• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

05.03.2024

08:15

Srušio Zvezdu pre 10 godina, sad poručuje: Ovi igrači su aduti Partizana za derbi! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Srušio Zvezdu pre 10 godina, sad poručuje: Ovi igrači su aduti Partizana za derbi! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nekadašnji napadač Partizana, a sada Zemuna, Nemanja Kojić (33), za Informer je izneo očekivanja pred predstojeći 172. večiti derbi, koji će naredne subote (17.00, Arena 1 premijum) biti odigran na "Marakani".

Biće to najverovatnije utakmica koja bi mogla da reši pitanje prvaka države. Crno-beli trenutno imaju bod prednosti u odnosu na aktuelnog prvaka, pa bi im u ovom slučaju i bod bio dobar rezultat u meču sa najvećim rivalom.

Pred ovaj duel, kladionice su dale svoje prognoze i smatraju da uloga favorita pripada domaćem timu. Ipak, daleko od toga da gosti nemaju svoje adute. Prema rečima čuvenog centarfora Nemanje Kojića, koji se proslavio golom za pobedu u 146. večitom derbiju, Partizanova prevaga mogu da budu Gajas Zahid, Bibars Natho i Mateus Saldanja.

- Mislim da je Partizan ofanzivno dominantan i izuzetno jak. Trener Igor Duljaj radi neverovatan posao i igračima prenosi ludačku energiju. Sa druge strane, Milojević je Zvezdi vratio stabilnost. Verujem da će, za razliku od nekih prethodnih derbija, ovaj biti ofanzivan i moguće je da vidimo mnogo golova. Što se tiče Partizana, mnogo različitih igrača daje golove. Volim tip igrača kakav je Zahid, Natho igra sjajno, iako mu godinama traže zamenu, a tu je, naravno i Saldanja - poručuje Kojić.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Kojić (desno) dok je igrao za Partizan

 

Prema njegovim rečima, crno-beli u ofanzivnom delu tima imaju kvalitet čak i na klupi za rezerve.

- Lično mi se sviđa i kako igra Nemanja Nikolić. Daje svoj doprinos sa klupe, malo me podseća i na tu moju ulogu koju sam imao dok sam bio u Humskoj - kroz osmeh kaže Kojić.

Aktuelni napadač Zemuna smatra da će subotnji derbi odlučiti nekoliko detalja.

- Statistike, predviđanja... Ništa to ne igra ulogu u derbiju. Ne dobija uvek ni ekipa koja je u boljoj formi. Odlučiće nekoliko detalja, da li je neko raspoložen. Možda je prednost to da li igrate kod kuće ili na strani, ali derbi je stvar trenutka i inspiracije. Tu nikad unapred ne možete da predvidite šta će se dešavati - zaključuje iskusni Lozničanin, koji će "grobarima" ostati u sećanju po sjajnom pogotku u derbiju protiv Crvene zvezde za pobedu u Humskoj od 2:1.

Kojićev čuveni pogodak možete videti na snimku od 8:55.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija