• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.06.2024

11:48

Partizan će igrati Evroligu, pregovaramo sa ozbiljnim igračima! Ostojine reči oduševile "grobare"!

Starsportphoto

Partizan

Partizan će igrati Evroligu, pregovaramo sa ozbiljnim igračima! Ostojine reči oduševile "grobare"!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović gostujući na podkastu "Telcast" govorio je o brojnim temama vezanim za ekipu iz Humske, a tom prilikom otkrio je da je već u pregovorima sa nekim ozbiljnim košarkašima.

Osim toga, čvrsto je uveren da će crno-beli naredne sezone igrati u Evroligi, ali uprkos optimističnim najavama, dodaje i da je nedavno završena sezona bila izuzetno neuspešna što se tiče rezultata.

Partizan u sezoni 2023/24. nije osvojio niti jedan trofej. Sezonu je započeo neuspehom na ABA Superkupu, poražen je od Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća, a na kraju i u finalu ABA lige i Košarkaške lige Srbije. Doduše, ovo poslednje takmičenje nije završeno na terenu, već za "zelenim stolom", ali uprkos tome, nije tajna da su crno-belima hitno potrebna pojačanja i nova energija u timu.

Mijailović poručuje da su u fokusu igrači koji su nekada igrali za klub iz Humske, kao i neka vrlo ozbiljna košarkaška imena.

- Partizan sledeće sezone vidim pre svega takmičarski mnogo bolje, moramo mnogo bolje da uradimo prelazni rok. Razgovaramo sa nekim ozbiljnim igračima. To je jako važna stvar. Pokušaćemo da u Partizan vratimo neke bivše igrače, koji igraju u Evropi i na nekim drugim košarkaškim tržištima. Da pokušamo da napravimo bolju ekipu, da takmičarski dosta bolje izgledamo - kaže preduzetnik iz Čačka.

Foto: Starsportphoto

 

 

Mijailović nije želeo da svaljuje krivicu ni na koga, već jednostavno gleda u budućnost i kako da popravi stvari.

- Ono što znam, navijači će shvatiti zašto sezona nije bila dobra. Svi su dali od sebe sve. I treneri, igrači, mi kao uprava... Svi su sve odradili, ali je prosto sezona bila neuspešna sa te sportske strane. Ja neću nikakav alibi da pravim, moramo da nastavimo dalje - kaže Mijailović.

Partizanu, nakon što je ostao bez titule ABA lige, ostaje da se nada da će dobiti "specijalnu pozivnicu" Evrolige za nastup u narednoj sezoni. Šanse za to su dobre, dodaje Ostoja.

Ono što je najvažnije za Partizan je da sledeće godine igra Evroligu, u šta čvrsto verujem. Moj cilj je bio, kada sam se vratio u Partizan, da klub finansijski stabilizujem da bih igrao konstantno u Evroligi. Mi ćemo, ako Bog da, treće godine zaredom igrati Evroligu. Mislim da je Evroliga sa Partizanom koji je drugi put najgledaniji tim u Evropi, koja je imala preko 400 miliona pregleda preko raznoraznih sredstava informisanja, dosta zarađuje na marketingu i da smo im potrebni - ističe predsednik Partizana.

Crno-beli su, po svemu sudeći, vrlo aktivni na sklapanju tima za narednu sezonu. Mijailović je nešto ranije otkrio da Bruno Kaboklo, uprkos kršenju klupske discipline, ostaje u Humskoj, a prvo pojačanje biće košarkaš Zadra i dete Crvene zvezde Arijan Lakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija