• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: U.Ć.

30.09.2024

16:55

Pokuševski iznenadio izjavom: Obradović ne očekuje ništa specijalno od mene!

Starsportphoto

Partizan

Pokuševski iznenadio izjavom: Obradović ne očekuje ništa specijalno od mene!

Podeli vest

Košarkaši Partizana savladali su u 2. kolu ABA lige ekipu Spartaka iz Subotice u nezivesnom meču odigranom u "Dudovoj šumi". Mučili su se "crno-beli" veći deo meča, ali su na kraju uspeli da ostvare svoju drugu pobedu u ABA ligi.

Partizan je pred start sezone potpuno promenio tim, ostao je samo Balša Koprivica, a jedno od pojačanja jeste Aleksej Pokuševski. 

On je u Humsku stigao nakon četiri godine provedene u NBA ligi, a tamo se u poslednje dve godine nije previše naigrao, pa samim tim i napredovao. Zato je odlučio da dođe kod najtrofejnijeg trenera Evrope, Željka Obradovića i pokuša da oživi karijeru.

Foto: Starsportphoto

 

Popularni "Poku" je govorio za "Sport klub" i tom prilikom pričao o utiscima od dolaska u crno-beli tabor.

- Napredujemo kao tim, imamo još malo vremena do početka Evrolige. Svi smo vrlo mladi i željni dokazivanja, što je bitno - započeo je Pokuševski, pa se osvrnuo na lične ciljeve.

- Od sebe očekujem da uvek dam 100 odsto na terenu. Mislim da mogu da pomognem i odbrambeno i napadački. Videćemo kako će to izgledati, ali zasad je sve pozitivno.

Foto: Starsportphoto©

 

Obradović nema specijalna očekivanja od njega.

- Talentovana smo ekipa. Trener Obradović ne očekuje ništa specijalno od mene. Očekivanja svakog igrača su uglavnom ista, u smislu da treba da se radi najjače što je moguće - poručio je prvotimac Partizana.

Potpuna rekonstrukcija tima za ovu sezonu je, kako je rekao, prednost crno-belih.

- Mislim da je to naša prednost jer možemo da krenemo od početka. Nikoga osim Vanje Marinkovića ranije nisam poznavao. Svako ima svoj dopirnos u timu kao persona i ličnost, a ekipa je sastavaljena od baš dobrih momaka. Jedva čekam da krene sezona i napredujemo kao tim - naglasio je Pokuševski i nastavio:

- Znam šta hoću u smislu da košarkaški želim da budem srećan, a to što me čini srećnim je osećaj da možeš da dođeš na utakmicu ili trening, da znaš da se nešto od tebe očekuje, da se vidi to što radiš i da se vidi šta možeš da budeš. Mogao sam da probam da ostanem u NBA, a kako bi to izgledalo nisam siguran. Ono što sam želeo je ono što mogu da dobijem u Partizanu, a to su kvalitetni treninzi i da učim od najvećeg trenera u Evropi. Želim da napredujem, igram i pomažem klubu da pobeđuje. Očekujem da budemo jedni od favorita u sezoni. To zavisi samo od nas što je najbitnije - zaključio je Pokuševski za "Sport klub".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!
Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

30.09.2024

12:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija