• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

05.09.2024

20:23

Obradović o pojačanjima: Bićemo konkurentni, ali će se karakter videti u teškim momentima!

EPA

Partizan

Obradović o pojačanjima: Bićemo konkurentni, ali će se karakter videti u teškim momentima!

Podeli vest

Nismo imali u planu da pravimo kompletno novi tim, ali spletom okolnosti je došlo do toga i zadovoljan sam, rekao je strateg Partizana.

Doživeo je Partizan korenite promene u igračkom kadru tokom leta. Trener Željko Obradović na raspolaganju će imati kompletno novi tim pošto je od prethodne sezone jedini "preživeli" Balša Koprivica. Iako će biti potrebno vreme da se crno-beli uigraju, iskusni strateg ubeđen je da će njegov tim biti konkurentan u Evroligi. 

- Iznenađujuće leto za nas, nismo imali plan da napravimo kompletno novi tim, ali je spletom okolnosti došlo do toga. Kada sam seo sa Ostojom Mijailovićem, Zoranom Savićem i mojim stručnim štabom smo doneli odluke. Zadovoljan sam, ostao je samo Balša Koprivica, a na predstavljanju deluje da su i navijači zadovoljni. Oseća se pozitivna atmosfera, to je ono što me raduje, ima mnogo entuzijazma, svi smo željni rada, ali će se u teškim momentima prepoznati kakav karakter imamo. Zahvalan sam predsedniku kluba na pojačanjima, bićemo konkurentni u Evroligi budući da je to najvažnije takmičenje za nas - rekao je Željko Obradović za "B92". 

Foto: Starsportphoto©

 

Ponovo se strateg Partizana dotakao propalog transfera Nikole Mirotića prošlog leta, ali i istakao da su odlasci Matijasa Lesora, Janisa Papapetrua, Jama Madara i Dante Egzuma znatno uticali na izdanja crno-belih u svim takmičenjima. 

- Prethodne dve godine smo bili najmlađi tim u Evroligi, ove sezone će biti isto tako. Ogroman broj srpskih igrača prošli su kroz Partizan od kako sam se vratio, neki nisu bili u situaciji da se vrate, a neki nisu želeli da dođu. Ponosan sam zbog činjenice da ove sezone imamo mlade igrače, oni će dobiti priliku, tako je bilo i ranijih sezona. Nažalost, imao sam igrače koji nisu bili dovoljno posvećeni, timski trening je jedno, ali je raditi na sebi i individualno, dakle, sami odlučuju da li će igrati ili ne. Navijači navijaju za Partizan, ne za strance ili domaće igrače - objašnjava Željko Obradović. 

Navijači su prethodne sezone strahovali da će iskusn strateg napustiti Humsku nakon slabih rezultata, ali je Obradović dogovorio produžetak saradnje i obavezao se na vernost Partizanu. 

- Gde god sam radio imao sam podršku i poštovanje, ali ovo je posebno za mene. Moj povratak u Partizan povezan je samo sa osećanjima, sve što mogu ću dati za ovaj klub. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!
ABC je mesto obračuna

Još četiri dana do obračuna veka! Tramp protiv Kamale - pravila za predsedničku debatu u SAD nikad nisu bila ovakva!

Kanal ABC njuz objavio je pravila prve debate predsedničkih kandidata Kamale Haris i Donalda Trampa, koja bi trebalo da bude održana 10. septembra u 21 čas po lokalnom vremenu u Filadelfiji, u Pensilvaniji. Moderatori će biti voditelji ABC-ja Dejvid Muir i Lindzi Dejvis, a Harisova i Tramp su pristali na sva pravila pre objavljivanja.

05.09.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija