• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

19.03.2024

19:30

Kraj! Strašno važna pobeda Partizana protiv Baskonije! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Kraj! Strašno važna pobeda Partizana protiv Baskonije! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su Baskoniju 87:83 u Beogradskoj areni u 30. kolu Evrolige.

 

 

PARTIZAN - BASKONIJA 87:83 (23:16, 21:26, 25:18, 18:23)

Beograd.

Beogradska arena.

Sudije: Robert Lotermoser (Nemačka), Gutis Vilijus (Litvanija), Robert Viklicki (Češka).

PARTIZAN: Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo. 

BASKONIJA: Hauard, Raisete, Kjoza, Sedekerskis, Marinković, Miler-Mekintajer, Dijez, Rogakavopulos, Kotsar, Kostelo, Tiodor, Moneke. 

 

 

TOK MEČA:

 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Nova greška crno-belih u nevreme, Hauard pogađa za dva, samo je dva razlike 85:83. Doužer hladan kao špricer 87:83. Marinković promašuje za tri,. Moneke nije mogao da stigne do lopte i to je kraaaj! Važna pobeda Partizana u borbi za plej-in Evrolige 87:83.

39. minut - Panter gubi loptu, aut za Baskoniju. Hauard pogađa na minut pre kraja 83:79.

38. minut - Moneke dva od dva 83:77. Panter za dvaaa, lopta se vraća u obruč 85:77. Moneke šutira, izlazi lopta iz koša. 

37. minut - Ponjitka za tri, promašuje, novi promašaj gostiju, Sedekerskis, Ponjitka pogađa za tri! Mnogo, mnogoooo važna trojka 83:75

Foto: Starsportphoto

 

36. minut - Doužer za dva 80:71, pa onda faul na Monekeu. Dobar faul. Odličan prodor Vanje Marinkovića, ali nema koša. Ipak, čelendž traži Duško Ivanović. Ništa ni od ovog čelendža. Još jedan faul Smailagića. 

35. minut - Doužer promašuje za tri, Kostelo pogađa za tri, lopšta je išla kao kap, Obradović traži tajm-aut.

34. minut - Nije stigao pas do Kabokla, ali lopta je za Partizan. Naneli do kraja, pod kontaktom, nije pogodio, Moneke pogađa 78:66

Foto: Starsportphoto

 

33. minut - Nesportski faul na Panteru. Moneke je šokiran odlukom. Čelendž traži Ivanović. Džabe. Kapiten crno-belih dva od dva, lopta sa strane za ekipu Željka Obradovića. Panter za triiiiiiiiiiiiiiiii! Kakva luda trojka 78:66!

32. minut - Poeni za Partizan, a onda i za goste 71:64. Jaramaz i Kaminski promašuju za tri, kao i Hauard. Ponjitka hvata loptu. Kaminski igra jednu od najboljih utakmica u sezoni, 20 poen 73:64.

31. minut - Jaramaz za tri kratko, ali Miler-Mekintajer gubi loptu. Prva izgubljena lopta Partizana u poluvremenu Kjoza kažnjava 69:62. 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Jeftino Partizan prima trojku od Hauarda 67:60. Ponjitka sam, nema trojke, napad za goste. Hauard promašuje za dva. Naneli promašuje za tri, ali Kaminski "ispravlja" u poslednjoj sekundi treće četvrtine 69:60.

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - Dijaz promašuje za tri, ali strašan potez Hauarda 66:57. Jaramaz promašuje za tri, Hauard nije pogodio za tri, faul na Kaboklu 67:57.

28. minut - Kaminski šteta, redak promašaj. Hauard za dva, nema koša. Trifunović ide na liniju slobodnih bacanja. Oba puta precizan 66:55

27. minut - Razigrao se Kaminski, njegov 16 poen 62:53. Greše košarkaši Baskonije, Doužer ima dva bacanja. Dva od dva, Partizan opet na plus 11, kao u prvom poluvremenu 64:53. Hauard težak šut, ali pogađa 64:55. 

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Hauard ostavljen sam, treća trojka večeras 58:51. Moneke ide u reket i poentira 60:53. 

25. minut - Sedekerskis protiv Kaminskog 55:48, a onda upravo Kaminski pogađa za tri 58:48. Faul Hauarda u napadu, Trifunović promašuje, Doužer pravi faul.  

24. minut - Ponjitka faulira Hauarda u pokušaju za tri. Dva od tri za asa gostiju 54:46. Na drugoj strani lična Tiodora. Kaminski polovičan sa bacanjima 55:46

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - Moneke promašuje, Kaminski fintira, dodaje do Kaboklaaaaa 51:44. Kostelo promašuje težak šut iz ćoška za tri, a onda pravi i faul. Ne koriste crno-beli napad, a onda faul pravi Kaminski. Hauard promašuje, pa Ponitka kažnjava trojkom 54:44.

22. minut - Marinković probija Kabokla i postiže poene, Panter potpuno sam i pogađa trojku 49:44. Na drugoj strani Panter pravi faul na Panteru. 

21. minut - Prvi napad u nastavku ima Baskonija, ali po drugi put večeras ističe vreme za napad. Ljut je Duško Ivanović. Kaminski to kažnjava 46:42. 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Kaboklo pravi blok, Aleksa sam za tri, promašuje celu tablu. Hauard, kakva trojka, samo dva razlike. Poluvreme: Partizan - Baskonija 44:42.

19. minut - Aleksa je sjajan 44:36, pa faul na Miler-Mekintajeru. Dva od dva za košarkaša Baskonije. Avramović pravi grešku u koracima, pa Panter pravi faul na Marinkoviću.

Foto: Starsportphoto

 

18. minut - Avramović ide do kraja i poentira 40:31. Vanja Marinković ide pored Kabokla, pogađa uz faul Brazilca 40:34. Marinković pravi faul na Panteru., pa onda lična na Avramoviću, koji pogađa oba penala 42:34. Met Kostelo beleži lake poene na drugom obruču 42:36.

17. minut - Miler Mekintajer pravi korake. Prva izgubljena lopta crno-belih u finišu prvog poluvremena. Kostelo sam, i upisuje četvrti poen 38:29, Naneli greši, Sedekerskis smanjuje 38:31.

16. minut - Avramović sam za tri, šutira iiii, tako jeeeeeee 35:27. Kocar promašuje, ali novi posed za Baskoniju, ipak, nova greška i napad za crno-bele. Anđušić dva plus jedan 38:27

 

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Panter ne pogađa, ali Kaboklo "ispravlja" 32:25. Moneke, ne da Kaboklo, ipak novi napad za goste, flouter Tiodora koš, ili... Gledale su sudije, ipak priznati poeni. 

14. minut - Nesportska za Smailagića, Tražio je Obradović čelendž, ali bez uspeha. Pogađa Moneke sa penala uz napad sa strane. Isteklo je vreme za napad, Baskonije peti put gubi loptu večeras, Partizan nema nijednu prodatu. Faul Hauarda. Naneli se zaleteo nema koša, kaboklo, ma konačnooo 30:24. Marinković preko Pantera, Moneke opet ima penale, ponovo Smailagić. Jedan od dva sa penala 30:25.

Foto: Starsportphoto

 

13. minut - Poeni za Baskijce 28:22, Avramović do Kabokla, sam je na trojci, šutira i promašuje.

12. minut - Naneli pogađa jedno od dva bacanja, pa gosti gube loptu. Evo još jednog koša za partizan 26:20. Nova greška ekipe Duška Ivanovića, Kaboklo iznosi do kraja 28:20.

11. minut - Pukla odbrana Partizana, mini serija Baskonije 23:18, Avramović promašuje za tri, Moneke pogađa 23:20.

 

 

 

PRVA ČETVRTINA

 

10. minut - Naneli pravi faul na Sedekerskisu. Moneke do Kostela, koji postiže prve poene 23:16. Panter do Avramovića, kratko. Kraj prve deonice.

9. minut - Lopta je kod Avramovića, Kaminski do Kabokla, evo novih poena. Baskonija slaba u defanzivi, reaguje Ivanović tajm autom.

Foto: Starsportphoto

 

 

8. minut - Avramović sam za tri, ništa, Kaboklo lupa rampu Kostelu, a onda na drugoj strani pogađa 21:14. 

7. minut - I Moneke se upisuje u strelce. Kaboklo za triiiiiii 19:14. Ispada lopta Kostelu, Panter na Marinkovića nema poena, ali onda bivši košarkaš Partizana pravi korake. 

6. minut - Štetaaaaa, dobar napad, ali ostao je kratak Ponjitka na obruču, Marinković pogađa trojku preko Kabokla 14:12. Kapiten, onako kako i treba - pogađa Panter 16:12. 

Foto: Starsportphoto

 

5. minut - Panter preko Kocara 11:7, odgovara Miler-Mekintajer 11:9. Kaminski za triiiiii 14:9. Ne pogađa Hauard. 

4. minut - Vanja Marinković promašuje za tri, ali lopta za goste, faul u skoku pravi Doužer. Evo prve trojke za Hauarda 9:7. 

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Izgubljena lopta za crno-bele Poeni za goste 7:4. Panter pogađa preko ruke 9:4. Miler Mekintajer promašuje, ali i Doužer. Faul Kaminskog.

2. minut - Kaminski potpuno sam na šutu za tri i pogađa 5:0. Prve poene za Baskoniju beleži Kocar 5:2. Novi poeni Kaminskog 7:2. Hauard promašuje za tri. 

1. minut - Prvi napad za Partizan, Kaboklo počinje utakmicu zakucavanjem 2:0. Hauard promašuje za tri, lopta ponovo za goste, Marinković nije pogodio trojku, lopta za Partizan. 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

PRE MEČA: 

 

 

20.25 - Ali zato ovacije za Žoca i poruka...

 

 

20.20. - Duško Ivanović je imao "vruću" dobrodošlicu. "Grobari" su izviždali bivšeg trenera Crvene zvezde.

20.15 - Ako je suditi po kladionicama Partizan je favorit u ovom meču, a kvota na njegov trijumf je 1,37. S druge strane, kvota na pobedu Baskonije je 3,20. 

20.10 - Partizan će pred punim tribinama pokušati da se osveti španskoj ekipi za poraz u prvom delu sezonu, kada je Baskonija poenima Monekea sa slobodnih bacanja sekundu pre kraja stigla do trijumfa (84:83).

 

 

20.05 - Trener Baskonije Duško Ivanović je uoči meča upozorio je da njegovi igrači ne smeju da podlegnu atmosferi u Areni.  

- Partizan ima arenu u kojoj navijači čine nešto posebno i vrlo je teško igrati tamo. Može da bude i vrlo teško, ali i vrlo lepo, jer to mora da bude inspiracija za bilo kog igrača koji je dobio priliku da igra u takvom ambijentu. Problem sa mnogim timovima je što su oni impresionirani kada dođu tamo i pomalo se izgube - poručio je crnogorski stručnjak.

19.50 - Bivši košarkaš Partizana Vanja Marinković dočekan je fantastično u Areni. Srpski reprezentativac je pre utakmica izašao na zagrevanje, kada su ga brojni navijači crno-belih zaustavili želeći da se slikaju s njim. Naravno on je svima izašao u susret. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baskonia (@baskonia1959)

 

 

 

19.38 - Poznato je da crno-beli večeras neće moći da računaju na Zeka Ledeja, koji je zbog smrti oca i dalje u Americi. On se uoči meča sa Baskonijom oglasio na društvenim mrežama. Takođe, u postavi nema i Džejlina Smita. 

Foto: Informer

 

UŽIVO:

19.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Partizan - Baskonija na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija