• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Ž.

12.04.2024

19:30

Pobeda Partizana za kraj evroligaške sezone! (VIDEO/FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Pobeda Partizana za kraj evroligaške sezone! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana u Beogradskoj areni na oproštaju od Evrolige pobedili su Valensiju 79:66.

 

 

 

PARTIZAN - VALENSIJA 79:66 (15:21, 20:16, 23:15, 21:14)

Dvorana: Beogradska arena.

Kapacitet: 18.386.

Sudije: Fernando Roća, Milan Nedović, Gitis Vilijus.

PARTIZAN: Smit, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Ponjitka, Kaminski, Kaboklo.

VALENSIJA: Harper, Klaver, Puerto, Rujvers, Pradilja, Anderson, Lopez, Džons, Robertson, Dejvis, Odželeje, De Larea.

 

TOK MEČA: 

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Poentirao je Lopez, a na drugoj strani Aleksa Avramović stiže do desetog poena 79:66  i postavlja konačan rezultat meča. Kraj! Pobeda crno-belih na oproštaju od Evrolige ove sezone.

39. minut - Teško košarkaši Valensije dolaze do koša, i dalje ređaju greške, ali promašuje i Smit.

38. minut - Puerto postiže trojku 72:64, ali odgovara Smit baaam, baaaam 75:64.

Foto: Starsportphoto

 

37. minut - Španci ne mogu da se sastave u napadu, pljušte greške, ali prekombinovali su se crno-beli, istekao je napad.

36. minut - Smit promašuje za tri poena, a posle nove "prodate" lopte valensije, Smit uzima loptu i pogađa trojku kao kap! 

35. minut - Odličan Smit u defanzivi, pa Ponitka završava akciju poenima 69:59. Nova greška gostiju, ali Panter promašuje.

34. minut - Ponjitka spušta loptu u koš, a onda Odželeja daje trojku 67:57, gube loptu crno-beli, a onda Harper pogađa 67:59.

33. minut - Naneli za triiiii, Partizan ima dvocifrenu razliku 65:54.

Foto: Starsportphoto

 

32. minut - Ponjitka za tri, ništa, štetaaaa, ali odmah na drugoj strani odlična defanziva upravo poljskog reprezentativca. Precizan sa penala 62:54

31. minut - Gube loptu u prvom napadu u poslednjem kvartalu gosti, Naneli fauliran u pokušaju da zakuca. Dejvis poentira pored Kaminskog 60:54.

 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Odželeje lako poentira pored Kaminskog, koji u sledećem napadu promašuje trojku i pravi faul. De Larea gazi liniju Valensija gubi loptu. Naneli sa jedne noge u poslednjoj sekundi treće deonice pogađa za 58:52.

29. minut - Kaminski pravi faul. Harper daje jedno od dva 54:50. Dug napad Partizana završava pred istek vremena Naneli 56:50.

27. minut - Naneli u pravom trenutku pogađa trojku i vraća prednost na stranu Beograđana. Amerikanac je potom bio i polovičan sa bacanja za 52:49.

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Prazan hod na obe strane, promašuju i jedni i drugi. 

25. minut - Džejms Naneli na kratko je pogotkom sa poludistance vratio crno-belima prednost, ali je na drugoj strani odgovorila Valensija sa serijom od 5:0 za novo vođstvo od 49:48.

24. minut - Valensija se vratila u meč trojkama Džounsa i Andersona i ekspresno smanjila prednost Partizana, a potom i stigla do izjednačenja - 46:46.

Foto: Starsportphoto

 

23. minut - Crno-beli kažnjavaju svaki promašaj rivala, prvo je Kevin Panter pogodio ova slobodna bacanja, a onda Kaboklo na dodavanje Ledeja zakucao za 44:37 i digao Arenu na noge. 

22. minut - Valensija je u napadčkom kontra ritmu na početku treće deonice. Pronašio je Džouns za tri poena, što je na drugoj strani kaznio trojkom Smit za 40:37.

21. minut - Drugo poluvreme Partizan otvara poenima Kabokla. Uspeo je Brazilac da poentira pod košem za novo izjednačenje 37:37.

 

 

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Avramović preko De Laree, Smit je došao do lopte, ali u nastavku akcije crno-beli gube posed, a Dejvis pogađa 35:35. Loš finioš prvog poluvremena za Partizan, Ponjitka promašuje, Harper postiže deseti poen za vođstvo Valensije pred odmor 37:35.

Foto: Starsportphoto

 

19. minut - Panter sad ne pogađa, Valensija u napadu, Kaboklo, delovalo je da će proći rampa, ali ipak faul na Odželejeu koji je stopostotan sa bacanja 35:33.

18. minut - Aleksaaaaaaaa 35:29, pa faul na Harperu koji pogađa oba bacanja 35:31. 

17. minut - Valensija u minus fazi, gosti ne mogu ništa da pogode, a Panter pogađa za 33:29. Deseti poen kapitena. 

16. minut - Izgubljena lopta Valensije, a onda Smit za triiiii 29:29. Propušten još jedan napad gostiju, pa slalom Pantera 31:29. 

Foto: Starsportphoto

 

15. minut - Harper protiv Avramovića, nova bacanja za španski tim. Precizan je oba puta 24:29, a onda Panter pogađa 26:29. 

14. minut - Džons lako poentira. Plus tri za Valensiju 22:25. Smit pas do Pantera, šut sa poludistance - koš 24:25. Nesportska ličlna. Puerto pogađa dva bacanja i gosti imaju loptu sa strane.

Foto: Starsportphoto

 

 

13. minut - Robertson promašuje, ali nema nikoga da skoči pored Rujversa, koji beleži sedmi poen. Lopta prolazi kroz Kabokla, Džons predaje loptu Panteru. Pradilja seče kontru Pantera. Dva od dva za kapitena Partizana 22:23.

12. minut - Rujvers ne pogađa, lopta za crno-bele. Avramović u prodoru, peti poen crno-belih, Valensija ne odgovara 20:21.

11. minut  - Smit pogađa za tri na startu druge deonice 18:21. Džons nije precizan na drugoj strani, kao ni Kevin Panter.

 

PRVA ČETVRTINA

 

10. minut - Avramović promašuje za tri Klaver na drugoj strani. Kraj prve četvrtine  

9. minut - Ledej sad promašuje, a Derek Harper postiže poene 15:19. Dobra odbrana Valensije Klaver na polaganju 15:21.

8. minut - Ledej i Smailagić, promašuju zicere, a u sledećem napadu Odželeje pravi faul. Ledej za triiiiiiii 15:14, ponovo vodi Partizan.

7. minut - Anđušić ima dva penala. Prvo promašuje, drugo pogađa 10:12. De Larea pravi korake. Ponjitka izjednačuje 12:12.

Foto: Starsportphoto

 

 

6. minut - Kaminski je na liniji za slobodna bacanja. Pogodio je jedno od dva 9:10, Gube loptu Španci, a ispod drugog koša Kaminski se ne snalazi najbolje. Poeni za Odželejea 9:12

5. minut - Harper posle solo prodora pogađa 8:5, Avramović promašuje za tri, ali ne i Klaver 8:8. Novi promašaj za tri, neprecizan je Kaminski. Rujvers pogađa, na semaforu stoji 8:10. Serija Valensija 8:0.

4. minut - Džons promašuje za tri, defanzivni skok Kaminskog. Avramović zakucava na isteku napada 8:2. Jedan od dva bacanja za Rujversa 8:3. Sudija Vilijus svira korake Avramoviću.

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Nova izgubljena lopta za goste, promašuje Kaminski, a onda još jedan neiskorišćeni napad za španski tim. Ledej protiv Pradilje - kratko.

2. minut - Ledej promašuje, bio je sam, Rivers postiže prve goste za poene, a Pradilja na drugoj strani pravi faul na Ledeju, koji je precizan sa penala 6:2.

1. minut - Prvi napad za Valensiju i izgubljena lopta, sviran je faul Pradilji.  Prvo Naneli, a onda i Avramović dovode crno-bele u vođstvo od 4:0 na startu

 

UŽIVO:

 

20.24 - U toku je predstavljenje ekipa, sledi himna Evrolige, pa početak utakmice.

 

 

20.20 - "Grobari" vređaju večitog rivala Crvenu zvezdu

20.11 - Klub iz Humske će u ovom meču biti oslabljen neigranjem Pi Džej Doužera i Ognjena Jaramaza. 

20.04 - Atmosfera pred utakmicu je opuštena. Meč je bez rezultatskog značaja, a  Beogradska arena će verovatno biti puna, iako je 35 minuta pre početka poluprazna, što ranije nije bio slučaj.

19.58 - U prvom duelu odigranom u Valensiji, Partizan je pobedio 72:67.

19.51 - Trener crno-belih Željko Obradović u najavi meča rekao je:

- Igramo meč pred našim navijačima, da im se još jednom zahvalimo na neverovatnoj atmosferi koju su svi prepoznali. Valensija je promenila trenera, odigrali su izvanredno u španskoj ligi, pobedili su Baskoniju lako, igračima je očigledno prijala ta promena, ne sumnjam da će imati veliki motiv da odigraju dobro i ovde. Znamo sve o njima, imaju kvalitet, igraju veoma agresivno, bilo nam je jasno da tamo moramo da igramo agresivno, nadam se da ćemo i ovoga puta.

 

 

19.45 - Uvertira za duel poslednjeg 34. kola bio je meč veterana Partizana i Valensije odigran u Beogradskoj areni u čast Dejana Milojevića, prerano preminulog srpskog trenera i košarkaša. Završen je pobedom crno-belih rezultatom 86:72.

19.30 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo meča Partizan - Valensija na portalu Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija