• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.12.2023

13:46

Partizan ga se olako odrekao! U Italiji blistaš ako se prezivaš Vlahović

FK Partizan

Partizan

Partizan ga se olako odrekao! U Italiji blistaš ako se prezivaš Vlahović

Podeli vest

Mladi fudbaler Vanja Vlahović (19) trenutno je najbolji golgeter Primavere.

Ofanzivac koji je ponikao u Partizanu i prošao sve mlađe selekcije nije stigao da debituje za prvi tim, ali je sreću očigledno pronašao na Apeninima, poput njegovog prezimenjaka Dušana, sada asa Juventusa.

Prošle zime Vanja je pozajmljen Atalanti, koja je bila zadovoljna njegovim igrama i učinkom, pa ga je letos otkupila od crno-belih. Klub iz Bergama aktivirao je klauzulu u ugovoru i za 500.000 evra dobio talentovanog napadača, koji je potpisao ugovor na pet godina.

I ove sezone nastavio je tamo gde je stao prošle. Nemilosrdno rešeta mreže u Ligi mladih timova Italije i sada je prvi na listi strelaca sa 12 pogodaka na 11 odigranih utakmica. Samo u poslednja četiri kola Vlahović je čak sedam puta tresao mrežu rivala i pokazao da u budućnosti može da bude "zlatna koka" člana Serije A.

Foto: FK Atalanta

 

Dete "parnog valjka" je niz počeo protiv Monce (2:0), nastavio je sa dva gola protiv "stare dame" u Torinu za 4:1, a potom i u remiju sa Interom (1:1) kod kuće. Ipak, najbolju partiju pružio je minulog vikenda, kada je protiv Lećea (3:3) postigao het-trik.

Otkako je Beograd zamenio Lombardijom upisao je 27 nastupa za popularnu "boginju", 18 pogodaka i dve asistencije.

- Golovi su moja strast. Počeo sam kao krilo, igrao i na desnom i na levom boku, a onda me trener Zvonko Popović prebacio da budem klasični centarfor. Uvek gledam i pratim vrhunske napadače, pokušavam da skinem neke cake i pokrete od njih. Srećan sam i zadovoljan u Atalanti. Sjajno mi je krenulo, učim jezik, brzo sam se uklopio i verujem da samo mogu da napredujem i budem još bolji i efikasniji - rekao je Vlahović nedavno za klupski sajt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vanja Vlahovic (@vlahoviic)

 

S druge strane, momak rodom iz Vršca u Partizanu nikada nije ni dobio šansu u prvom timu, iako je dva puta odradio kompletne pripreme sa seniorima. Za omladince crno-belih je na 56 mečeva dao 30 golova, a prošao je i mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

Ukoliko Vanja nastavi s ovakvim partijama nema sumnje da ga čeka uspešna karijera. On je tako na dobrom putu da uđe u grupu bisera koji su ponikli u Humskoj, ali ih se klub olako odrekao i prodao ih za "siću".

Foto: FK Partizan

 

Tu se, pre svih, misli na Miralema Sulejmanija, Ivana Radovanovića, Matiju Nastasića, Nemanju Radonjića, Dušana Vlahovića, dok je poslednji primer supertalentovani Matija Popović, koji će u januaru kao slobodan igrač potpisati za Milan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija