• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

12.04.2024

19:00

Kovačević preti bivšem klubu! Za Partizan sve dajem, tu sam zbog trofeja (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Kovačević preti bivšem klubu! Za Partizan sve dajem, tu sam zbog trofeja (VIDEO)

Podeli vest

Mladi fudbaler jesenas je igrao u dresu "brđana" protiv crno-belih, a u nedelju će situacija biti obrnuta (19.15, Arena premijum 1).

Došao je Bojan Kovačević (19) u Humsku u finišu zimskog prelaznog roka upravo iz Čukaričkog, sa kojim će Partizan odmeriti snage u derbiju 30. kola Superlige. Visoki štoper se odmah ustalio u prvu postavu, dobio je poverenje trenera Igora Duljaja, koji je u njemu video idealnu zamenu za Mihajla Ilića nakon transfera u Bolonju.

Talentovani defanzivac imao je debi iz snova, zatresao je mrežu već na prvom meču protiv IMT-a, a kasnije je imao tu čast da bude i akter 172. večitog derbija na "Marakani" (2:2).

Dosad je skupio osam nastupa u crno-belom dresu, ali će ovaj predstojeći meč za njega sigurno biti poseban i drugačiji.

- Znao sam zimus gde dolazim, da je ovo veliki klub sa bogatom istorijom. Bio sam svestan šta me čega, stigao sam spreman. Dobro sam se uklopio, prihvaćen sam sjajno i nemam nikakvih zamerki. U Čukaričkom sam napravio prve seniorske korake, ali želeo sam da osetim klub kao što je Partizan. Sa armijom navijača, pritiskom, očekivanjima, borbom za trofeje... Imam kraj sebe saigrače od kojih mogu puno toga da naučim. Igrali su na visokom nivou i mogu da mi daju savet koji će mi biti od koristi u budućnosti, ukoliko odem u inostranstvo - rekao je Kovačević u razgovoru za klupski podkast, a potom se osvrnuo na nedeljnu utakmicu na Brdu:

- Očekujem da obe ekipe pokažu kvalitet. Imaćemo dobre uslove za igru, teren nije loš i nadam se, pre svega, zanimljivom fudbalu.

Foto: ATA Images

Bojan Kovačević na 172. večitom derbiju

"Parni valjak" je bio jesenji prvak, ali je nedavno, kiksevima protiv Napretka kod kuće (0:1) i Mladosti u Lučanima (1:1), prepustio prvo mesto Crvenoj zvezdi, koja sad ima četiri boda više.

- Uradićemo ono što je do nas. Učinićemo sve da izdržimo ovu borbu za titulu i da na kraju iz njge izađemo kao pobednici. Ne bih ništa obećavao, idemo stepenik po stepenik - naglasio je Kovačević.

Za navijače crno-belih itekako je važno što ove sezone ekipa nije poražena u večitom derbiju. Prvi je završen pobedom u Humskoj (2:1), drugi remijem na "Marakani" (2:2), a treći je zakazan za 20. april, takođe u Ljutice Bogdana.

- Nismo slavili onaj bod protiv Zvezde. Samo smo pozdravili navijače posle utakmice, kao i uvek, jer nam oni daju jak vetar u leđa. Bio je to naš običaj sa kojim ćemo nastaviti i ubuduće. Što se tiče samog derbija, nije to isti fudbal u poređenju sa drugim duelima u ligi. Takav sam utisak stekao. Taj meč je san svakog deteta, a ja sam ga ostvario kao mlad. Branili smo se sa igračem manje i održala nas je složnost i snaga koju smo pružali jedan drugom. Kad vidim Markovića, Stojkovića i Antića kako trče i bore se, onda ne mogu da ne dam poslednji atom snage - objasnio je Kovačević.

Foto: Starsportphoto

Kovačević sa Antićem i Kaluluom

On je posebno istakao kapitena Svetozara Markovića, a otkrio je i protiv kog saigrača mu je najteže na treninzima.

- Sveta je sjajan momak, uživanje je igrati s njim u istom timu. Ugledam se na njega, kakav je profesionalac i kako se ponaša, a fantastično radi na svakom treningu. Zasluženo je kapiten, moram da ga istaknem kao pravi primer i u svlačionici. Izdvojio bih i Alda Kalulua, vrlo je nezgodan za čuvanje, jer ima nisko težište, a izuzetno je jak. Retko ko može da dobije duel s njim i da dođe do lopte. Stvarno je snažan, ali treniranje sa tako dobrim ofanzivcima nama iz odbrane samo ide u korist, jer će nam zbog toga biti lakše na utakmicama - podvukao je Kovačević.

Rođeni Užičanin potpisao je ugovor do leta 2027. godine i u predstojećem periodu ambicije su mu vezane isključivo za Humsku.

- Jedva čekam da se dokazujem i na međunarodnim utakmicama. Imao sam to iskustvo sa Čukaričkim i to su mečevi o kojima svi maštamo. S nestrpljenjem čekam taj trenutak da u dresu Partizana odmerim snage sa jakim evropskim timovima, da vidimo gde smo. Akcenat je sada na domaćem prvenstvu, a kada dođe vreme za kvalifikacije mislićemo o tome - iskren je Kovačević.

Foto: FK Partizan

Bojan Kovačević

Ipak, "grobari" najviše priželjkuju da se domaći pehari vrate u vitrine kluba. Titule nema od 2017. godine, a Kupa od 2019.

- Voleo bih, kao i svaki igrač, da period u Partizanu ukrasim trofejima, uspehom koji će biti zapisan negde u istoriji kluba. Da učinim nešto kao što su to prethodno uradili ljudi koji su sada oko nas - Igor Duljaj, Marko Jovanović, Albert Nađ, Ivica Kralj... - zaključio je Kovačević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija