• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

30.10.2023

16:23

Kako će Partizan bez Pantera u derbiju? Evo koji igrač ne zna za poraz od Zvezde u Areni

Starsportphoto

Partizan

Kako će Partizan bez Pantera u derbiju? Evo koji igrač ne zna za poraz od Zvezde u Areni

Podeli vest

Crno-beli će večeras pokušati da, posle Evrolige, pobede večitog rivala i u 5. kolu ABA lige (20.00, Arena premijum 1) pred svojim navijačima.

Međutim, za razliku od duela koji su dobili pre četiri dana u Beogradskoj areni (88:86), ovog puta će aktuelni regionalni šampion biti znatno oslabljen!

Kapiten Kevin Panter (30) je van stroja zbog dve povrede - kolena i zadnje lože. I biće na oporavku naredne dve nedelje, što znači da će po prvi put otkako je leta 2021. godine došao u tabor Partizana propustiti okršaj sa Crvenom zvezdom.

Pored toga što sjajni Amerikanac neće moći da pomogne saigračima, već neko vreme na parketu nema ni novajlije Mateuša Ponjitke. Poljak ima problem sa ramenom i još je neizvesno kada će se vratiti u tim.

Foto: Starsportphoto

 

Svakako, izostanak Pantera je ono što najviše brine fanove "parnog valjka". Zna se koliko je odlični šuter značajan za ekipu Željka Obradovića, pogotovo kada se utakmice lome i u ključnim trenucima treba da se preuzme odgovornost. 

Na svom prvom "večitom derbiju", u novembru 2021, Kevin je dao samo šest poena i to mu je bio i najslabiji učinak. Već naredni duel završio je sa 22 koša, dok je iste sezone u majstorici plej-ofa ubacio 27 poena, ali je Zvezda ipak uzela titulu.

Najbolji učinak protiv ljutog gradskog rivala momak iz Bronksa imao je minule sezone u petom meču finalne serije. Tada je pred više od 22.000 "grobara" u Beogradskoj areni stao na 32 poena, pet skokova i dve asistencije. Tako je crno-bele odveo do titule koja je u Humskoj čekana punu deceniju.

Možda je u prošli četvrtak podbacio košgeterski (osam poena), ali je opet pogodio izuzetno važnu trojku koja je pokrenula preokret domaćih. I baš zbog njegovog izostanka treba očekivati da večeras neko od ostalih asova preuzme još veći teret. Počev od Alekse Avramovića, preko Džejmsa Nanelija, do Pi Džej Doužera.

S druge strane, ima "parni valjak" i taliju u svojim redovima, a to je Zek Ledej (29). Stigao je u klub u isto vreme kad i Panter, dosad je odigrao 19 "večitih derbija" i ima skor od devet trijumfa i deset poraza.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, ono što je za simpatizere Partizana najvažnije jeste činjenica da iskusni krilni centar nema poraz u Areni. I na poslednjem evroligaškom duelu dao je Amerikanac ogroman doprinos jako važnoj pobedi. Za 31 minut postigao je 13 poena, uz tri skoka i četiri asistencije, što mu je donelo indeks korisnosti 20.

- Mi smo tim koji se stalno drži zajedno. Bio sam puno puta u teškim situacijama, a trudio sam se uvek da pomognem timu na bilo koji način. To je ono što želim stalno da radim - poručio je Ledej, koji će i večeras sigurno biti jedan od glavnih aduta crno-belih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija