• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

08.08.2024

19:19

(KRAJ): Partizan se ispromašivao, pa primio gol! Revanš za sedam dana

Starsportphoto

Partizan

(KRAJ): Partizan se ispromašivao, pa primio gol! Revanš za sedam dana

Podeli vest

Fudbaleri Partizana poraženi su u Humskoj od švajcarskog Lugana 1:0 (0:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bukmejkeri više veruju gostima, mada se crno-beli nadaju da bi mogli pred svojim navijačima da dođu do pobede.

 

PARTIZAN - LUGANO  0:1 (0:0)

Strelac: Zanoti 73

Grad: Beograd

Stadion: Stadion Partizana

Gledalaca: 5.000

Sudija: Zander Van Der Ejk

Žuti karton: Zubairu - Bislimi

Partizan: A. Jovanović - De Medina, Marković, Mujakić, Jurčević - Arijaga, Zahid (od 79. Nikolić) - Severina (od 58. Grimaldo), Kalulu (od 58. Natho), Zubairu (od 46. Goh) - Saldanja (od 74. Đ. Jovanović)

Trener: Aleksandar Stanojević

Lugano: Saipi - Zanoti, Papadopulos, El Vafi, Valensuela - Belhađ (od 68. Dos Santos), Grgić - Aliseda (od 68. Vladi), Bislimi (od 80. Maček), Siminjani (od 68. Dumbija) - Pšibilko (od 55. Mau)

Trener:  Matija Kroči-Torti

 

 

TOK MEČA

DRUGO POLUVREME

KRAJ UTAKMICE!

Foto: Starsportphoto

 

 

90+5: Ističe poslednji minut nadoknade. Na silu pokušavaju crno-beli. 

90+3 - Prilika za Jurševića, ali izblokiran je taj udarac. Partizan pred porazom. 

90. minut - Pet minuta nadoknade u Humskoj i pet minuta nade za Partizan da može do izjednačenja. 

Foto: Starsportphoto

 

 

89. minut - De Medina je sada pravio faul i sprečio još jedan eventualni pogodak gostiju.

85. minut - Najbolja prilika za Partizan u drugom poluvremenu. Jovanović je odložio loptu za Grimalda, a on je šutirao malo pored gola. Velika šteta za domaćina. 

78. minut - Muče se sada izabranici Aleksandra Stanojevića, za njih bi uspeh bio da neporaženi izađu iz ovog meča i tako odu na revanš u Švajcarsku za sedam dana. 

73. minut: GOOOL! Vodi Lugano u Humskoj golom Zanotija. Držao se dobro Partizan, napadao i čim je malo popustio i smanjio tempo, gosti su preuzeli inicijativu i poveli u Humskoj. Težak posao je pred crno-belima. 

69. minut - Partizan sada previše taktizira, trebalo bi da hrene malo hrabrije ako hoće da dođe do prednosti u ovoj utakmici. 

Foto: Starsportphoto

 

 

64. minut - Slobodan udarac za Partizan i izveo ga je Natho. Iskosa je šutirao u suprotan ugao, ali pored gola, ostaje 0:0. 

58. minut - Duplu izmenu izvršio je Aleksandar Stanojević. Umesto Kalulua ušao je Natho, a umesto Severine Grimaldo, kome je ovo debi u Evropi, mada je igrao u Superligi protiv Železničara.  

52. minut - Šta se to sada desilo... Kalulu je sa loptom bio u protivničkom šesnaestercu, a s leđa mu je prišao Papadopulos i faulirao ga je. Svi iz tabora Partizana tražili su penal, ali sudija Van Der Ejk nije čak ni razmotrio tu opciju. 

Foto: Starsportphoto

 

 

50. minut - Opet je Goh učestvovao u akciji i dodao je loptu Kaluluu, ali je njegov udarac izblokiran. Na odbitak je naišao Arijaga, ali je Saipi izblokiran. 

48. minut - Kombivovali su sada Severina, pa Goh, ali je udarac igrača iz Južne Koreje izblokiran. 

46. minut - Utakmica je nastavljena. 

PRVO POLUVREME

45. Kraj prvog poluvremena. 

 

 

 

43. minut - Poslednji minuti prvog poluvremena. Dobro se drži Partizan. Biće zadovoljan domaći tim ovim rezultatom na pauzi. 

Foto: Starsportphoto

 

 

37. minut - Odličan je za sada Jovanović, spašava svoj tim pri svakom pokušaju gostiju. Opet je pravovremeno reagovao, rezultat je i dalje 0:0. 

35. minut - Kakva šansa za Severinu. Pretrčao je sve protivničke igrače, ali je lopta otišla pored gola. Za sada Partizan odlično parira rivalu. 

32. minut - Saldanja je fauliran. Nema dileme da je on najkorisniji fudbaler Partizana. Biće velika šteta za crno-bele ukoliko ode. Sve šanse do sada, izuzev onu Kalulua u 5. minutu, išle su preko Brazilca. 

Foto: Starsportphoto

 

 

28. minut - Zubairu je dobio žuti karton.

25. minut - Saldanja u novoj šansi. Uzeo je loptu, poveo je ka golu Lugana, a pratila su ga trojica protivničkih igrača. Oboren je negde na 18 metara od gola, li nije bilo faula. 

Foto: Starsportphoto

 

 

23. minut - Saldanja je oborio El Vafija, tačnije marokanski štoper je pao preko njega, ali sudija je samo pokazao da se igra nastavi. 

17. minut - Okliznuo se Mujakić i ostavio prostora protivničkoj ekipi. Ipak, loše je reagovao napadač Pšibilko, što je sreća za Partizan. 

Foto: Starsportphoto

 

 

15. minut - Nešto mirniji tempo, s tim da je lopta više u posedu igrača Lugana. Opet je probao Siminjani, ali preko gola.

10. minut - Ostale tribine malo su više popunjene. Procena je da na stadionu ima oko 5.000 navijača. 

9. minut - Južna tribina, ona koja je namenjena najvatrenijim pristalicama crno-belih, maltene je prazna. I dalje Partizan nema podršku tvrdog jezgra "grobara".

Foto: Informer

 

 

8. minut - Sada je Lugano preuzeo inicijativu. Gađao je Siminjani i jako i prilično precizno, ali siguran je bio golman Partizana Aleksandar Jovanović. Zanimljiv početak meča, šanse na obe strane. 

5. minut - Pokušao je sada Kalulu. Ni ovo nije bilo previše opasno. Dobra vest po Partizan je što je od starta ofanzivniji. Igrači Lugana su mahom na sopstvenoj polovini terena.

3. minut - Prvi udarac za Partizan. Saldanja je na ssitenciju Severine šutirao i lopta je otišla preko gola. Nije ovo bila ozbiljna opasnost za goste. 

1. minut - Utakmica je počela. 

PRE MEČA

19.58 - Izveštač Informera sa lica mesta javlja da oko stadiona nema žive duše. Očigledno je slaba poseta na utakmici. 

19.47 - Za razliku od mečeva u Evropi, Partizanu u Superligi ide odlično. Ekipa iz Humske je u tri kola ostvarila tri pobede, uz gol razliku 7:0. Lugano je u Švajcarskoj takođe ostvario tri pobede u tri meča uz gol razliku 7:3. 

Foto: Starsportphoto

 

 

19.39 - Pobednik dvomeča Partizana i Lugana ići će u plej-ofu za Ligu Evrope na turski Bešiktaš. Onaj ko u pomenutom dvomeču bude poražen, igraće plej-of za Ligu konferencija protiv boljeg iz para Silkeborg-Gent. 

19.32 - Prema informacijama iz Humske, prodato je tek nešto više od hiljadu karata za utakmicu crno-belih. Međutim, trener Lugana Matija Kroči-Torti očigledno nije svestan toga, već se pribojava atmosfere u Humskoj.

- Svesni smo atmosfere u Beogradu i moramo biti spremni za to. Nismo navikli da se takmičimo u takvim uslovima, pred takvim navijačima. Možda ne znate, ali u Švajcarskoj nikada ne igramo na našem stadionu, ali imamo sreće što imamo navijače koji dolaze da nas bodre do Tuna - rekao je Švajcarac. 

19.25: Partizan je evropski put ove sezone počeo u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali ga je eliminisao Dinamo Kijev ukupnim rekultatom 9:2, tako da su crno-beli prešli u put ka Ligi Evrope. Trener Aleksandar Stanojević prilično je ljut i istakao je da je ovo poslednja šansa za neke igrače.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Znate kako, mi imamo dobre igrače, ali nemamo dobar tim. Na meni kao treneru je da to popravim. Ako to ne uspem, onda mora da dođe do dodatne selekcije. Neki igrači se nisu dobro pokazali, neki jesu... Patimo puno u pojedinim segmentima, ali pre svega, moramo da ojačamo kolektiv, da iz njega iskoči pojedinac, a ne obrnuto. Kada ćemo uspeti u tome, ne znam, vremena nemamo, ali činimo sve što možemo. Najlakše je meni da presečem, da gledam sebe i kažem ovih deset momaka mi ne trebaju. Ne može tako, moram da mislim i na klub i na ekipu, da sagledam mnogo širu sliku - rekao je Stanojević.  

19.16: Dobro došli na Informerov blog posvećen utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, u kojoj se od 20.00 časova sastaju Partizan u Lugano. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23