• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

13.03.2024

18:50

Šok u Humskoj! Partizan poražen od Napretka (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Šok u Humskoj! Partizan poražen od Napretka (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri crno-belih izgubili od Kruševljana sa 1:0 (1:0) u 25. kolu Superlige.

Šok i neverica u Humskoj! "Parni valjak" je ostao bez bodova, ceo plen odneo je Napredak.

Morao je Partizan u ovaj meč da uđe bez povređenog najboljeg strelca ekipe i Superlige, Mateusa Saldanje, štopera Bojana Kovačevića i suspendovanog krilnog ofanzivca Ksandera Severine, dok je na klupi za rezerve ostao roviti Gajas Zahid. Umesto njih, šansu od prvog minuta dobili su Samed Baždar, Denil Kastiljo i Aleksandar Filipović

I ona floskula da su nakon "večitog derbija", po nekom nepisanom pravilu, najteže utakmice ispostavila se i večeras tačnom. Emotivno i fizički ispražnjeni nakon subotnjeg remija sa Crvenom zvezdom na "Marakani" (2:2), nekako sporo i tromo su crno-beli ušli u duel sa, za njih, uvek neugodnim Napretkom.

Strahovali su navijači domaćeg tima da se ne ponovi 2022. godina, kada su takođe bili lideri na tabeli, ali su im upravo "čarapani" u Humskoj uzeli vredan bod i tako u velikoj meri uticali na šampionsku trku.

Foto: Starsportphoto

Samed Baždar

Da je Baždar već u uvodnim trenucima iskoristio dobru šansu, moglo je u nastavku da bude sve mnogo lakše za "parni valjak". Međutim, golman Savić je odbranama podizao sebi samopouzdanje, dok su izabranici Igora Duljaja bespotrebno upadali u nervozu, žurili, petljali, raspravljali se sa sudijom Nikolom Radakovićem, koji je imao nekoliko diskutabilnih odluka.

Gosti su se odlučili za visok blok, stajali su dobro iza lopte i imali su jasnu nameru da iz kontre probaju da zaprete. U 14. minutu im je to pošlo za rukom, Bastajić je dobro šutirao u padu, ali je Jovanović sjajno reagovao. Istakao se golman Partizana i desetak minuta kasnije, kada je Majdevcu skinuo zicer u situaciji "jedan na jedan", iako je nakon šuta pomoćni sudija signalizirao ofsajd.

Foto: Starsportphoto

Svetozar Marković

S druge strane, prosto je nestvarno da u idealnoj poziciji Baždar pokušava petom da savlada golmana ili da Stojković sa samo par metara šutira pravo u Savića. Kazna za sve promašaje stigla je crno-bele u 33. minutu, kada je posle centaršuta s leve strane Majdevac u petercu primio loptu, okružen čuvarima uspeo je da se okrene i pogodi. Očajna reakcija odbrane domaćih.

 

 

Bunili su se igrači Partizana kao i trener Duljaj, tražili su prekršaj, jer je prethodno Ovusu oboren na sredini terena, ali nakon konsultacije sa VAR-om, nije bilo promene odluke.

Bio je to znak za lidera na tabeli da u nastavku krene na sve ili ništa. Odmah nakon pauze Zahid je ušao na teren umesto Kastilja, a ubrzo je i Nemanja Nikolić dobio šansu umesto Ovusua.

Ređali su se napadi pred golom Napretka, prvo je Kalulu promašio zicer, jer je sam sebi dao predugačak for. Potom je Baždar nakon prekida pogodio stativu, a Zahid udarcem sa distance zatresao prečku.

 

 

Kada je golman Savić skinuo udarce Baždara, prvo nogom sa desetak metara, a potom i glavom iz neposredne blizine, nije bilo čoveka na tribinama u Humskoj koji se nije uhvatio za glavu. 

Sporna situacija viđena je u 68. minutu. Dugu loptu dobio je Nikolić, stigao je do lopte pre Savića, koji se zakucao u njega, ali se sudija Radaković nije oglasio. Čekao se VAR, još jednom nije bilo promene.

Ni Goh se nije proslavio u 86. minutu, iz jako dobre pozicije šutirao je preko gola, a kada ni Kalulu u nadoknadi vremena nije uspeo bolje da reaguje, bilo je jasno da crno-beli neće stići čak ni do boda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17