• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

11:19

Obradović hvalio mladog centra: Balša je jako bitan za Partizan!

Starsportphoto©

Partizan

Obradović hvalio mladog centra: Balša je jako bitan za Partizan!

Podeli vest

Košarkaši Partizana sinoć su poraženi u Bolonji od Virtusa sa 88:84 u 25. kolu Evrolige, a jedan od igrača koji su dobili minute i pohvale trenera Željka Obradovića bio je Balša Koprivica (23).

"Parni valjak" je tako nastavio sa serijom poraza, jer su prethodno izgubili od Crvene zvezde 88:86 i u sredu od Monaka 85:70.

Nadali su se navijači crno-belih da će njihovi izabranici uspeti da stignu do trijumfa u Bolonji i osvete im se za poraz u prvom delu sezone, ali nisu imali snage, ali ni sreće.

Foto: profimedia

Detalj sa meča Virtus - Partizan

Pored dobre partije Kevina Pantera koji je imao značajnu podršku Džejmsa Nanelija, istakao se i 23-godišnji Koprivica, koga je pohvalio i trofejni trener Željko Obradović. 
Naime, na konferenciji za srpske medije on je nakon meča uputio značajne pohvale mladom košarkašu i istakao da ukoliko nastavi sa ovakvim partijama mogao bi da bude jedna od bitnijih karika ekipe.
- Odigrao je dobro, štaviše odlično. Srčano, hrabro, uglavnom ispunio zadatke koje smo stavili pred njega. Nadam se da će mu baš ova utakmica pomoći da dođe do standarda koji je potreban, da bude neko ko je bitan za Partizan. Svi moraju da budu spremni da daju maksimalni doprinos u svakom trenutku - izjavio je Obradović srpskim novinarima u Italiji.

Balša nije ulazio na parket u duelu sa Monakom, ali je zato u Bolonji bio sa najvećom minutažom i to ispred Bruna Kabokla i Frenka Kaminskog.

Foto: Starsportphoto©

Koprivica i Obradović

Za značajnih 19 minuta koje je proveo na terenu upisao je četiri poena, ali je sa dobrim odbranama i blokadama predstavljao "prekretnicu" za sam tok meča. 

Balša ističe da je deo igre na koju posebno obraća pažnju upravo odbrana.
- Deo moje igre su blokade, to najviše volim da uradim uz zakucavanja, da iznenadim igrača u protivničkoj ekipi. Na neki način ponosim se na odbranu, ona je glavna stvar kojom pokušavam da dignem i svoje saigrače kroz tu neku energiju - izjavio je Balša.
Partizan je poražen u poslednjim trenucima susreta i praktično ih je jedna lopta delila od izjednačenja ili trijumfa.

 Koprivica smatra da svi zajedno moraju popraviti odbranu i izbeći greške jer uglavnom zbog njih i budu poraženi. 
- Moramo da budemo prvenstveno bolji u odbrani, počinjem prvo od sebe. Mislim da u tom delu igre nismo bili na našem maksimumu koji je potreban da pobedimo na ovakvim utakmicama kad smo u gostima. Igrali smo dobru odbranu tokom 35 minuta, na kraju je jedna lopta bila presudna. Samo te neke greške, izgubljene lopte koje nisu bile forsirane od strane odbrane. To je stvar na koju treba da se fokusiramo jer mislim da smo igrali sa dobrom energijom tokom čitavog meča - rekao je centar crno-belih.

Foto: profimedia

 

"Parni valjak" ne nalazi se u sjajnoj poziciji u borbi za plej-in, pošto sada zauzimaju 11. poziciju i imaju pobedu manje od Makabija, Baskonije i Valensije. 

Ipak, razloga za optimizam ima, barem tako smatra Koprivica.
- Pa uvek ima šanse, trenutno se ne obazirem koliko utakmica još imamo, a ni na tabelu, pošto ne smemo da gledamo mnogo unapred. Treba svaku utakmicu da odigramo na maksimalnom nivou jednu po jednu. Ponovo ponavljam najbitnije je da budemo svesni u kojoj smo situaciji i za koji klub igramo, čije boje branimo, nisam siguran da smo skroz sto odsto u tom fokusu i da smo svesni tih stvari - zaključio je srpski košarkaš.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija