• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

20.05.2024

10:10

Saldanja najavio odlazak iz Partizana? Brazilac gledao klub koji je za njega nudio milione! (FOTO)

printscreen Saldanha

Partizan

Saldanja najavio odlazak iz Partizana? Brazilac gledao klub koji je za njega nudio milione! (FOTO)

Podeli vest

Napadač Partizana Mateus Saldanja (24) objavio je na društvenim mrežama fotografije sa čuvenog turskog derbija Galatasaraj - Fenerbahče i tim gestom možda je najavio odlazak iz crno-belog dresa!

Jedan od najvećih derbija na svetu završen je senzacionalnom pobedom Fenerbahčea 1:0 i to na stadionu Galatasaraja "Rams Parku", a najbolji strelac "parnog valjka" bio je jedan od gostiju u počasnoj loži.

Mnogi veruju da to nije slučajnost i da Mateus nije otputovao u Istanbul kako bi turistički obišao grad, već kako bi eventualno ugovorio transfer. Zanimljivo, upravo je Fenerbahče u finišu zimskog prelaznog roka nudio ogroman novac Partizanu za ovog napadača.

Navodno, plavo-žuti su nudili prvo 8.000.000 evra plus bonuse, a onda i celih 10.000.000 evra, ali uprava kluba iz Humske je odbila sve ponude i rešila da zadrži sjajnog napadača do kraja sezone, kako bi se ekipa borila za titulu.

Međutim, crno-beli nisu uspeli da osvoje domaće prvenstvo, čak su jedva zadržali drugo mesto koje vodi u kvalifikaciju za Ligu šampiona, ali to nije uticalo na status Saldanje u očima stranih skauta. Brazilac je i dalje najtraženiji fudbaler Partizana, a nedavno je postigao dogovor sa rukovodstvom da napusti ekipu, ali tek krajem avgusta, kada crno-beli završe kvalifikacije za evropska takmičenja.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja

 

Zasad je, kako stvari stoje, Fenerbahče glavni favorit da dovede strelca 18 golova u svim takmičenjima ove sezone. Ako se to dogodi, nekadašnji napadač Nefčija i Džef junajteda postao bi saigrač sa kapitenom Srbije Dušanom Tadićem, a od naredne sezone mogao bi da ga trenira niko drugi do jedan od najvećih trenera u 21. veku, Portugalac Žoze Murinjo.

Feneru je sada prioritet borba za titulu u Turskoj, pošto su pobedom nad Galatasarajem kolo pre kraja istom tom rivalu prišli na tri boda zaostatka. Tamo odlučuje međusobni skor, a Fener ima pozitivan protiv najvećeg rivala, pošto je prvi derbi završen 0:0. Galatasaraj u poslednjem kolu gostuje Konjasporu i dovoljan mu je bod za titulu, dok Fenerbahče dočekuje otpisani Istanbulspor.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija