• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

19:34

Partizan nastavio post! Novi poraz u Ljubljani!

aba liga

Partizan

Partizan nastavio post! Novi poraz u Ljubljani!

Podeli vest

Košarkaši crno-belih izgubili u gostima od Cedevite Olimpije sa 95:91 (22:27, 29:23, 22:21, 22:20) u 8. kolu ABA lige.

Nije Partizan uspeo ni večeras da prekine lošu tradiciju u Ljubljani, koja traje više od četiri godine. Otkako su se Cedevita i Olimpija fuzionisali u isti klub, crno-beli ne znaju za trijumf na njihovom parketu, a sada su upisali i šesti uzastopni poraz u Sloveniji. Zbog toga su sada na skoru 5-3, dok izabranici Simonea Pjaniđanija imaju 6-2.

Rovovska borba vodila se u "Stožicama" od prve do poslednje sekunde. Ovaj derbi je za "parni valjak" došao posle trijumfa nad Albom u Evroligi, ali i u situaciji kada zbog dva poraza u regionalnom takmičenju, od Mege i Igokee, nije smeo sebi da dozvoli novi kiks.

Međutim, poznato je da je Ljubljana, po tradiciji, jedno od najtežih gostovanja za Beograđane, što se potvrdilo i ovog puta. Pritom, gosti su bili i oslabljeni, neigranjem kapitena Kevina Pantera i krila Uroša Trifunovića, dok je plejmejker Aleksa Avramović sredinom druge četvrtine dobio jak udarac u nos i nije se više vraćao na parket.

Foto: aba liga

 

Dobro je Partizan otvorio utakmicu, predvodio ga je raspoložen Frenk Kaminski, kojem se na momente priključivao i Zek Ledej. S druge strane, Jaka Blažič, nekadašnji igrač Crvene zvezde, uvek je posebno motivisan protiv crno-belih, a tako je bilo i ovog puta.

Najveću prednost aktuelni šampion Jadrana imao je u 14. minutu, kada je bilo "plus devet" (28:37), ali je od tog momenta domaćin počeo mnogo bolje i agresivnije da igra u odbrani, dok se Kremen Prepelič pridružio Blažiču u preciznim šutevima sa distance.

Bio je trener kluba iz Humske, Željko Obradović, vidno besan na svoje izabranike tokom tajm-auta, a posebno se to odnosilo na igru u odbrani. Na odmor je Cedevita Olimpija otišla sa samo pola koša prednosti (51:50), a to je bio samo uvod u uzbudljiv i dramatičan nastavak meča.

Foto: aba liga

 

U taboru crno-belih razigrao se Pi Džej Doužer, koji je i na ovom duelu imao ulogu organizatora igre, dok je u domaćem timu počeo i Šon Džons da pogađa, a Džastin Kobs da doprinosi asistencijama (pet).

Imali su Slovenci najveću prednost na startu poslednje četvrtine, kada su došli na "plus pet" (76:71), ali ubrzo je Partizan uspeo da vrati egal.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, na tri minuta pre kraja bilo je 87:87, a onda su gosti promašili nekoliko šuteva s distance, dok su Blažič i Prepelič bili sigurni sa linije penala. Stjuart je na 45 sekundi pogodio za 95:91, a posle promašaja Nanelija i Doužera za tri, to se ispostavio i kao konačan rezultat.

Foto: aba liga

 

Na kraju, najefikasniji u taboru Cedevite Olimpije bio je Blažič sa 29 poena, dok je Džons dao 17 uz devet skokova, a Prepelič ubacio 18 i tome dodao čak 11 asistencija.

Kod crno-belih je Kaminski stao na 20 koševa i sedam uhvaćenih lopti, Ledej je dao 15, a Doužer 14, uz sedam asistencija.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija