• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

09:47

Zvezdine glavobolje sve jače! Noćne more zbog ove pozicije!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Zvezdine glavobolje sve jače! Noćne more zbog ove pozicije!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladani su na domaćem parketu od Barselone 85:76 u okviru 25. kola Evrolige i ponovo su na površinu izbili problemi crveno-belih na poziciji "četiri".

Nadali su se navijači da bi njihov klub mogao na krilima pobeda nad Partizanom i Valensijom, da ugasi i fantastičnu Barselonu, ali im tim Rožera Grimaua nije dao šansu.

Bio je beogradski klub ravnopravan rival sve do sredine druge četvrtine, kada je Darius Brizuela počeo da zatrpava koš domaćih sa čak 11 poena u jednoj deonici.

Foto: EPA

Dario Brizuela na meču sa Zvezdom

Crvenoj zvezdi najraspoloženiji za igru bili su Nemanja Nedović sa 21 poenom i Džoel Bolomboj sa 12 koševa i deset skokova.

Međutim, ponovo je bilo evidentno koliko se crveno-beli muče sa protivnikom koji ima kvalitetne igrače na poziciji krilnog centra, a Barselona ih itekako ima.

Ako sjajni Nikola Kalinić izađe iz igre, u nju će ući Oskar da Silva, ukoliko ni on nije na visini zadatka, tu je Džoel Para. 

Foto: EPA

Kalinić u duelu sa Bolombojem i Lazićem

U nedostatku drugih rešenja, Grimau na raspolaganju ima i Džabarija Parkera koji je početak svoje perspektivne NBA karijere proveo upravo na poziciji četiri.

Sa druge strane, Crvena zvezda je mogla da odgovori samo sa rovitim Lukom Mitrovićem, koji je dugo bio van parketa zbog povrede i Dejanom Davidovcem.

Reprezentativac Srbije, popularni Deda, već neko vreme nije na visini zadatka i ima velike probleme protiv igrača za koje je zadužen, pogotovo ako su brži od njega.

Može mnogo da doprinese u napadu, ali ne kada se od njega očekuje da postiže koševe. On je igrač koji će odlično iskoristiti višak, proigrati saigrača ili izvući faul.

Trenutno, Davidovac se više koristi kao klasični šuter iz mesta, a to nije igra u kojoj je dobar ili koja mu odgovara.

Foto: Starsportphoto©

Borba između Davidovca i Satoranskog

Naravno, nije se lampica iznad ove pozicije upalila samo na ovom meču.

Ukoliko se vratimo unazad i podsetimo na dva, možda i presudna poraza ekipe sa Malog Kalemegdana, protiv Asvela 100:91 i Albe (89:80), uočićemo isti problem.

Kada je protivnik bio klub iz Vilerbana, glavnu reč vodili su Žofri Lovernj (17 poena) i Majk Skot (10 poena).

Tokom gostovanja u Berlinu, jednu od najboljih utakmica sezone imao je Jani Vecel sa 11 poena i čak devet skokova.

Pogađate, igra na poziciji krilnog centra...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija