• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.04.2024

21:10

Duljaj o pojedincima: Jovanović branio i pored privatnih problema, Severini nije svejedno!

ATA Images

Partizan

Duljaj o pojedincima: Jovanović branio i pored privatnih problema, Severini nije svejedno!

Podeli vest

Trener crno-belih, Igor Duljaj (44), pohvalio je svoje izabranike nakon dramatičnog trijumfa na "Krovu" u 28. kolu Superlige (3:2).

Na mišiće su fudbaleri Partizana izvojevali pobedu nad Voždovcem u gostima (3:2), a junak je bio desni bek Aranđel Stojković, koji je postigao atraktivni gol u 92. minutu. Glavni cilj je ostvaren, upisana su nova tri boda, ali daleko od toga da je "parni valjak" blistao.

Lišen pomoći najboljeg strelca tima i Superlige, Mateusa Saldanje, kao i povređenog organizatora igre Bibarsa Natha, ali i nedovoljno spremnog Gajasa Zahida, koji je ostao na klupi, morao je Duljaj nekako da pronađe dobitnih 11. Ovog puta, za razliku od nekih prethodnih utakmica, crno-beli su koristili šanse, dva puta su vodili, preko Sameda Baždara i Aleksandra Filipovića, ali je i više nego očigledan bio problem u defanzivi.

Duvala je ozbiljna promaja u poslednjoj liniji, prosto je bilo nestvarno kako lako "zmajevi" dolaze do prilike da zaprete. Propustili su nekoliko odličnih prilika da nokautiraju jesenjeg prvaka, a u tome ih je, pre svega, sprečio ponovo sjajni golman Aleksandar Jovanović.

- Počeli smo meč bez Natha i Zahida, koji nose igru, dejstvuju pod pritiskom, posebno kad imaju rivala na leđima. Ideja je bila da dugim loptama preskočimo visok presing kojim smo bili izloženi. Drugačije je kada na tu dugu loptu ide Baždar, mada je opet dao gol, a drugačije se snalazi Nikolić, koji je u stanju da je zadrži. Moram da pohvalim Acu Jovanovića, opet nas je spasao nekoliko puta. I to u danu kad mu je majka operisana. Bio je ovo težak trenutak za njega, ali je smogao snage da se pojavi na terenu i bude jedan od najuticajnijih faktora - rekao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović ponovo bio sjajan

On je stao i na stranu Ksandera Severine, koji je bio glavni krivac za jedanaesterac, kojim je Voždovac došao do 1:1. Više od svega navijače nervira letargičnost mladog Holanđanina, nedostatak želje i agresivnosti u njegovoj igri. Pogotovo je to primetno nakon njegovog povratka u klub, odnosno posle onog nemilog događaja, kada je iznenada otišao kući zbog dugovanja.

- Samo tako izgleda, da Severina nije zainteresovan. Holanđani su obično takvi. Potrebne su mu utakmice u kontinuitetu. Odlično radi na treninzima, biće mnogo bolji kad probije tu neku barijeru - naglasio je Duljaj, a potom se osvrnuo i na Nathovo stanje.

- Nije ni trenirao posle Spartaka, zbog povrede zadnje lože. Samo je džogirao. A, onda je pre početka meča rekao da ga i dalje boli skočni zglob i da ne može. Zato nismo hteli da rizikujemo ubacivanjem igrača koji se ne oseća sposobnim.

Foto: ATA Images

Ksander Severina nije blistao na "Krovu"

Mladi stručnjak je podvukao da je najbitnije da su njegovi momci pokazali karakter, veru i ogromnu želju za pobedom.

- Bila je ovo repriza one utakmice protiv IMT-a na istom stadionu. Nije prvi put da nam se ovako nešto dešava. Stresno je i za mene i za većinu pristalica Partizana. Nijednog trenutka nisam gubio nadu, ni kad je rezultat bio nepovoljan, očekivao sam i verovao, jer sam u očima igrača na terenu video želju da pobede. Ulaskom Zahida, Nikolića i Stojkovića smo uspeli da slavimo. Teško, ali pamte se tri boda. Sve što nam se dešava posledica je velikog pritiska, a ovakvi mečevi pokazuju da su momci vratili ono što su izgubili – karakter. Pohvalio bih sve rezerviste, a posebno naše navijače, koji su nam davali snagu u negativnim trenucima - poručio je Duljaj.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija