• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

09.06.2024

12:22

Košarkaš Partizana o prekinutom finalu: Ne shvatam koja je svrha, bilo je potpuno ludo!

Starsportphoto

Partizan

Košarkaš Partizana o prekinutom finalu: Ne shvatam koja je svrha, bilo je potpuno ludo!

Podeli vest

Sjajan utisak ostavio je Džejlin Smit kod navijača Partizana u finišu sezone koja se može opisati samo jednom rečju - debakl! Nakon završene sezone, Amerikanac se oglasio iz Teksasa i u razgovoru za Mocart sport izneo svoje utiske.

Iako su navijači crno-belih sa mnogo optimizma prethodnog leta čekali početak nove sezone, početkom juna doživeli su veliko razočaranje. Partizan nije uspeo da se domogne plej-ina Evrolige, dok su sva tri domaća i regionalna trofeja otišla u ruke večitog rivala. Iako u taboru "parnog valjka" smatraju da su zakulisne radnje u velikoj meri uticale na ishod finala ABA lige i Košarkaške Superlige, činjenica je da su oni od kojih se najviše očekivalo najviše podbacili.

Foto: Starsportphoto

 

 

Možda jedina svetla tačka u timu trenera Željka Obradovića bio je Džejlin Smit (29). Amerikanac je stigao u klub u decembru prošle godine kako bi pojačao konkurenciju na mestu plejmejkera, posle povrede Alekse Avramovića. Početak je bio težak, tako da Smit nije uspeo da se izbori za bitnu ulogu, a kada se reprezentativac Srbije vratio u tim, u potpunosti je izgubio mesto u ekipi.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Međutim, sve se promenilo nakon što je Partizan okončao sezonu u Evroligi. Završnicu ABA lige i domaćeg šampionata momak sa hrvatskim pasošem odigrao je na vrhunskom nivou i tako najverovatnije zaradio ugovor i za narednu sezonu. Iako još uvek ništa nije potpisano, sam igrač potvrđuje da postoji obostrana želja da se saradnja nastavi makar na još godinu dana.

- Stvarno nismo osvojili ništa i to me dodatno motiviše da se vratim i da doživim iskustvo osvajanja titule pred sjajnim navijačima. Iako sam došao na polovini sezone, znao sam da su ciljevi najviši, da se osvoje svi trofeji i ode makar u plej-of Evrolige, čak i na fajnal-for. Posle prošle sezone, kada je malo falilo za plasman na završni turnir, svi u timu govore o tome koliko je bilo razočaranje, ali nema dileme da su ciljevi za narednu sezonu ponovo najviši - ističe Smit na početku razgovora za Mocart sport i dodaje:
- Moja želja je takođe da budem u timu koji cilja na minimum Top osam Evrolige i na titule. Znam da su ambicije nepromenjene i da će klub uraditi sve da napravi tim koji će biti još konkurentniji za sve pehare - naglasio je nekadašnji igrač Albe i Virtusa.

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Nažalost, Smit je u kratkom periodu od samo šest meseci imao prilike da upozna i ružnu stranu srpske košarke. Bio je jedan od retkih igrača Partizana koji su ostali u Beogradskoj areni nakon prvobitne informacije da drugi meč finala neće biti nastavljen.

- Nikada nisam tako nešto doživeo, ni video. Znam da su navijači govorili to što su govorili, ali posle svega što se dogodilo niko nije znao hoće li se utakmica nastaviti ili ne. Baš nikada nisam doživeo ništa slično, pa ne znam ni kako da objasnim sve to što se desilo - potvrdio je Smit da ono što je doživeo u Srbiji do sada nije imao priliku da vidi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

On je pojasnio da je bio potpuno zatečen kada je video igrače Zvezde na parketu i kada mu je saopšteno da njegovi saigrači imaju 15 minuta da se pojave na parketu ili će meč biti registrovan službenim rezultatom u korist crveno-belih.

- Bio sam zbunjen, iskreno. Izašao sam u civilu, kao što se videlo. Onda su mi prišli i rekli mi da ostanem, ali veći deo ekipe je već otišao svojim kućama. Tada sam pitao šta se dešava i objasnili su mi da se Zvezda vraća na teren, da se utakmica nastavlja. Ništa mi nije bilo jasno. Izašao sam na parket, video da su i sudije tu. Morao sam da se vratim u svlačionicu, ali tada sam shvatio da se niko neće vratiti da igra utakmicu. Posle toga sam i ja otišao, jer nisam znao šta mogu da učinim - opisao je Smit konfuzne trenutke nakon prekida drugog meča finalne serije. Zatim je objasnio i šta se dogodilo nakon toga.

- Kada sam otišao kući, čekao sam nekog da mi se javi, da mi kaže da se vratim nazad u Arenu da završimo utakmicu, da igramo ponoćnu košarku. I dalje ne shvatam šta je bila svrha svega što se dogodilo. Potpuno je ludo - potvrdio je košarkaš Partizana da je iskustvo igranja u Srbiji jedinstveno po mnogo čemu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nažalost, Džejlin Smit je bio jedan od glavnih aktera još jednog incidenta, ovoga puta u finalu ABA lige kada je došlo do sukoba između Stefana Lazarevića i Džejmsa Nanelija.

- Džejms i ja smo se vraćali sa šuterskog treninga i Lazarević nam je prišao. Nije mu bilo pravo zbog onoga što je Džejms uradio u drugoj utakmici (zgrabio Stefana za vrat u duelu prim. aut). Čak i tri-četiri dana kasnije Stefan je očigledno bio pod uticajem tog događaja. Pričali su o tome, a onda je probao da ga uhvati za vrat na isti način, posle čega je Džejms instiktivno reagovao i udario ga. Verujem da bi svako u takvoj situaciji reagovao isto. Iz tog razloga smatram da se Džejms samo branio. Sve ostalo se videlo na video klipu. Na snimku se jedino ne vidi taj momenat kada Stefan kreće da hvata Džejmsa za vrat, posle čega je usledio udarac - prisetio se Smit incidenta o kojem je morao da daje izjavu u policiji u svojstvu svedoka.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Istakao je reprezentativac Hrvatske i da je mnogo naučio u prethodnih šest meseci od Željka Obradovića.

- Posle rada sa njim, mogu da kažem da je ova igra dosta jednostavnija. Kod njega je zaista sve vrlo jednostavno i jasno. Jeste trener starog kova u smislu onoga što zahteva od svojih igrača u košarkaškom smislu, čak do najsitnijih detalja u smislu načina na koji ulaziš u reket. U nekim trenucima možda i ne shvatiš odmah zašto nešto traži od tebe, ali kada se određena situacija dogodi, vidiš koliko je bio u pravu. Kada je u pitanju sama košarka, sve ti razloži na najprostije činioce. Trenirao je asove poput Slukasa i Kalatesa, koji su verovatno među najboljima u Evropi na svojoj poziciji. Neke stvari u njihovoj igri vide se kao Željkov pečat. Od prvog momenta sam pokušavao samo da upijam znanje i isto koristim kad god sam igrao. Definitivno mi je pomogao mnogo da shvatim košarku još i bolje, odnosno da mi igra bude dosta efikasnija i jednostavnija - zaključio je Džejlin Smit u razgovoru za Mocart sport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17