• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.01.2024

11:30

Kaboklo ima jednu želju u 2024: Rekao sam Jagu da ću ga razbiti u derbiju

Starsportphoto

Partizan

Kaboklo ima jednu želju u 2024: Rekao sam Jagu da ću ga razbiti u derbiju

Podeli vest

Ne mogu da dočekam derbi protiv Crvene zvezde i mog prijatelja Jaga, rekao sam mu da ću ga razbiti na startu 2024, kaže centar Partizana Bruno Kaboklo (28)!

Simpatični Brazilac došao je u redove crno-belih pre dva meseca, iako ga je prošlog leta zvala i Crvena zvezda, i ekspresno se uklopio i prirastao srcu navijačima. Uvek staloženog i prijatnog Brazilca sreli smo na koktelu KK Partizan na Dorćolu, gde se prvi put pojavio sa svojom devojkom, polu Srpkinjom, Monikom Klisarom.

Ona je tek stigla u Beograd iz Kanade gde je odrasla, a Kaboklo nije mogao da skine osmeh sa lica što je ponovo uz njega plavokosa Monika, inače kečerka. Na startu razgovora nam se pohvalio koliko mu znači, ali i da ona ima bliske veze sa Beogradom.


- Mnogo volim što je uz mene. Ona mi je velika podrška, a zanimljivo je da je baš njen tata Srbin iz Beograda. Bila je presrećna kada je čula da ću igrati za Partizan - započeo je Bruno razgovor za Informer.

Foto: Starsportphoto

Kaboklo sa devojkom Monikom Klisarom

 


* Koliko ste naučili od nje o Srbiji pre nego što ste se preselili?


- Znao sam ponešto. Često mi ona kaže nešto na srpskom i komentare na Instagramu mi ostavlja na srpskom, ali sam ja dosta naučio i od nekih Srba sa kojim sam igrao, na primer Bogdana Bogdanovića sa kojim sam bio u Sakramentu i Marka Gudurića, zajedno smo bili u Memfisu. "Hvala ti puno", "Vidimo se", znam tako neke osnovne stvari.


* Da li ste se posavetovali sa njima pre dolaska u Beograd?


- Bogdan mi je poslao poruku, rekao mi je da dolazim kod najboljeg trenera u Evropi i da ću igrati pred najboljim fanovima. Bio je u pravu, iako Željko mnogo viče (smeh). Neverovatno je koliko može da se nauči od njega, sjajan je.


* Kad smo kod fanova, čeka Vas ona najvatrenija utakmica (četvrtak, 20.30), protiv Crvene zvezde, koja vas je takođe želela u svojim redovima kako ste ndavno otkrili. Igraćete protiv Vašeg prijatelja i saigrača iz reprezentacija Jaga. Šta ste mu rekli?


- Rekao mi je da će me pobediti, a ja sam njemu rekao da ću ga razbiti! Baš se radujemo tom meču, mi smo veliki prijatelji, družimo se i sjajno sarađujemo u reprezentaciji. Uvek je bio najbolji u svom uzrastu pa sam znao zna njega i pre nego što sam ga upoznao. Ali, sada naravno želim da ga pobedim, shvatam i kad šetamo tržnim centrom koliko je veliko rivalstvo. Dobacuju mi navijači i Partizana i Zvezde, baš je ludo. Znam koliko je derbi važan u Srbiji i nadam se pobedi.

 

 


* Vaši snimci koje Jago objavljuje na Tiktoku su takođe popularni, igrate, zabavljate se... Kako je do toga došlo?


- Više je to nešto što Jago voli, ali pokušava i mene da ubaci, pa prihvatim.

 

@yagomateus02 Quando querem saber para onde estamos indo 🤣🤣🤣 @Bruno Caboclo ♬ som original - ✨Catarina✨

 

Jokića legendu je nemoguće zaustaviti

Od 2014. do 2021. bili ste u Americi, u NBA ligi i igrali ste protiv centra Denvera i Srbina Nikole Jokića. Kako to izgleda? 


- Preteško! Jokić je jednostavno legendarni igrač već sada. I bio je teži od mene u tom momentu dosta, ja sam posle toga još radio na tome da budem bolji i imam fizičke karakteristike potrebne centru. Mečevi protiv takvih legenda vas čine boljim


* Videli smo Vas i na stadionu u Humskoj, bodrili ste jednom prilikom Partizan i sunarodnika Mateusa Saldanju. Kako se jedan Brazilac, u zemlji fudbala, odluči za košarku?


- Tako što nije bilo mog broja kopački ha-ha-ha. Nosim 44, to je u Brazilu ogroman broj, nije kao u Srbiji. Ja sam iz sportske porodice, moje sestre su profesionalne odbojkašice, mama nas je uvek usmeravala ka sportu i logično je bilo da postanem sportista. Počeo sam da treniram košarku sa 12 godina kada me je mama upisala, mada sam kao još mlađi igrao druge sportove na ulici i bio opčinjen i vojskom, hteo sam da budem hrabri vojnik.


* Šta jeste u Brazilu kao u Srbiji? Uviđaš li neke sličnosti?


- Srbi su strastveni kao i Brazilci. Mada su možda čak Srbi malo strastveniji. Zato mi se i sviđa ovde, grad je lep i imam lep pogled iz svog stana u Beogradu na vodi. Znao sam malo o Srbiji i ranije, pre svega putem košarke jer ste uvek bili dobri u košarci, kao i o Partizanu, pratio sam i čuveni plej-of protiv Reala prošle sezone. "Grobari" su fenomenalni, čak sam i na prvih nekoliko mečeva imao neku vrstu treme kada zapevaju. Odgovara mi i hrana, da ne zaboravim. Ćevapi su mi omiljeni. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oteo tri srpska policajca! Određen pritvor OVK teroristi!
Politika

Oteo tri srpska policajca! Određen pritvor OVK teroristi!

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu - Odeljenje za ratne zločine, odredio je danas pritvor od 30 dana Tefik Mustafi, koji je u subotu uhapšen na prelazu Merdare zbog sumnje da je 1999. godine, tokom sukoba na KiM izvršio ratni zločin.

03.06.2024

19:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija