• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

16.03.2024

09:00

Vuk Rašović za Informer: O trci za titulu, Duljaju, golu Zeke Jojića u derbiju...

Al-Fayha.com

Partizan

Vuk Rašović za Informer: O trci za titulu, Duljaju, golu Zeke Jojića u derbiju...

Podeli vest

Bivši fudbaler i trener crno-belih veruje u svog prijatelja i nekadašnjeg saigrača.

Navijači Partizana dobro se sećaju kada je Vuk Rašović (51) igrao, njegove golova 1998. za prolaz protiv Njukasla, ali i perioda kada je sedeo na klupi i 2013. doneo šampionski trofej u Humsku. Sada, posle više od decenije, uveren je da ova generacija može da prekine šestogodišnju dominaciju Crvene zvezde i sezonu ipak završi na tronu!

U minulom kolu došlo je do rokade na čelu tabele, pošto je "parni valjak" poražen kod kuće od Napretka (0:1), što su crveno-beli iskoristili i trijumfom nad Radničkim u Nišu (2:0) postali lideri.

Međutim, kormilar saudijske Al Fejhe uveren je da će rasplet na kraju biti pozitivan po njegov voljeni klub, a posebno je apostrofirao nekadašnjeg saborca na terenu, a sada šefa stručnog štaba.

* Kako vam izgleda Partizan ove sezone, da li ste verovali da može da bude konkurentan za titulu?

- Iza svih rezultata stoje naporan rad, odricanje, veliki motiv... Iako su mnogi omalovažavali i otpisivali Partizan na startu sezone, ipak smo došli do toga da ga se sad ponovo plaše. Pojačanja koja su stigla potvrdila su kvalitet, a otišli su oni koji su i trebali su da odu, bio je pravi trenutak za to. Prepoznaje svlačionica da se radi pravilno, da je zdrava priča i da postoji neki sistem. Ne volim da pričam mnogo unapred, ali šaljem samo pozitivne vibracije. Svaka utakmica do kraja biće mnogo važna, samo neka se ide korak po korak.

Foto: Al-Fayha.com

Rašović je trenutno trener saudijske Al Fejhe

* Šta mislite o radu trenera Igora Duljaja, da li vam je tražio možda neki savet?

Nema šta ja njega da savetujem, on odlično zna šta radi i drži sve pod kontrolom. Pričali smo o svemu pre dva meseca kada sam bio u Beogradu. I zna da ima moju maksimalnu podršku, ali i od svih bivših igrača i pravih partizanovaca. Šta da mu kažem, osim da mu želim da napravi velike stvari i da vrati titulu u hram fudbala.

* Da li ima neki igrač iz sadašnjeg tima Partizana koji vam se posebno dopada?

- Sviđa mi se Mateus Saldanja. Odlično igra, radi tačno ono što pravi centarfor treba da radi. Sposoban je da ostane na lopti, veoma dobar u tranziciji, ume da dribla, a što je najvažnije, ima osećaj za gol. Napravljen je pravi potez njegovim dovođenjem. Ima tu još sjajnih pojedinaca, ali eto, njega bih izdvojio.

Foto: FK Partizan

Duljaj i Rašović u dresu Partizana (sede u trećem redu)

* Koliko je realno da treći, poslednji derbi u sezoni reši i pitanje prvaka države?

- Ima još puno da se igra do tog duela i mnogo je bodova u opticaju. Polako, u fudbalu je sve nepredvidivo, nikad ne znaš šta može da se desi, zato i jeste tako lep sport. Što se tiče derbija, to je najveća utakmica srpskog fudbala, svetinja. Od malih nogu te treneri u Partizanu uče kako da je igraš, da se pripremiš, da se ponašaš na terenu... Energija koja se stvara između ekipe i navijača je nešto što pokazuje veličinu kluba. Dobiješ igrača više kad osetiš taj huk sa tribina, bez obzira na to da li si na terenu ili pored klupe. Nadam se i verujem da može taj treći okršaj da bude u Humskoj, ali i da će "grobari" prepoznati važnost trenutka, bez obzira na sve nesuglasice, jer će vrlo verovatno odlučivati o tituli. Duljaju i momcima treba ta podrška.

* Da li ste gledali minuli 172. okršaj večitih na "Marakani", koji je završen rezultatom 2:2?

- Ispratio sam tu utakmicu. Bila je jako dobra predstava, obe ekipe imale su jasnu ideju, pričam o trenerima i njihovim postavkama. Zvezda je za nijansu bila bolja, opasnija, imala je nekoliko odličnih šansi koje nije iskoristila. Opet, namera Partizana da iz brzog kontranapada zapreti je urodila plodom. Postići dva gola na "Marakani" nije mala stvar. Crno-beli su uzeli šta su hteli, ali će naredni derbi definitivno morati drugačije da igraju i da idu na pobedu.

Foto: Al-Fayha.com

Vuk Rašović

* Ipak, ostaje utisak da je i pored dobrog fudbala, u prvom planu bilo suđenje Pavla Ilića, posebno odluka da se Ksanderu Severini pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton?

- O sudiji ne bih trošio reči. Ko zna šta bi se sve desilo da je do kraja ostalo "11 na 11". Siguran sam da bi utakmica bila još zanimljivija, da bi se otvorili i jedni i drugi, u želji da dođu do još nekog gola. Meni samo bode oči da kod crvenog kartona arbitar pokazuje kako je Severina udario laktom u lice protivnika, a da VAR to ne vidi. Da li su oni u komunikaciji? Ako su gledali video-snimak zašto nisu reagovali iz sobe i rekli mu da nije u pravu, da ispravi grešku. Inače, ne volim da pričam o suđenju, uvek se treba više baviti svojom ekipom i igrom, ali kada su neke stvari tako očigledne na njih prosto mora da se skrene pažnja.

* Da li bi za crno-bele bila prednost da treći derbi igraju kod kuće, s obzirom da najverniji navijači sa "juga", zbog bojkota protiv uprave, ne dolaze na domaće utakmice? Na "Marakani" ih je bilo u velikom broju.

- Dugo "grobari" nisu napravili tako dobru atmosferu u komšiluku, kao što je to sada bio slučaj. Pružili su neverovatnu podršku ekipi i to je nešto po čemu je Partizan specifičan. Za njega se ne navija, on se voli i to se dobro zna. Baš to je ono što daje neku drugu dimenziju klubu. Mi uvek poštujemo Crvenu zvezdu, oni su naši najveći sportski protivnici. I lično imam prijatelja iz suprotnog tabora, ali kada je utakmica, zna se. Taj odnos, šale i prozivke posle derbija, to je na kraju ono najslađe.

Foto: Starsportphoto

Vuk Rašović sa trofejima 2013. godine

* Poslednji okršaj sa crveno-belima koji je odigran u Humskoj i direktno je odlučivao o tituli bio je 144. derbi. Tada je Miloš Jojić pogotkom iz slobodnog udarca u poslednjem minutu doneo trijumf, ali i titulu.

- Mislim da ne prođe nijedan dan, a da se ne setim togaBio je jako važan meč, direktno je rešavao pitanje šampiona, ogroman pritisak, ali i motiv... Mislim da je publike na tribinama bilo i više nego što je kapacitet stadiona. Fenomenalna atmosfera, a onaj momenat kada lopta ulazi u mrežu, navijači preskaču ogradu, svi utrčavaju na teren... To se nikad ne zaboravlja, nešto najlepše što može da se doživi. Daj Bože da se to i sada ponovi.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Milijaš i Stojanoski ocenjuju: Derbi, ipak, sve rešava!
Fudbal

Milijaš i Stojanoski ocenjuju: Derbi, ipak, sve rešava!

Poslednji, treći večiti derbi u sezoni definitivno će odlučiti šampionsku trku, poručuju Milan Stojanoski (50) i Nenad Milijaš (40) za Informer! Nekadašnji fudbaleri Partizana i Crvene zvezde slažu se u oceni da pitanje prvaka još nije rešeno, kao i da do plej-ofa večiti rivali nigde više neće prosipati bodove.

15.03.2024

08:33

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija