• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.08.2024

11:59

Stanojević najavljuje rez: Lugano je poslednja šansa za pojedince! Imamo igrače, ali nemamo dobar tim!

FK Partizan

Partizan

Stanojević najavljuje rez: Lugano je poslednja šansa za pojedince! Imamo igrače, ali nemamo dobar tim!

Podeli vest

Srpski vicešampion u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope sutra uveče dočekuje Švajcarce (20.00, Arena premijum 1).

Crno-beli nisu bili uspešni u borbi za ulazak u Ligu šampiona, deklasirao ih je kijevski Dinamo ukupnim rezultatom 9:2, a sada ih čeka novi izazov.

U drugom po jačini UEFA takmičenju sledi im dvomeč sa Luganom, koji je prethodno eliminisan od Fenerbahčea (1:2, 3:4), ali je dokazao da ume da bude itekako neugodan.

Partizan mora da učini sve da se ove sezone domogne grupne faze nekog evropskog takmičenja, što je potvrdio i trener Aleksandar Stanojević (50), koji je najavio i ozbiljan rez u ekipi.

- Ulazimo u ovaj dvomeč sa željom da izborimo grupnu fazu. Znamo da se nismo pokazali u najboljem svetlu protiv Dinama, ali sada imamo priliku za popravni. Čeka nas težak meč protiv rivala koji kontroliše loptu, koji voli da drži posed, tako da moramo da nađemo način da ih sprečimo u tome, da budemo strpljivi i pametni. Ovo će ujedno biti i poslednja šansa za pojedine igrače - rekao je Stanojević, a potom dodao:

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević

- Napredovali smo u odnosu na Dinamo, izvukli smo pouke, jer ništa nije bilo dobro. Zadovoljan sam kako smo odigrali poslednja dva duela u Superligi. Ipak, ovo je Evropa i moramo nešto da menjamo, a da li će to biti formacija, ne bih sada otkrivao. Treba nam dobar rezultat, da dobijemo i na samopouzdanje. Nije dovoljna samo domaća liga, moramo da se pokažemo na oba fronta.

Kada je reč o kvalitetima Lugana, iskusni stručnjak je odradio detaljnu analizu sa svojim saradnicima.

- Odlično ih poznajem, kao i svaku ekipu protiv koje igramo. Pobedili su Parmu, igrali ravnopravno sa Interom, izgubili protiv Fenera u samom finišu. Moramo da budemo realni, jer mi u Srbiji često i potcenjujemo, ali videli su svi gde je recimo bila Švajcarska na Evropskom prvenstvu u odnosu na nas. Nisu oni iz "liga petice", ali su jako kvalitetni i opasni. Trener im je dugo tu, golman sjajan i u igri nogom, brzi su u tranziciji, ozbiljni ofanzivci, pa čak i bekovi mogu da zaprete... Verovatno će držati loptu, kontrolisati ritam, ali i mi i navijači moramo da budemo strpljivi. Uigrani su, izuzetno pokretljivi, napadaju na različite načine. Ipak, mislim da će biti više prostora i za nas nego protiv Dinama, da možemo da ih ugrozimo, imamo plan za to. Ovo je Evropa, visok nivo takmičenja. Ima Lugano i mana, a na nama je da pronađemo rešenja da to iskoristimo - podvukao je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Partizana

Ipak, simpatizere "parnog valjka" mnogo više zanima kako će izgledati njihovi ljubimci posle katastrofe protiv Ukrajinaca.

- Da se ne ponavljam, treba nam još pojačanja, klub radi na tome. Stigao je nedavno Grimaldo, ali potrebno mu je još malo vremena da se adaptira, da shvati sve zahteve i uhvati ritam. Pitanje je dana kada ćemo ga maksimalno koristiti. Ono što je jasno, mi nismo još spremni za najviši nivo, za Ligu šampiona. Dinamo je pokazao da nismo ni blizu toga. E, sad ćemo da vidimo u ovom dvomeču kakvo je stanje za Ligu Evrope. Znamo čiji dres nosimo, da moramo mnogo više, a jasno je i da bi dobar rezultat mnogo značio celoj ekipi - poručio je Stanojević, pa nastavio u istom dahu:

- Znate kako, mi imamo dobre igrače, ali nemamo dobar tim. Na meni kao treneru je da to popravim. Ako to ne uspem, onda mora da dođe do dodatne selekcije. Neki igrači se nisu dobro pokazali, neki jesu... Patimo puno u pojedinim segmentima, ali pre svega, moramo da ojačamo kolektiv, da iz njega iskoči pojedinac, a ne obrnuto. Kada ćemo uspeti u tome, ne znam, vremena nemamo, ali činimo sve što možemo. Najlakše je meni da presečem, da gledam sebe i kažem ovih deset momaka mi ne trebaju. Ne može tako, moram da mislim i na klub i na ekipu, da sagledam mnogo širu sliku.

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, temperamentni straget ne krije da ga raduje što su se crno-beli posle šamara od Kijevljana na dobar i uspešan način "prešaltali" na domaći šampionat.

- Svesni su momci svega, a to što su se podigli posle Dinama i pobeđivali u Superligi, govori da su ipak u dobrom stanju, sa psihološke strane. I to me raduje. Puno smo pričali, analizirali, radili na tome da ispravimo greške. Oni znaju gde su, šta se očekuje, imaju "glavu na mestu", samo se nadam da će i na terenu uspeti sve da sprovedu u delo. Nije lako, ne može to sve preko noći - istakao je Stanojević.

Golovima u prvenstvu nametnuo se Đorđe Jovanović, dok je u Evropi najefikasniji bio Mateus Saldanja. Ipak, u poslednje vreme o Brazilcu se uglavnom govori kroz prizmu odlaska iz Humske, odnosno prodaje u neki drugi klub.

- Što se tiče Jovanovića, jako dobro se pokazao, daje golove. Ipak, imamo Saldanju i teško da njih dvojica mogu zajedno na teren, u isto vreme. Videćemo, zavisi sve i od toga u kom smeru bude išla utakmica - objasnio je Stanojević.

Foto: Starsportphoto

Đorđe Jovanović se nameće

Ono što je sigurno, Partizan neće sutra uveče imati podršku sa južne tribine zbog bojkota "grobara". Međutim, šef stručnog štaba očekuje značajan broj ljudi na tribinama i podršku koja je ekipi neophodna.

- Rekao sam već da su nam isključivo navijači pre tri godine pomogli da eliminišemo u tom momentu bolju ekipu od nas, a to je bio Soči. Mnogo puta sam pričao koliko nam znače, da mogu da nas izdignu i iznad maksimuma, tako da se nadam da će doći protiv Lugana u velikom broju i da će nam pomoći. Oni su uvek taj vetar u leđa koji nas gura napred - zaključio je Stanojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)
Live TV

Rat u Ukrajini je trebalo davno da se završi, ali jedna zemlja to nije dozvolila! Evo zašto su propali pregovori za mir! (VIDEO)

Izraelski borbeni avioni probili su vazdušni prostor iznad Bejruta. Stiže odgovor Libana. Ruska vojska oslobodila je Timofejevku. Oružane snage Ukrajine prvi put su upotrebili kasatne bombe dugog dometa američke proizvodnje. Svet je u iščekivanju. Pitanje je trenutka kada će Iran napasti Izraelu. Teheran poručuje da ne želi eskalaciju, ali mora da kazni Izrael. Kamala Haris zvanično je postala kandidatkinja za predsednicu SAD-a. Na sve ove i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica "Sputnjika".

06.08.2024

22:27

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija