• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

15:00

Partizan mora da iskoristi lošu Bajernovu formu! Bavarci u nizu od četiri poraza, crno-beli imaju idealnu priliku!

Starsportphoto©

Partizan

Partizan mora da iskoristi lošu Bajernovu formu! Bavarci u nizu od četiri poraza, crno-beli imaju idealnu priliku!

Podeli vest

Košarkaši Partizana igraju meč osmog kola Evrolige na gostujućem terenu protiv minhenskog Bajerna (20.45).

Crno-beli u ovaj meč ulaze posle šokantnog poraza u ABA ligi od Igokee na domaćem terenu rezultatom 91:89. U poslednjem meču u Evroligi na domaćem terenu su savladali Fenerbahče,  ipak nakon toga je usledila jako loša partija protiv tima iz Laktaša.

Gubio je Partizan u jednom momentu 20 razlike, zatim su uspeli potpuno da se vrate u meč, ali nisu uspeli da dođu do trijumfa. Taj meč je svakako velika lekcija za pulene Željka Obradovića i tako nešto više sebi ne smeju da dozvole.

BAJERN U KATASTROFALNOJ FORMI

Bavarski tim se nalazi u nizu od četiri poraza. Od toga dva su zabeležena u Evroligi, a dva domaćem šampionatu. Načela ih je Crvena zvezda u Beogradu, koja je posle preokreta trijumfovala rezultatom 74:68.

Usledio je neočekivani poraz od Braunšviga sa 83:81 u sklopu domaćeg šampionata, a zatim ih je pobedio Makabi  u meču sedmog kolu Evrolige rezultatom 93:90. Od pulena Pabla Lasa bio je i Bon posle produžetaka u  utakmici sedmog kola Bundeslige.

Foto: profimedia

 

 

Novi strateg Bajern Minhena, proslavljeni španski trener Pablo Laso nije startovao dobro, moraće nešto Bavarci da promene ukoliko žele bolje rezultate. 

Protiv Partizana odsustovaće  kapiten tima Vladimir Lučić, a od pomoći svom klubu neće biti ni Jan Niklas Vimberg. 

Ni Partizanu neće moći pomoći njihov kapiten Kevin Panter koji još nije spreman da se vrati na parket.

OBA TRENERA OPREZNA

Trener Partizana Željko Obradović svestan je koliko je bitna ova utakmica za njegov tim. Trofejni stručnjak je istakao da Bajern igra sličnu košarku kao Fenerbahče kog su crno-beli dobili, te da bi trebalo obrati pažnju na odbranu.

Nova utakmica u Evroligi, znamo ih veoma dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče s dosta šuteva za tri poena i najbolji su tim kad se priča o ofanzivnom skoku, to je bitno, da zaustavimo šut za tri poena i da zagradimo koš posle toga. Druge stvari koje su bitne, to je da igraju promenljive odbrane i da će probati da nas iznenade, lično mislim da će posle svakog tajmauta da menjaju odbrane - rekao je Željko Obradović.

Foto: Starsportphoto

 

 

S druge strane Pablo Lasom ističe domaći teren kao prednost njegovog tima, a da on i njegovi puleni moraju da obrate pažnju na agresivnu igru Partizana.

- Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u Areni. Ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje - istakao je Laso na konferenciji za medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija