• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

26.07.2024

15:59

Stanojević: Partizan ni za pedalj nije napredovao! Obećanja nisu ispunjena, hitno nam trebaju pojačanja

ATA Images

Partizan

Stanojević: Partizan ni za pedalj nije napredovao! Obećanja nisu ispunjena, hitno nam trebaju pojačanja

Podeli vest

Ekipa Partizana nije ni za pedalj napredovala, ne nazire se ono što želim od tima, a obećanja koja sam dobio pre dolaska od uprave nisu ispunjena, poručio je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Ekipa iz Humske gostovaće sutra od 20.00 časova (Arena 3 premijum) Jedinstvu na Ubu u 2. kolu Superlige, a iskusni stručnjak je pričao o meču, mada mnogo više o tekućim problemima koji ga muče.

Tim se još nije oporavio od teškog debakla u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je poražen od Dinama iz Kijeva sa 6:2. Ovo je prilika za kakav-takav pomak, jer pobeda bi igračima podigla samopouzdanje. 

Međutim, Stanojevića muči što mu tim apsolutno nije napredovao. 

Foto: ATA Images

 

- Nismo napravili nijedan korak napred, nemamo ni pedalj napretka. Brine me faza odbrane i faza napada. Imali smo malo ulazaka u 16 metara protivnika u svim pripremnim utakmicama i protiv Dinama. Samo smo protiv Napretka nešto uspeli da nametnemo. Definitivno nam je potrebno osveženje u igračkom kadru. U ovom trenutku, ništa nismo napredovali, nismo uspeli da dođemo do nivoa koji želim. Nadam se da ćemo kroz rad i kroz pojačanja koja hitno moraju da dođu uspeti da napredujemo - kaže Stanojević. 

Pre nego što je stigao u Humsku imao je sa upravom dogovor oko pojačanja, ali to nije ispunejno. Već se pomirio sa činjenicom da će ga Dinamo eliminisati, a onda će protiv najverovatnije Lugana igrati plej-of za Ligu Evrope. Do tada želi barem tri pojačanja. 

- Potrebna su mi dva prelazna roka da napravim ekipu po svom ukusu. U ovom prelaznom roku su mi potrebna tri igrača i narednom još tri, četiri igrača. Svestan sam naših mogućnosti. Nismo ni trenirali u nekim trenucima onako kako bismo hteli da igramo. Ne tražim alibi, trener sam, ali potrebno je osveženje. Nadam se da ćemo do utakmice sa Luganom stići barem dva pojačanja. Partizan plaća ozbilčjno igrače za srpske uslove, što po mom mišljenju ne bi trebalo tako da bude. Preplaćujemo ih. Imamo 27 igrača n treningu i svi su pod ugovorom, ne možete nikog ni skloniti. Teško je kada imate igrače koji nisu adekvatni za Partizan. Mi ćemo sigurno dovesti još tri igrača. Doći će krilo i ofanzivni vezni i naći ćemo i napadača s obzirom da će Saldanja možda da ode. Moramo hitno da rešavamo stvari - jasan je trener crno-belih. 

Foto: ATA Images

 

Potom se malo detaljnije osvrnuo na meč sa Dinamom. 

- Nenormalno je što smo primili protiv Dinama tri gola za pet minuta. Bili smo korektni u fazi odbrane, ali loši u napadu. Nismo spremni za ovaj ritam. Protivnik nas je mleo sve vreme utakmice. S druge strane, igrači su po intenzitetu bili iznad nas. Moji igrači mogu da se podignu, ali imaju limite. Možemo malo da se podignemo, ali ne mnogo. Nismo bili na nivou, iako se priča da smo bili na nivou 40 minuta. Neozbiljno je da komentarišemo na taj način, fudbal se igra 90 minuta. Protivnik nas je mleo sve vreme. Moramo da budemo direktniji prema napred da bismo mogli bolje da igramo odbranu. Nismo se kretali bez lopte, nismo ulazili protivniku u šesnaesterac. Nažalost, u karijeri mi se nije desilo da ovako dugo nisam došao do nečeg, što se nazire da bude ono što želim. U ovom trenutku se i ne nazire - brutalno iskren je Stanojević. 

Prema njegovim rečima, nije mu žao što je došao u Partizan, ali nije očekivao ovoliko problema. 

- Naravno da nisam očekivao ovoliko problema. Došao sam znajući da je ovde bilo određenih problema. To je moj posao, izazovi, ne žalim što sam došao. Bilo je raznih obećanja pre nego što sam došao, već je trebalo da budu ispunjena. Generalno, ne žalim, teško je, patimo, ali hoću da probamo da rešimo. Biće potrebna određena pomoć. I dalje čekamo - poručuje Stanojević. 

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević i Miloš Vazura

Njegova poruka je da bi trebalo brže da rešavaju probleme. 

- Mi nismo ni u pripremnom periodu ni u ova dva meča nametnuli stil. Još nismo blizu onog što ja želim i što možemo. S druge strane, nisu još igrali potpuno spremni, iz razloga što neki nisu prošli pripreme. U hodu se uigravamo, nadam se da će biti osveženja. Čekamo trenutak kada ćemo biti ono što ja želim. Idemo korak po korak, na žalost, već je krenulo prvenstvo i Evropa, moramo ubrzano da rešavamo probleme - naglašava Stanojević. 

Na kraju se Stanojević osvrnuo na predstojeću utakmicu sa Jedinstvom. 

- Radujem se utakmici protiv Jedinstva. To je dobra, sportska sredina i raduje me što je stadion rasprodat. Spremno dočekujemo utakmicu. Gledali smo ih i protiv Zvezde i na nekim pripremnim utakmicama. Doveli su dosta igrača, imaju dobru ekipu za naše uslove, dobro su organizovani, specifično igraju. žele da imaju svoj stil i to poštujem. Igraju u "romb" sistemu, a to je teško. Drago mi je da trener koji je došao iz Italije pokušava ovde da uspe u svojoj misiji. Mi smo se spremali i danas ćemo imati sastanak na kojem ćemo dogovoriti kako ćemo igrati - zaključuje Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

RHMZ popalio alarme za vikend: Vraćaju se tropski dani
Društvo

RHMZ popalio alarme za vikend: Vraćaju se tropski dani

Predah od „zahlađenja“ se završio, i narednih sedam dana u Srbiji se očekuje temperature od 32 do 35 i više stepeni, uz kratkotrajnu pojavu kiše početkom iduće sedmice, međutim, u pitanju je lokalna pojava koja neće poremetiti nastavak novog toplotnog talasa.

26.07.2024

17:17

TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)
Live TV

Sukob u Ukrajini je previše složen da bi se jednostavno rešio! Rat ne može naglo da stane dok se ne ispune neke stvari! (VIDEO)

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba razgovarao je u sredu sa svojim kineskim kolegom Vang Jijem u Guangdžou, gradu na jugu Kine. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Mao Ning rekao je da su se Kuleba i Vang saglasili da su pregovori neophodni da bi se prekinuo rat Rusije i Ukrajine koji traje dve i po godine. Ovaj događaj komentarisao je ekspert za energetiku Dragan Škobalj tokom gostovanja u "Info jutru".

26.07.2024

12:37

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija