• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

21:10

Miletić: Morao sam da odgovorim Bukariju! Partizan treba da poštuješ (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Miletić: Morao sam da odgovorim Bukariju! Partizan treba da poštuješ (VIDEO)

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Partizana se prisetio provokacije pred 171. večiti derbi.

Prošlo je godinu i po dana otkako se Nemanja Miletić (33) iz Humske preselio u Omoniju iz Nikozije, ali nijednog trenutka nije prestao da prati svoje crno-bele. Dolazak "parnog valjka" na pripreme u Larnaku iskoristio je za posetu voljenom klubu i druženje sa igračima i članovima stručnog štaba.

Tom prilikom popularni Ćelavi se osvrnuo i na vreme provedeno u Partizanu, za koji je igrao u dva mandata, od 2017. do 2020. i od 2021. do 2022. Ukupno je upisao 166 nastupa, uz devet golova i sedam asistencija.

- Kao da nisam ni odlazio iz kluba. U kontaktu sam sa nekadašnjim saigračima, imamo zajedničku grupu, stalno se čujemo. Sada ih obilazim na pripremama, živim na pet minuta od njihovog hotela, tako da sam tu svaki drugi dan, možda sam im već i dosadio. Lep je osećaj kad ih vidim sve na okupu, kao i trenere, osoblje kluba - kaže Miletić za Partizanov podkast.

 

 

Iskusni defanzivac je imao i zanimljiv komentar nakon pobede crno-belih nad Crvenom zvezdom, sredinom decembra prošle godine (2:1). Pred taj duel, fudbaler crveno-belih Osman Bukari je izjavio da će pobediti komšije sa 3:0 ili 4:0. Međutim, bodovi su ostali u Humskoj, a Miletić je na svom Instagram profilu ostavio poruku: "Bukari jak igrač, ali u novinama".

- Stvarno sam se začudio, pa čak malo i iznervirao zbog te njegove izjave. Pogodilo me je to, zabolelo. To je bilo nepoštovanje prema Partizanu. Nebitno je da li igraš protiv Mančestera ili najmanjeg tima ovde na Kipru, treba da imaš respekt prema rivalu. Iznenadio sam se, to su sve profesionalci, koji imaju ozbiljne karijere i da tako nešto kažeš. Nadao sam se i verovao da će se okrenuti na našu stranu, kao što se na kraju i desilo. Bilo je jače od mene, posle pobede sam morao da napišem taj komentar - objašnjava Miletić, koji veruje da je i izabranike Igora Duljaja to samo dodatno motivisalo.

Foto: Starsportphoto

Miletić na jednom od večitih derbija

Kada je reč o aktuelnom stanju u Partizanu, ne krije da mu se sviđaju ekipa i atmosfera koja vlada.

- Bilo je mnogo primera kada klub dovede veliki broj pojačanja, kvalitetnih stranaca, ali da nije to-to. Nešto se ne poklopi. Mora da postoji hemija, pre svega, drugarstvo. Toga, koliko vidim, ovde ne manjka, dišu svi kao jedan, od igrača do stručnog štaba. Svi oni osećaju klub, vole ga iskreno i to je pravi recept za uspeh - smatra Miletić.

Goh može kao Asano

Snažni štoper, a po potrebi i desni bek, smatra da reprezentativac Južne Koreje, Jun Džun Goh, neće imati problem da se prilagodi u Partizanu, kao što svojevremeno nije imao ni Japanac Takuma Asano.
- Najbitnije je da se on oseća kao da je kod kuće, kao da je tu već duži period. Sećam se, kod Save Miloševića je bila takva hemija u timu, da se nikad nije biralo društvo. Ako vidim nekog saigrača da sedi sam, odem da mu se pridružim, da popijemo kafu, popričamo, bez obzira ko je... To je mnogo bitno za stranca. Svaka adaptacija može da bude teška ukoliko te ne prihvate saigrači. Asano se kod nas stvarno fenomenalno uklopio, a profesionalac je kakav se retko sreće. Sa takvim igračima je lako, kada vidiš da poštuje sve redom. Neće biti problema ni sa Gohom, sličan je to mentalitet kao Takuma - naglašava Miletić.

Prvotimac Omonije uveren je da titula u maju konačno može da završi u Humskoj, posle sedam godina posta.

- Bod smo ispred Zvezde, nije to velika prednost, ali je sjajan rezultat. Sada sledi onaj teži deo, treba tako da nastavimo. Mislim da imamo baš dobre šanse da uzmemo titulu. Gledajući ovako sa strane, stvarno se vidi to zajedništvo. Ostaje nam da verujemo u tim, samo da svi momci budu zdravi, da se drže na okupu i mislim da će ove sezone sve biti kako treba - jasan je Miletić.

Otkrio je i šta bi najviše voleo da se što pre promeni u srpskom fudbalu.

- To je da večiti derbi sudi stranac. Na Kipru je tako. Meni se to mnogo sviđa, jer ko god dođe sa strane, njega ne zanima koje boje nosiš, odakle si i ko si, već deli pravdu po svom nahođenju. Zato je i liga izuzetno zanimljiva, svake godine je neko drugi prvak. Voleo bih da tako jednog dana bude i u Srbiji, da ne pričamo više o suđenju i da stalno vodimo polemiku o tome - podvlači Miletić.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nikolić i Nemanja Miletić

Odlično poznaje trenera Duljaja, ali i iskusne igrače poput Nemanje Nikolića i Aleksandra Šćekića, sa kojima je bio i saigrač u Partizanu.

- Da ne trošim mnogo reči o Takiju, svi znaju njegove kvalitete. Svlačionica je ključ uspeha i ona mora da se drži pod kontrolom. Zna se kada je zezanje, a kada se ozbiljno radi. On ima jak karakter, takva ličnost je uvek potrebna u ekipi, da svoje znanje prenosi drugima, da pomaže mlađima... - tvrdi Miletić.

Kada se osvrne na period proveden na Topčiderskom brdu, priznaje da ima toliko stvari koje će pamtiti celog života.

- Gol protiv Moldea u reavnšu je jedan od najlepših momenata u mom životu. Ako uzmemo u obzir šta se sve tada dešavalo, pripreme, stanje u klubu, bilo je mnogo teško. Veliki je pritisak bio, znali smo koliko bi to finansijski donelo klubu, na kraju je sve ispalo kako treba i plasirali smo se u Ligu Evrope. Tu noć nisam spavao na putu do Beograda, dobio sam na stotine poruka, svi su pričali samo o tome. Onda su usledili okršaji sa Mančester junajtedom, odlazak na "Old traford", ona pesma "Ćelavi je bolji od Pogbe" i skandiranje navijača u punom "Pioniru"... - priseća se Miletić.

Foto: Starsportphoto

Poruka za malog Dukija

Međutim, bilo je i jako teških i tužnih momenata, poput smrti četvorogodišnjeg navijača crno-belih Dušana Todorovića, kojem je upravo Miletić bio omiljen igrač.

- To sa malim Dukijem... Velika je tuga kako je otišao. Čujem se i dan-danas sa njegovim ocem. Teško mi je i da pričam o tome. Stvarno sam ga prihvatio kao da mi je mlađi brat i kada se sve to desilo, kao da mi je neko najrođeniji preminuo. I onaj gol koji sam dao odmah nakon njegove smrti, sam Bog je to namestio. Obukao sam majicu sa posvetom, kao da sam predosetio da ću zatresti mrežu, a igrao sam desnog beka. Namestilo se tako, da mu makar na taj način odam počast - zaključuje Miletić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija