• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

07.11.2023

10:00

Jovanović 598 minuta bez primljenog gola! Napad na Božovićev rekord!

Starsportphoto

Partizan

Jovanović 598 minuta bez primljenog gola! Napad na Božovićev rekord!

Podeli vest

Iskusni golman jedan je od glavnih razloga što je mreža Partizana zaključana šest mečeva zaredom.

Otkako je letos stigao u Humsku iz kiparskog Apolona, Aleksandar Jovanović (30) je odmah nagovestio da će biti veliko pojačanje za Partizan. Iz utakmice u utakmicu to je potvrđivao, bio je junak kada je eliminisan Sabah u Evropi na penale, a bio je heroj i juče, kada su crno-beli osvojili vredna tri boda u Novom Pazaru (1:0) i upisali 12. uzastopnu pobedu u Superligi.

Čak i kada je morao pet puta da vadi loptu protiv Nordsjelanda na startu sezone, on je bio među retkima koji je dobijao pohvale, jer je uspeo da spreči još veću bruku. Trenutno, sjajni čuvar mreže zaslužuje ogromne zasluge za to što odbrana "parnog valjka" izgleda sve bolje i nije poklekla tačno 598 minuta.

Foto: Starsportphoto

 

Poslednji put Jovanović je kapitulirao još 22. septembra, kada je savladan na meču protiv Železničara u Pančevu i to sa bele tačke u 32. minutu. Od tog momenta, stavio je katanac, spustio roletnu, kako god to želite da nazovete.

Povremeni srpski reprezentativac uspeo je da ostane nesavladan protiv Napretka, lučanske Mladosti, Spartaka, kragujevačkog Radničkog, Voždovca i već pomenutog Novog Pazara.

 

 

Posebno je ovaj duel na stadionu kraj Jošanice pokazao o kakvom se majstoru među stativama radi. Neverovatnim reakcijama i refleksima poput mačke, popularni Aca je do ludila dovodio domaće igrače. Skinuo je zicere Ergelašu, Čirjaku i Šćepoviću, ali i pohvatao sve opasne šuteve sa distance Ljajića, Karaklajića i Flora.

Iako je, na prvi pogled, i dalje prilično daleko od toga, nije nerealno, niti nemoguće da Jovanović "pojuri" i čuveni rekord crnogorskog golmana Mladena Božovića (39). Bivši prvotimac crno-belih je 2009. godine skupio čak 916 minuta bez primljenog pogotka i tako prestigao još jednog Partizanovca, sada aktuelnog sportskog direktora Ivicu Kralja (840).

Foto: Starsportphoto

Rekorder Mladen Božović

Dakle, nekadašnjem članu Rada, niškog Radničkog, Arhusa, Ueske, Deportivo La Korunje i Apolona nedostaje još 318 minuta da uđe u istoriju. Tačnije, tri pune utakmice i u četvrtoj još 49 minuta. A, pred ekipom Igora Duljaja su okršaji sa Čukaričkim, TSC-om i Vojvodinom kod kuće, a potom i Radničkim na "Čairu".

Foto: Starsportphoto

 

Kada je reč o svetskim rekorderima, tu je posao ipak malo teži. Najviše vezanih mečeva bez primljenog gola ima legendarni Holanđanin Edvin van der Sar (53) i to 14, u sezoni 2008/09. kada je branio za Mančester junajted.

Što se tiče toga ko je na najvećem broju mečeva u jednoj sezoni ostao nesavladan, odgovor je Peter Čeh (41), koji je u takmičarskoj 2004/05. na 24 duela sačuvao mrežu Čelsija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija