbog ofsajda. Sada će VAR da proceni da li su arbitri bili u pravu. Simović potvrđuje ofsajd

69. minut - Isključen je Milan Mitrović iz Radničkog! Bivši štoper Partizana dobio je drugi žuti karton zbog neopreznog faula, sada Partizan ima dva gola prednosti i igača više. Pobeda je na vidiku!

63. minut - NEMANJA NIKOLIĆ! Crno-beli dolaze do novog gola! Menig je asistirao, Nemanja Nikolić je samo dva minuta po ulasku u igru pogodio! Sjajan trzaj glavom, napadač nastavlja sa fantastičnom formom!

61. minut - Izmena i u Partizanu, umesto Natha na terenu je Nemanja Nikolić.

58. minut - Kakva šansa za Radnički! Žofri Činedu je glavom pokušao sa peterca, a lopta je prošla nekoliko centimetara pored stative. Velika sreća za Partizan!

51. minut - Žali se na povredu Aldo Kalulu. Ne može da nastavi igru, umesto njega će na teren Ksander Severina.

Foto: Starsportphoto

 

 

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme na "Čika Dači". Izmena u ekipi Radničkog, Milutin Vidosavljević ušao je umesto Ristića. Ušao je i Miloš Vidović umesto Vižđija.

 

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Nikola Antić sa centra pokušava da iznenadi Lekovića, ali bio je to preambiciozan pokušaj. Kraj prvog poluvremena u Kragujevcu, Partizan ima prednost od 1:0.

45. minut - Sudija Simović pokazuje još dva minuta sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

43. minut - Činedu sada ima šansu za Radnički, ali nije uspeo nekadašnji fudbaler Rabotničkog da ugrozi Jovanovića.

41. minut - Radnički pokušava da ugrozi crno-bele, ali gosti sve to rutinski rešavaju zasad.

36. minut - Skoro ništa nije pokazao Partizan pre vođstva, ali to je svakako dodatni kvalitet tima Igora Duljaja. Nisu briljirali crno-beli, ali su došli do vođstva. Sada se mnogo lakše diše što se tiče ekipe iz Humske.

34. minut - Fantastična akcija i kontra, Saldanja za Kalulua, sjajna realizacija i 1:0 za Partizan! Saldanja je fantastično uposlio nekadašnjeg ofanzivnog vezistu Liona, koji na sjajan način zakucava loptu pod prečku! Majstorski gol!

 

 

31. minut - Žuti karton za Saldanju zbog grubog starta.

29. minut - Ponovo Gluščević preti crno-belima, ali lopta ide pored gola.

28. minut - Jalova inicijativa crno-belih, Radnički zasad dobro odoleva.

25. minut - Još jedna pretnja po gol Partizana, mladi Matija Gluščević je šutirao iz daljine, ali lak posao za Aleksandra Jovanovića.

20. minut - Crno-beli zasad pokušavaju da probiju blok Radničkog, ali im ne uspeva. Dobar otpor domaćina u prvih 20 minuta.

14. minut - Pokušaj Saldanje, ali je lopta završila na spoljom delu mreže. Golman Leković je svakako bio na lopti, pa bi verovatno svakako odbranio.

Foto: Starsportphoto

 

 

10. minut - Dobar otpor Radničkog zasad, crno-beli pokušavaju da probiju bedem domaćih. Zasad nema nekih izglednih šansi.

5. minut - Prva prilika za Partizan. Saldanja je pokušao glavom, ali pored gola. Prva pretnja pred golom Radničkog.

3. minut - Probao je Gluščević za Radnički, ali nema promene rezultata. 

1. minut - Utakmica u Kragujevcu je počela sa par minuta zakašnjenja.

 

UŽIVO:

14.00 - Utakmica još nije krenula, ali kako se može videti, obe ekipe će imati sjajnu podršku! Iako je bilo govora da na "Čika Dači" neće biti publike, Radnički je zvanično saopštio da to nema veze sa istinom i da će na meču biti navijača.

13.58 - Prema informacijama Arene sport, Belić je zbog prehlade van protokola i prve postave danas.

13.50 - Iznenađenje je da danas u sastavu Partizana nema Kristijana Belića. Zasad nije poznato zbog čega borbeni vezista nije u prvoj postavi, očekuje se informacija tokom meča.

13.25 - Partizan u Kragujevac stiže nakon pobede nad Spartakom u Subotici prošlog petka. Taj meč obeležila je tuča Kvinsija Meniga i Igora Duljaja. Njih dvojica su, sudeći po sastavu koji je Duljaj izveo, prevazišli nesuglasice, pa je Holanđanin u startnih 11 na današnjem gostovanju.

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija