• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

21.07.2024

23:39

Panika u Humskoj, Partizan ostaje bez kapitalca!? Džons može u NBA, a crno-beli se tu ništa ne pitaju...

EPAIMAGES

Partizan

Panika u Humskoj, Partizan ostaje bez kapitalca!? Džons može u NBA, a crno-beli se tu ništa ne pitaju...

Podeli vest

Reprezentativac Južnog Sudana do četvrtka ima pravo da potpiše ugovor sa NBA klubovima, a samim tim poništi prethodno dogovorenu saradnju sa Partizanom.

Obradovala je navijače Partizana vest od pre nekoliko dana da će prvi plejmejker naredne sezone biti - Karlik Džons. Reprezentativac Južnog Sudana prošle godine na Mundobasketu ostavio je sjajan utisak, privukao pažnju crno-belih, ali je tada rešio da ode put Kine. Nakon sezone pregovori su obnovljeni, a iskusni organizator igre vrlo brzo se dogovorio sa srpskim velikanom. 

Ipak, planove Partizana bi u narednim danima mogli da pokvare NBA klubovi. Kako prenosi Mark Stejn, Karlik Džons ima mogućnost da do četvrtka poništi potpisanu saradnju sa Partizanov i vrati se u Ameriku gde je pružao najbolje partije. Šanse za to nisu male budući da je plejmejker sinoć protiv Amerike pokazao o kakvom je igraču reč.

Južni Sudan je bio nadomak iznenađenja u Londonu protiv favorizovanih Amerikanaca, a Karlik Džons zabeležio je tripl-dabl. Dakle, radi se o elitnom organizatoru igre sposobnom da podeli pas, uhvati skok, ali pre svega poentira. Zbog toga ne čudi što je privukao pažnju NBA klubova.

Foto: EPA Images

 

Ukoliko se neki NBA klub odluči da angažuje Karlika Džonsa - Partizan se ništa ne pita, a rok za tako nešto je četvrtak. Sa druge strane, ako reprezentativac Južnog Sudana ostane bez angažmana u Americi njegov ugovor sa crno-belima postao bi aktivan i on bi u naredne dve sezone bio vezan za velikana iz Humske. 

Džouns je karijeru započeo na Luivil Univerzitetu, izašao je na NBA draft 2021. godine, ali nije izabran. Dobrim igrama u Letnjoj ligi izborio je ugovor sa Dalasom, potom je branio boje Denvera i Čikaga, a u G ligi je 2023. godine proglašen za MVP-a. Prošle godine je, kao što smo naveli, briljirao na Svetskom prvenstvu, a turnir je završio kao najbolji asistent. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)
Live TV

Tramp će se suprostaviti dubokoj državi i smiriti NATO alijansu! Ukrajinci se neće lako povući sve dok imaju podršku Amerike! (VIDEO)

Gosti emisije "Rat uživo" Informer TV bili su pukovnik Milan Jolović Legenda i analitičar Ljuan Koko. Govorili su o brojnim temama, prvenstveno o predstojećim izborima u Americi, odnosno informaciji da se demokratski kandidat Džo Bajden povlači iz izborne trke, ali i o drugim aktuelnim temama, kao što su ratovi u Ukrajini i Gazi.

21.07.2024

22:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija