• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.08.2024

20:10

(OCENE) Novo kriminalno izdanje Partizana! Severina i De Medina nisu fudbaleri, Kalulu bolje da se nije izvinjavao...

Starsportphoto

Partizan

(OCENE) Novo kriminalno izdanje Partizana! Severina i De Medina nisu fudbaleri, Kalulu bolje da se nije izvinjavao...

Podeli vest

Crno-beli završili svoj evropski put porazom u trećim kvalifikacijama ovog leta, neuspeh u Belgiji potvrda katastrofalnog igračkog kadra u Humskoj.

Stidljivo su u Humskoj pred početak sezone najavljivali napad na Ligu šampiona, a na kraju su ostali bez svega. Partizan je svoj evropski put završio nakon katastrofalnih izdanja u kvalifikacijama... Gent je večeras u Belgiji zadao poslednji udarac crno-belima, eliminisao ih iz Lige konferencija i pokazao da je nešto odavno trulo u taboru srpskog vicešampiona. 

Daleko od toga da je Gent nadigrao Partizan, ali su Belgijanci pokazali zrelost i ozbiljnost. Dva minimalna poraza dovoljan su dokaz u kakvom se stanju nalaze crno-beli, potrebne su promene, a vremena za to nema. Igrački kadar je u rasulu, tim nema glavu ni rep te čak ni iskusni i dokazani trener kao što je Aleksandar Stanojević nema rešenja. 

OCENE: 

Aleksandra Jovanović 6 - Vrhunski golman i čelični živci. Ponovo je rođeni Nišlija pravio čuda među stativama, odolevao gotovo čitavu utakmicu, a onda je u 88. kapitulirao. Delorž je dobio pet metara da se namesti, odbrana Partizana je više smetala svom golmanu nego vezisti Genta. 

Natan De Medina (do 57. minuta) 5 - Uz dužno poštovanje svima, ali... Pravo je pitanje kako igrač poput Natana De Medine ima status profesionalnog fudbalera!? Katastrofa. U Švajcarskoj je bio direktan krivac zbog eliminacije, u Beogradu pao prilikom jedinog gola Genta, a večeras - nova blamaža. Već u uvodnim minutima je mogao da bude tragičar budući da nije želeo da čisti opasnost ispred kaznenog prostora. Ružno zvuči, ali se njegovoj povredi početkom drugog poluvremena obradovao svaki navijač Partizana. 

Foto: Starsportphoto

 

Svetozar Marković 6 - Nažalost, kapiten Partizana je počeo da se uklapa u kompletno sivilo koje vlada u sastavu Aleksandra Stanojevića. Od starta sezone pokušao je da se ukomponuje sa Nihadom Mujakićem, a umesto da reprezentativac Bosne i Hercegovine biva bolji - popularni Sveta igra sve slabije. Sredinom prvog poluvremena je nakon njegovog kiksa i loše procene Gent umalo poveo. Do kraja meča - solidno odrađen posao. 

Nihad Mijakić 5 - Fizički deluje impozantno na terenu, rekao bi čovek stena, kad ono... Na mahove izgubljen u vremenu i prostoru, uvek pregažen u duelu. Gandelman se pored Mujakića naigrao fudbala, a pravo je pitanje kako Izraleac pored ovako kriminalnog štopera Partizana nije postigao još koji gol u Belgiji. 

Mario Jurčević 5,5 - Brojni fudbaleri tokom leta stigli su u Humsku, a samo je slovenački internacionalac opravdao epitet "pojačanja". Ima želju i volju, špartao je po levoj strani i u tandemu sa Zubairuom pokušavao da napravi višak. Za veći učinak potrebna mu je pomoć saigraća. 

Kervin Arijaga (do 57. minuta) 6 - Pre šest dana u Beogradu momak iz Hondurasa bio je najbolji u crno-belom dresu, večeras - nevidljiv. Istina, ponovo je Arijaga imao najviše kilometara u svojim nogama, pokušavao da spoji poslednju liniju sa napadom, ali su ga Belgijanci svesni preskakali u stvaranju akcija. Svoj deo posla je odradio, nema šta da mu se zameri. 

Foto: Starsportphoto

 

Stefan Kovač 5,5 - Pokazivao je nekadašnji vezista Čukaričkog punih 80 minuta zbog čega ga je Aleksandar Stanojević toliko želeo u Humskoj, a onda je sve prosuo odlukom da ne izađe u blok Deloržu. Gledao je vezistu Genta dok se ovaj nameštao na završni udarac i poptuni krah Partizana. Pre toga, krpio je rupe na sredini terena, peglao greške ostatka tima i neretko uspevao da iznese loptu na polovinu rivala. 

Ksander Severina (do 67. minuta) 5 - Mnogo fudbalera prošlo je kroz Humsku tokom bogate istorije Partizana, ali neko kao Ksander Severina - nije. Prevara veka. Po ko zna koji put od kako je obukao crno-beli dres bio je najslabiji pojedinac na terenu. Jedan od krivaca što četa Aleksandra Stanojevića više deluje na razbijenu vojsku nego na vicešampiona Srbije. 

Gajas Zahid (do 75. minuta) 5,5 - Od starta sezone imao je pravo na alibi budući da nije igrao na svojoj poziciji "desetke". Večeras mu je Stanojević ukazao poverenje i udelio mu dirigentsku palicu. Za uzvrat je dobio promašaje. Mnogo njih... Gajas Zahid je u prvom poluvremenu imao tri šanse da anulira prednost Belgijanaca, ali je svaki put reagovao slabo posebno u 40. minutu kada je imao čistu situaciju da loptu sprovede u mrežu, a on je poslao daleko preko gola. Jasno je da jednim potezom može da reši meč, tehnička pismenost nije sporna, sve drugo jeste. 

Foto: Starsportphoto

 

Ibrahim Zubairu (do 66. minuta) 5 - Severina je "dominirao" na desnoj, a Zuba sa Uba na levoj... Mnogo toga je pokušao i sve je propalo. Ulaskom Grimalda internacionalac iz Gane promenio je stranu, ali ni to nije donelo boljitak. Utisak je pokvarila i povreda zbog koje je prinudno morao van igre. 

Aldo Kalulu 5,5 - Tužno... Za crno-bele i Aleksandra Stanojevića bilo bi bolje da se Aldo Kalulu nije izvinjavao zbog svog nedoličnog ponašanja i ostao van sastava za meč sa Gentom. Usled povrede Saldanje predvodio je napad, a slično kao i Gajas Zahid bio mu je potreban školski čas kako bi shvatio da igra utakmicu sezone. Nakon kontre u 40. minutu imao je šansu da donese prednost Partizanu kada je Ruf zaustavio njegov udarac. 

IZMENE: 

Aleksandar Filipović (od 57. minuta) 5,5 - Zamenio je De Medinu i imalo lagan zadatak budući da gore od Belgijanca nije moglo. Odradio je posao i zaslužio prelaznu ocenu, ali je daleko od potrebnog nivoa.

Đorđe Jovanović (od 57. minuta) 6 - Kada je bilo jasno da Saldanje neće biti u Belgiji mnogi su očekivali povremenog reprezentativca Srbije u napadu Partizana. Pravo je pitanje zbog čega nije dobio šansu u odnosu na Kalulua budući da je za samo desetak minuta na terenu uspeo da uradi više nego internacionalac iz DR Konga. Sredinom drugog dela igre je nakon kornera gađao u okvir gola. 

Žoao Grimaldo (od 57. minuta) 5,5 - Reprezentativac Perua stigao je kao kapitalac u Humsku, ali tokom prethodnih šest mečeva nije pokazao ništa. Južnoamerička krv tera ga na potez više, na akrobatiku i egzibiciju, mečevi u Evropi tako nešto ne praštaju. 

Bibars Natho (od 66. minuta) 6 - Da su godine samo broj pokazuje vremešni Izraelac. Iako je ušao u 37. godinu života Bibars Natho može da posluži kao primer svim fudbalerima Partizana. Dva pasa stvorila su dve izgledne šanse za crno-bele, budući na ulogu - i više nego dovoljno. 

Nemanja Nikolić (od 75. minuta) bez ocene- Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!
Politika

Oglasio se Visoki savet tužilaštva: Sprečavanje službenih lica će zahtevati hitno postupanje svih državnih organa!

Reagujući na molbu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštiti samostalnost postupajućih tužilaca u ovom tužilaštvu, Visoki savet tužilaštva ponovo je apelovao na građane da ne preduzimaju ni jednu radnju koja bi za posledicu imala sprečavanje službenih lica da obavljaju svoje službene dužnosti

28.08.2024

21:41

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!
Politika

Žiofre poručio: Litijum je prilika za Srbiju da razvije celokupan lanac vrednosti!

Šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre izjavio je danas da mogući rudnik litijuma predstavlja priliku za Srbiju da potencijalno razvije celokupan lanac vrednosti, uzevši u obzir da naša zemlja već proizvodi električne automobile u Kragujevcu i poručio da je ovu temu potrebno rešavati kroz dijalog zasnovan na informacijama i činjenicama.

28.08.2024

20:38

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28