• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.03.2024

22:01

Obradović: Mogli su da okrenu, pametno smo reagovali!

aba liga

Partizan

Obradović: Mogli su da okrenu, pametno smo reagovali!

Podeli vest

Trener košarkaša Partizana istakao dobre i loše strane u pobedi nad Cedevitom Olimpijom u 21. kolu ABA lige (110:102).

Fenomenalno su crno-beli otvorili utakmicu protiv tima iz Ljubljane, koji im po tradiciji ne leži. Postigli su 42 poena samo u prvoj deonici, što je bila najbolja prva četvrtina nekog tima u istoriji Jadranske lige, a druga najbolja košgeterska generalno, jer je Cibona 2007. godine za deset minuta dala 43 koša Bosni.

Do odlaska na pauzu "parni valjak" je brojao do 70. Tako je oborio sopstveni rekord iz 2017. po broju poena u prvom poluvremenu, kada je MZT-u dao 69 koševa.

Imao je Željko Obradović zbog čega da bude zadovoljan.

- Počnimo od rezultata. Igrala se prilično ofanzivna košarka. Jako dobro napadački, sa izuzetnim protokom lopte u prvom delu. Posle, kada smo u drugom poluvremenu prestali da igramo na taj način, ušli smo u problem. Oni su takođe bili raspoloženi. Hvala svima koji su bili u dvorani da pomognu ekipi - rekao je Obradović, a potom detaljnije analizirao samo prvih 20 minuta:

- Dali smo 70 poena, igrali izuzetno u napadu, sa protokom lopte i prepoznavali smo prave situacije. Dogodilo se tako.

Foto: Starsportphoto

 

Međutim, u nastavku utakmice došlo je do opuštanja, pa su se Slovenci čak u finišu i primakli na samo "minus tri".

- Počeli smo da igramo više individualno i tu su nastali problemi. Cedevita Olimpija je takođe tim koji voli da trči, igra brzo u tranziciji. Košarka je takva da se sve promeni za dva-tri poseda. Došli smo u situaciju da su mogli čak i da okrenu utakmicu, ali smo srećom mi reagovali dobro i pametno. Sve izgleda drugačije kada se igrač baci za loptu, kad zagradi protivnika za skok. To su te stvari koje uvek odlučuju o rezultatu - naglasio je Obradović.

Na kraju, najtrofejniji evropski stručnjak se osvrnuo i na izostanak Džejmsa Nanelija, Ognjena Jaramaza i Tristana Vukčevića.

- Na sreću, kod Ognjena nije ništa ozbiljno. Bila je preporuka da odmori dva-tri dana, verovatno će već u ponedeljak da krene sa individualnim radom. Naneli se oseća bolje. Vukao je povredu ramena još od Kupa Radivoja Koraća. Tristan ima problem sa kolenom, ali nadam se da ćemo u utorak imati svih 15 igrača na treningu. Bilo bi lepo - poručio je Obradović.

Naredni duel crno-bele očekuje u Milanu, u petak protiv Armanija, u 28. kolu Evrolige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija