• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

05.08.2024

13:09

Užasan žreb! Partizan ako prođe Lugano ide na Bešiktaš!

Starsportphoto

Partizan

Užasan žreb! Partizan ako prođe Lugano ide na Bešiktaš!

Podeli vest

Crno-beli saznali potencijalnog protivnika u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana tek treba da odigraju dvomeč u 3. kolu kvalifikacija za LE protiv Lugana (8. avgust u Humskoj, 15. avgusta revanš u gostima), ali već znaju s kim će se sastati na poslednjoj prepreci ka grupnoj fazi drugog po jačini UEFA takmičenja, ukoliko uspešno preskoče Švajcarce. I nisu mogli gore da prođu!

Potencijalni rivali srpskog viceprvaka, na skraćenoj listi, bili su turski Bešiktaš, kao i pobednici duela Dinamo Minsk (Belorusija) - Linkoln (Gibraltar), Petrokub (Moldavija) - TNS (Vels), ali i poraženi iz okršaja Jegjelonija (Poljska) – Bodo/glimt (Norveška).

Žreb u Nionu danas nikako nije bio na strani kluba iz Humske, koji je bio čak i u grupi povlašćenih timova, ali je ipak dobio najtežeg mogućeg protivnika! Kuglice su odlučile da izabranici Aleksandra Stanojevića, u slučaju da eliminišu Lugano, u plej-ofu idu na Bešiktaš!

Dobro poznat rival za Partizan, jer su upravo protiv turskog velikana igrali 2014. i 2018. godine. Ruku na srce, tada su i jedni i drugi crno-beli bili znatno jači i kvalitetniji, ali nema sumnje da će i sada tim iz Istanbula imati ulogu favorita.

Foto: Starsportphoto

Težak posao pred Aleksandrom Stanojevićem

Ukoliko dođe do ovog okršaja, prva utakmica predviđena je za 22. avgust u Beogradu, dok bi revanš bio sedam dana kasnije u Istanbulu.

Podsetimo, pre tačno deceniju "parni valjak" predvođen Markom Nikolićem bio je sa Bešiktašem u grupnoj fazi Lige Evrope i oba puta je poražen - 4:0 u Humskoj i 2:1 na "Tupraš stadionu".

Iste ekipe ukrstile su se i 2018. godine, ali u plej-ofu. Tada je Partizan sa klupe vodio Zoran Bata Mirković, a u Beogradu je bilo nerešeno - 1:1. Ipak, u revanšu su slavili popularni "crni orlovi" sa 3:0.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nikolić je igrao protiv Bešiktaša 2018. godine

Inače, prošle sezone je Bešiktaš bio tek šesti u domaćem prvenstvu, ali je osvojio Kup Turske i zahvaljujući tom uspehu se i našao u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Trener je legendarni holandski fudbaler Đovani van Bronhorst, a vrednost tima procenjena je na 149,78 miliona evra.

Foto: Beşiktaş J.K.

Ćiro Imobile

Prva zvezda ekipe svakako je i najzvučnije pojačanje ovog leta - iskusni italijanski napadač Ćiro Imobile, koji je stigao iz Lacija. Tu je i bivši engleski reprezentativac, nekada član Liverpula i Arsenala, Aleks Okslejd-Čemberlen, a ne treba zaboraviti ni sjajnog Kamerunca Vinsenta Abubakara, Portugalca Rafu, ofanzivca Milota Rašicu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!
Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!

Sekretara ruskog Saveta bezbednosti Sergej Šojgu doputovao je danas u Teheran u radnu posetu Iranu, gde će sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem razgovarati o bezbednosnoj situaciji na bliskom istoku i saradnji Irana i Rusije, prenela je RIA.

05.08.2024

13:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija