• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

15:31

Kraj! Šok za Partizan na "Čairu"! Radnički preokrenuo i pobedio! (FOTO+VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Šok za Partizan na "Čairu"! Radnički preokrenuo i pobedio! (FOTO+VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih poraženi u Nišu sa 2:1 (0:0) u 18. kolu Superlige.

 

Radnički (N) - Partizan 2:1 (0:0, drugo poluvreme u toku)

Grad: Niš

Stadion: "Čair"

Kapacitet: 18.151

Sudija: Marko Ivković (Lajkovac)

Strelac: Petrov u 67. (p), Ilić (ag) 73.  - Saldanja 53

Žuti karton: Vojnović, Petrov (Radnički), Ilić, Stojković, Saničanin (Partizan)

RADNIČKI (N): Rosić - Jamkam, Vojnović, Bakić, Petrović – Pejović, Ilić – Jovanović (od 90+2 Frej), Mesarović, Belaković (od 77. Cvetković) – Petrov (od 85. Ivelja).

Trener: Slavoljub Đorđević

PARTIZAN: Jovanović – Stojković, Saničanin, Ilić, Antić – Kanute (od 62. Šćekić), Belić (od 77. D.Jovanović) – Kalulu (od 77. Menig), Natho (od 70. Nikolić), Zahid – Saldanja.

Trener: Igor Duljaj

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+4. minut - Kraj meča! Preokret i pobeda Radničkog protiv Partizana 2:1.

90+1. minut - Mogao je Radnički i da stavi tačku nameč, ali su se napadači domaćih spetljali.

90. minut - Igraće se još četiri minuta

88. minut - Kakva šansa za Partizan! Nikolić do Meniga, ovaj do Zahida, umesto izjednačenja samo korner! Petrović je odlično blokirao šut.

85. minut - Izmena u Radničkom, Pavle Ivelja menja Savu Petrova, strelca prvog gola za Radnički.

78. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Menig umesto Kalulua, a Dušan Jovanović umesto Belića.

73. minut - Autogol mladog Ilića za potpuni preokret u Nišu! Lopta ga je pogodila u nogu, a onda prevarila Jovanovića.

70. minut - Posle simuliranja Petrova, stvorila se gužva koja se brzo raspršila... Žuti karton za strelca izjednačujućeg gola

67. minut - GOOOOOOOOOL! 1:1 Petrov je bocnuo loptu, prevario Jovanovića koji se bacio na desnu stranu.

64. minut - Penal za Radnički posle duela saničanina i Belakovića! Ivković je pritom pokazao žuti karton Saničaninu. VAR je potvrdio sudijsku odluku.

58. minut - Kakva odbrana Jovanovića. Belaković je šutirao, lopta jen zakačila Saničanina, išla je u gol, ali je čuvar mreže gostiju odlično reagovao.

56. minut - Još jedna dobra šansa za crno-bele. Lukavo je Zahid šutirao glavom, ali je Rosić uspeo da uhvati tu loptu.

53. minut - GOOOL! Vodi Partizan, strelac je Saldanja. Belić je sa 20-ak metara sjajno prebacio odbranu domaćih, a Brazilac pobegao čuvarima i odlično se snašao. Rosić je bio nemoćan.

52. minut - Dobra kontra Radničkog, Mesarović je proigrao Jamkama, ali je on očajno šutirao u odlučujućem trenutku.

48. minut - Kakva prilika za Partizan. Odlično su kombinovali ofanzivci, Kalulu je pronašao Zahida, on prosledio do Natha na desnu stranu, ali je šut Izraelca izblokiran.

Foto: Starsportphoto

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Čairu".

PRVO POLUVREME

45. minut - Sjajan put Natha levom nogom, sa oko 20 metara, ali je Rosić fenomenalno intervenisao. Najbolja prilika za goste.

Foto: Starsportphoto

 

40. minut - Petrov je sa tri-četiri metra uspeo da prebaci ceo gol. Međutim, ipak je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju.

39. minut - Belaković je bio u dobroj prilici. Probao je glavom sa peterca, a Jovanović je bio na mestu. Prethodno je igrač Radničkog rukama odgurnuo Stojkovića, ali se sudija Ivković nije oglasio.

38. minut - Natho je šutirao sa oko 25 metara, Rosić je siguran.

37. minut - Probao je Saldanja udarcem sa distance, lopta mu je odskočila zbog neravnog terena i sprečila ga u nameri da ozbiljnije zapreti.

Foto: Starsportphoto

 

35. minut - Sjajnu podršku ima Partizan na "Čairu". Nekoliko stotina "grobara" konstantno bodri ekipu Igora Duljaja.

34. minut - Ponovo Nišlije prave problem crno-belima po toj desnoj strani. Izborili su novi korner, ali posle njega nije bilo opasnosti za Jovanovića.

29. minut - Faul nad Saldanjom napravio je Belaković, s desne strane, na ivici kaznenog prostora. Pokušali su Antić, Zahid i Kanute sa distance, ali bez opasnosti za Rosića.

Foto: Starsportphoto

Ilić i Petrov u duelu

27. minut - Petrov je povukao kontru Radničkog po desnoj strani, uspeo da provuče loptu ka Mesaroviću, ali je njegov udarac blokirao Ilić. Publika je zadovoljna, čuju se aplauzi.

25. minut - Stojković je dobro centrirao ka Saldanji, ali je Vojnović još bolje reagovao.

24. minut - Ponovo Kalulu u šansi. Bio je na desetak metara od gola i umesto da šutira, pogrešio je sa dodavanjem ka Saldanji, koji to nije ni očekivao.

16. minut - Kakva šansa za Radnički. Posle centaršuta iz kornera, golmanu Jovanoviću je lopta ispala iz ruku, nakon čega je Bakić pokušao makazicama sa peterca, ali je prebacio gol.

 

 

15. minut - Mesarović je bio u dobrom prodoru, lopta se odbila do Pejovića, koji je dobro šutirao sa 20-ak metara, ali ponovo je Saničanin bio dobar u bloku.

12. minut - Ozbiljan napad Partizana. Kombinovali su Beograđani dugo oko kaznenog prostora, Natho, Kalulu i Zahid, ali je očajan teren onemogućio Norvežanina da uradi nešto više i zapreti Rosiću.

Foto: Starsportphoto

Kalulu i Petrović

8. minut - Natho je dugom loptom pronašao Kalulua, nije uspeo omaleni Francuz ništa drugo nego da pošalje centaršut u peterac, ali tamo nikoga nije bilo od gostujućih igrača.

4. minut - Probao je Kalulu da zapreti Radničkom, dobio je loptu od Stojkovića po desnom boku, ali je izblokiran.

3. minut - Prva prilika za domaćina. Šutirao je Mesarović sa 13-14 metara posle dobre povratne, ali je Saničanin bio u bloku i izbacio loptu u korner. Posle centaršuta nije bilo opasnosti za Jovanovića.

1. minut - Utakmica na "Čairu" je počela.

PRE MEČA

15.58 Partizan će danas u Nišu igrati i protiv tradicije. Od poslednje šampionske sezone 2917/18. crno-beli su na "Čairu" slavili samo dva puta.

Foto: Starsportphoto

 

15.52 Kormilar Radničkog, Slavoljub Đorđević, respektuje protivnika, ali ne krije da njegov tim ima jasan cilj.

- Još jedna teška utakmica u nizu je pred nama, protiv lidera i tima koji je od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu dobio 13. Moj kolega i prijatelj Igor Duljaj ove sezone radi fenomenalan posao. Način na koji su dobili većinu mečeva je za svaki respekt. To pokazuje karakter njihove ekipe. Mislim da bolje igraju u gostima, gde imaju i veću podršku svojih navijača. Ukoliko mi ponovimo igru kao protiv TSC-a, sigurno je da možemo do pozitivnog rezultata. To nam je neki parametar kako treba da igramo - naglasio je Đorđević.

Foto: FK Partizan

 

15.45 Trener crno-belih, Igor Duljaj, priznao je pred duel u Nišu da i on najviše strahuje od uslova za igranje.

- Dugi niz godina znamo da je teren u Nišu veoma loš, ali nema nam druge nego da igramo i po takvom. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Đorđeviću biti jednako neprijatno kao meni. To će nam biti najveći problem. I nama i njima. Radnički ima Petrova, Škrbića, Vojnovića... Mnogo kvalitetnih igrača. Nadam se da će naši momci biti raspoloženi i da golman Rosić neće biti igrač utakmice - rekao je Duljaj.

15.38 Prethodnih dana najviše se vodila polemika oko toga kakva će podloga na "Čairu" dočekati igrače oba tima. Prema onome što se može videti na fotografijama - blagi užas. Blato, neravnine, nedostatak trave... Akteri će biti na ozbiljnim mukama.

15.30 Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici između niškog Radničkog i Partizana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17