• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V.Ž.

03.03.2024

20:43

Kakav meč u Areni! NBA Partizan, pa rekord, a onda... Drama protiv Cedevite!

Starsportphoto

Partizan

Kakav meč u Areni! NBA Partizan, pa rekord, a onda... Drama protiv Cedevite!

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpiju 110:102 u utakmici 23. kola ABA lige.

Kakav meč u Areni! Panter, Avramović i društvo, posle NBA poluvremena, posebno prve četvrtine, a u nastavku meča i prednosti od 20 poena razlike dozvolili Ljubljančanima da se vrate u finišu i stignu na minus 6, na minut pre kraja imali napad pri rezultatu 102:99, ali... Snage za preokret ipak nije bilo. 

Crno-beli su sjajno otvorili meč, oborivši rekord regionalnog takmičenja. Ekipa Željka Obradovića je u u uvodnih 10 minuta postigla 42 poena, što je rekord tog takmičenja kada je reč o prvim četvrtinama.

Ujedno to je i drugi najbolji učinak bilo kog tima u bilo kojoj četvrtini na jednoj utakmici ABA lige. Rekord sa 43 poena drži Cibona koja je toliko ubacila Bosni u trećoj četvrtini utakmice igrane 2007. godine.

Partizan su predvodili Avramović sa 12 poena i Anđušić sa 11, u šuterski raspoloženom periodu za tim Željka Obradovića.

 

 

U NBA ritmu je nastavio Partizan i u drugoj četvrtini, posle trojke Trifunović se dobro brani i rešava kontru. Pet poena u nizu, Partizan vodi 53:32. Ipak, bilo je i grešaka u igri crno-belih, koje su košarkaši Cedevite iskoristili za lagane poena. Ali tu je Kaboklo, sjajan poteza posle dodavanja Pantera - 55:42.

U finišu drugog kvartala, Cedevita je prišla na 64:53, posle tempa u fazonu najjače lige na svetu, domaći su pali. "Zmajčeki" su na krilima Omića i Kobsa. 

Foto: Starsportphoto

 

Rezime drugog perioda imao je Partizan i visokih 20 razlike, ali Cedevita je zaigrala bolje i smanjila zaostatak. Raspucali su se gostujući igrači, iskoristili greške domaćina, ali ipak tim Željka Obradovića nije dozvolio da dvocifrena prednost istopi.

Na poluvremenu 70:57 za Partiuzan.

Na početku drugog poluvremena crno-beli kao da su podigli ručnu, počeli da greše i potpuno neočekivano dozvolili Ljubljančanima da se vrate u meč.

Foto: Starsportphoto

 

Nisu se "zmajčeki" predavali, naprotiv, u jednom trenutku su smanjili na dva razlike, imali i napad, ali Jaka Blažič je preuzeo odgovorst i nije uspeo da pogodi.

Neverovatno, ali istinito, koliko Cedevita ne leži crno-belima, Partizan je ponovo sebi dozvolio da prospe veliku prednost i navijačima i sebi prirede novu dramu.

Danilo Anđušić bio je najefikasniji sa 23 poena, Aleksa Avramović postigao je 17, Bruno Kaboklo 15, a Kevin Panter 13.

Kod Cedevite Zoran Dragić ubacio je 22, a Dvejn Stjuart 18 poena. Partizanu sada sledi gostovanje Olimpiji iz Milana u Evroligi, a narednog ponedeljka Borcu iz Čačka u ABA ligi.

Standings provided by Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija