• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.06.2024

11:07

Novak će igrati i na Vimbldonu? Poznati doktor otkriva: Može na teren za manje od mesec dana!

tanjug/ap

Novak Đoković

Novak će igrati i na Vimbldonu? Poznati doktor otkriva: Može na teren za manje od mesec dana!

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković (37) nakon operacije meniskusa desnog kolena vodi bitku sa vremenom da bude spreman za kraj jula i početak Olimpijskih igara u Parizu, a prema prognozama poznatog doktora Gorana Rodića, njegov oporavak mogao bi da traje mnogo kraće i da bude spreman čak za treći grend slem u sezoni, Vimbldon!

Fizijatar i sportski lekar Goran Rodić gostujući na "Radio Televiziji Srbije" izneo je optimistične prognoze kada je u pitanju povratak Novaka Đokovića na teren.

Nole se povredio u ponedeljak na meču protiv Franciska Serundola, nakon čega je bio primoran da odustane od daljeg takmičenja na Rolan Garosu. Već u sredu obavio je operaciju, a prema pisanju uglednog francuskog "Ekipa", realno je da se na teren vrati sredinom jula, na turniru u Hamburgu.

Međutim, prema rečima doktora Rodića, period oporavka mogao bi da bude mnogo kraći.

- Možda i ova Novakova povreda nije zahtevala hiruršku intervenciju, međutim mi koji se bavimo pregledima sportista predložimo ako je u pitanju borba sa vremenom da se to reši hirurški jer je onda rehabilitacija nešto brža. To ide Noletu u prilog. Ja pretpostavljam da je u njegovoj glavi Vimbldon, ja se tome nadam. Ima primera, imate Nemanju Gudelja iz Sevilje koji je imao sličnu situaciju i on je bio odsutan samo 19 dana - kaže doktor Rodić za "RTS".

Foto: printscreen/Youtube RTS

Doktor Goran Rodić

Nekadašnji lekar fudbalskog kluba Partizan otkrio je primer iz prošlosti koji je sličan ovom problemu koji ima Đoković. U pitanju je povreda čuvenog italijanskog fudbalera Franka Barezija.

On se povredio na početku turnira, ali je na kraju odigrao finale. Italija je igrala finale i on ne da je odigrao ceo meč, nego je igrao i produžetke, 120 minuta. To je tada bila top vest jer niko nije znao šta je to. Pre tačno 30 godina. On je posle 23 dana od momenta kada je operisan igrao - kaže poznati doktor.

Foto: profimedia

Novak Đoković tokom meča sa Serundolom

 

Kako kaže, Nole je na najboljem mogućem mestu odradio operaciju. Njemu su hirurški zahvat obavili u Parizu, na klinici "Ramzi Sante".

- Urađena je artroskopija. Ona spada u male, slabe hirurške metode. U telo se ulazi sa dve rupice sa kamerom i sa hirurškim instrumentima i onda lekar vidi sve u kolenu što ne valja. Nama je saopšteno da je od svega što u kolenu ima, a mnogo toga ima, stradao samo unutrašnji meniskus. U odnosu na nevolje koje koleno može da donese, to spada u blaže povrede i prognostički je najbolje moguće stanje - naglašava doktor Rodić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!
Live TV

Ideje Trećeg rajha i dan danas žive! Hitler je bio izvršilac planova duboke države!

Evropsko prvenstvo u fudbalu liči na Olimpijske igre u Minhenu održane 1936. U savremenom društvu doživeli smo to da u jednoj navodno demokratskoj državi u sred Evrope 50.000 ljudi skandira "ubi Srbina" i "Srbe na vrbe" i da niko na to ne reaguje. O ovoj temi, ali i o temi tajnih društava, odnosno onih koji upravljaju procesima u celom svetu govorio je u emisiji "Info veče" govorio je profesor Bojan Dimitrijević, ekonomista.

20.06.2024

22:17

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)
Live TV

Sve više zemalja Azije i Afrike odustaje od saradnje sa Zapadom! Amerika ide đonom, a Rusija uvažavanjem i saradnjom! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon posete Severnoj Koreji, obišao i Vijetnam. Po dolasku je otišao u predsedničku palatu gde se sastao sa vijetnamskim predsednikom Toom Lamom. Ovo je peta Putinova poseta Vijetnamu, a prva posle 2017. godine. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su Mihail Zvinčuk, vojni bloger i autor projekta "Ribar" i Vladimir Prebiračević iz srpsko-ruskog centra "Majak". Putem vajber uključenja uživo u program javio se i ratni reporter Igor Damjanović.

20.06.2024

19:07

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50