• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

18.08.2024

20:20

Zbog Obradovića sam došao u Partizan! Lundberg: Jedva čekam da krene sezona, borićemo se za trofeje!

Starsportphoto/EPAImages

Partizan

Zbog Obradovića sam došao u Partizan! Lundberg: Jedva čekam da krene sezona, borićemo se za trofeje!

Podeli vest

Veoma sam uzbuđen što ću igrati u Partizanu i za Željka Obradovića, on je razlog zašto sam odlučio da dođem u Beograd, poručio je danski košarkaš Ife Lundberg (29).

Danac je jedno od zvučnijih pojačanja koja su letos stigla u tabor crno-belih. Sjajan strelac je potpisao dvogodišnji ugovor i promenio grad, ali ne i boje, s obzirom na to da je i u Virtusu nosio crno-beli dres. Lundberg dolazi u Humsku kao zamena za bivšeg kapitena Kevina Pantera, što znači da će veći deo napada biti usmeren kroz njega.

Lundberg je u intervjuu za "Basketball Sphere" govorio o svojim očekivanjima i ambicijama za predstojeću sezonu, a dotakao se i saradnje sa najtrofejnijim trenerom Željkom Obradovićem.

- Veoma sam uzbuđen što ću igrati za Željka Obradovića. On je razlog zašto sam odlučio da dođem u Partizan. Imati priliku da igrate za trenera koji se smatra najvećim svih vremena u Evropi je nešto zaista posebno. Siguran sam da može da mi pomogne da rastem i razvijam svoju igru, te da je podignem na viši nivo - istakao je Ife.

Foto: EPA

Ife Lundberg

Iskusni Danac je u svojoj glavi već zacrtao određene ciljeve koje želi da ispuni sa ekipom i s nestrpljenjem iščekuje početak sezone.

Očekujem da kao tim izađemo na teren i igramo izuzetno borbeno na svakoj utakmici, sa ciljem da pobedimo što je više moguće. Imamo potpuno novu ekipu, sa novom strukturom, sviđaju mi se članovi koje je klub okupio. Uzbuđen sam što ću razviti hemiju sa svim novim igračima i što ćemo zaigrati zajedno. Nakon nekoliko meseci, navijači će moći da vide kako se slažemo na terenu i koji je potencijal tima. Kada se pogleda na papiru, mislim da sve ovo izgleda zaista, zaista dobro. Nadam se da ćemo pobediti na mnogo utakmica i da ćemo moći da se borimo za trofeje u svim takmičenjima - istakao je košarkaš Partizana.

Ife je u više navrata igrao pred punom Beogradskom arenom i veruje da će i u novoj sezoni košarkaši uživati veliku podršku "grobara".

Definitivno mi se sviđa atmosfera u Beogradskoj areni. Mislim da je to najbolja atmosfera u Evropi sa najboljom bazom navijača na Starom kontinentu. Veoma, veoma sam uzbuđen što ću igrati tamo i što ću moći da zovem tu navijačku bazu svojom. Nadam se da će i ove sezone rasprodati sve utakmice, kao što su to radili u prethodne dve sezone. Rasprodaće svaku utakmicu koju odigraju, odnosno koju mi odigramo, jer će nam biti potrebna njihova podrška. Mislim da imamo dobre šanse da se borimo za nešto posebno ove sezone. Jedva čekam - istakao je Ife.

Foto: AP/Photo

Ife Lundberg i Kevin Panter

Nekadašnji košarkaš CSKA je upravo u moskovskom klubu imao priliku da igra zajedno sa bivšim igračem Partizana, Nikolom Milutinovim.

- Nisam imao priliku da razgovaram sa Nikolom Milutinovim o Partizanu nakon što sam potpisao ugovor. Nisam razgovarao sa njim o crno-belima ni ranije, čak ni dok smo igrali zajedno. Sećam se da je nekoliko puta spomenuo košarkašku kulturu u Srbiji, kao i to kako je posebno u Beogradu, takođe i za Partizan, ali nije ulazio u detalje.Samo je rekao da igranje u Srbiji nije isto kao igranje po drugim mestima u Evropi, i da ću, ako ikada budem imao priliku da odem tamo, razumeti šta je mislio. Dakle, pretpostavljam da ćemo uskoro saznati - naglasio je Lundberg.

Pored Milutinova, Lundberg je u ruskom klubu igrao i sa Džoelom Bolombojem, sadašnjim košarkašem Crvene zvezde. Od jeseni će se njih dvojica sukobiti u seriji "večnih" derbija, ali ovoga puta na suprotnim stranama. Takođe, Lundberg će se suočiti i sa Ognjenom Dobrićem, s kojim je do ovog leta bio saigrač u klubu iz Bolonje.

- Razgovarao sam sa Dobrićem. Naravno, navijao sam za njega tokom Olimpijskih igara jer mi je bio saigrač u Virtusu. Mnogo mi se dopao kao osoba i kao igrač. Mislim da je sjajan. Imali smo odličnu hemiju i dobar odnos tokom našeg zajedničkog vremena u Virtusu. Navijao sam za njega. Malo smo pričali o tome kako će biti zabavno igrati jedan protiv drugog sledeće sezone. Sa druge strane, nisam još razgovarao s Bolombojem, ali siguran sam da ću uskoro imati priliku, jer je on jedan od onih sa kojima još uvek povremeno održavam kontakt. Radujem se što ću ove godine mnogo puta igrati protiv njih dvojice. Oni su sjajni igrači, tako da sam siguran da ćemo imati mnogo uzbudljivih okršaja - poručio je Lundberg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)
Live TV

Kina je jasna: proteste u Srbiji finansirale Evropa i Amerika! Opozicionari se takmiče u tome ko će biti veći mrzitelj sopstvene zemlje! (VIDEO)

Nedavni izveštaj Ministarstva spoljnih poslova Kine govori o tome da je Amerika finansirala proteste u Srbiji održane prošle i pretprošle godine. U zvaničnim dokumentima jasno stoji da tih protesta stoje nevladine organizacije koje su finansirale Amerika i Evropa. Cilj Zapada je da se oslabi vlast u Srbiji kako bi lakše mogli da utiču na nju. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Vjerica Radeta i Đorđe Dabić, državni sekretar.

18.08.2024

19:54

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela! (VIDEO)
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela! (VIDEO)

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija