• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

29.09.2024

22:28

Žoc pohvalio jednog igrača, pa poručio: Spartak odlično zagrevanje za Evroligu!

aba-liga.com

Partizan

Žoc pohvalio jednog igrača, pa poručio: Spartak odlično zagrevanje za Evroligu!

Podeli vest

Košarkaši Partizana posle mnogo muke uspeli u gostima da sruše otpor Subotičana i slave sa 89:80 u 2. kolu ABA lige.

Utakmica koja je odigrana pred oko 4.500 gledalaca u hali "Dudova šuma" aposlutno je zadovoljila ukuse svih ljubitelja košarke.

Tri četvrtine vodila se žestoka borba, Spartak se odlično držao i nije posustajao pred favoritom, ali je na kraju presudio individualni kvalitet. Trojke Isaka Bonge, odlični potezi Ifea Lundberga i Karlika Džonsa, ali i jako dobre role Sterlinga Brauna i Vanje Marinkovića, obezbedile su gostima novi trijumf.

Za "parni valjak" ova pobeda važna je i zbog uvertire za Evroligu, koja startuje u četvrtak, gostovanjem protiv Baskonije. To je istakao i trener Željko Obradović.

- Hvala svima na gostoprimstvu u Subotici, bila je lepa atmosfera. Čestitam Spartaku na odličnoj pripremi i utakmici. Imali smo problema u prvom delu i trećoj četvrtini, pokušali smo da odreagujemo, da promenimo odbranu i mislim da smo u tome uspeli. Domaćinu želim sve najbolje, kao i mom kolegi koji sjajno vodi tim, odigrali su izvanredno. Mi smo konačno pogodili otvorene šuteve u poslednjoj četvrtini, imali 5/5 za tri poena. Slobodna bacanja su bila loša, taj procenat je nedopustiv za bilo koji rang takmičenja. Igračima čestitke za ovu pobedu, mnogima će ovde biti teško, Spartak će biti konkurentan u ABA ligi - rekao je Obradović.

Foto: aba-liga.com

Željko Obradović i Vlade Jovanović

Iskusni stručnjak je posebno apostrofirao partiju Ifea Lundberga, koji je najviše uticao na preokret.

- Rekao sam Ifeu da je okrenuo utakmicu svojom pameću. Bile su neke komične situacije, gde igrači ne prepoznaju pozicije pod košem, jer smo se kretali bez lopte. Ono čime sam zadovoljan jeste da se ekipa bori. Najveća želja mi je da voljni momenat bude ovakav, kao i nivo energije. Ulazimo u prvu sedmicu Evrolige, motivi će da porastu kod svih, i moja želja je da nastavimo da igramo u tom stilu. Nekada imate procente šuta, nekada nemate, ali kada je izgrađena pozicija to ti daje mogućnost za skok i da se vratite odbranu - objasnio je Obradović.

Foto: aba-liga.com

Isak Bonga i Ife Lundberg

S druge strane, kormilar Spartaka, Vlade Jovanović, bio je zadovoljan zbog kompletnog ambijenta i utiska koji je ostavila njegova ekipa.

- Čestitao bih Partizanu na pobedi, na fer i korektnoj utakmici. Rekao sam da im želim sve najbolje, kao i mom kolegi Željku Obradoviću. Da ostvare ono što žele, ima tu materijala, jer je tim sastavljen na najbolji način. Moram da pohvalim i publiku, uključujući sve ličnosti iz košarke, koje su obeležile srpsku i evropsku istoriju. Na tome sam ja, kao i svi igrači ponosni, što možemo da ih okupimo na jednom mestu. Nadam se da će ova euforija da se prenese i na druge mečeve. Stvarno su nam navijači potrebni, igračima znači podrška, a tako možemo da ostvarimo i primarni cilj, da budemo stabilan abaligaš - poručio je Jovanović.

Foto: aba-liga.com

Sjajna atmosfera u pune tribine u "Dudovoj šumi"

Nekadašnji trener crno-belih izdvojio je i detalje koji su prevagnuli na stranu Beograđana.

- Mi smo se pribojavali ovog meča iz dva razloga, prvo zbog kvaliteta Partizana, koji je evroligaški i što ne igramo na prepoznatljivom nivou. Dve povrede su nas poremetile, ali večeras smo prikazali jako dobru košarku. Utakmice protiv ovakvih rivala se lome u detaljima, pogotovo ta treća četvrtina. Našom nepažnjom smo primili poene, a imali smo čak deset skokova više. Međutim, broj izgubljenih lopti bio je nedopustiv. Ipak, moram da pohvalim tim na energiji koju su uložili, bili smo supermotivisani i zbog toga sam zadovoljan - zaključio je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija