• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

07.10.2024

20:53

Mladi as otkriva: Učio sam od Kalafjorija, a na treningu čuvao Zirkzea! Bilo me sramota posle derbija (VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Mladi as otkriva: Učio sam od Kalafjorija, a na treningu čuvao Zirkzea! Bilo me sramota posle derbija (VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaler Mihajlo Ilić (21) pričao o polusezoni provedenoj u Bolonji, ali i zbog čega se nedavno vratio u Partizan.

Nije navijačima crno-belih bilo drago kada je mladi defanzivac zimus prodat italijanskom klubu za 4,5 miliona evra, pogotovo jer se tek ustalio u startnoj postavi i pred njim je tek bio period dokazivanja, ali i napredovanja.

Ipak, morao je Ilić da se oprosti od matičnog kluba, napustio je Humsku u januaru. Ispostaviće se samo na kratko, jer je sredinom prošlog meseca ponovo zadužio dres "parnog valjka" i sada čini štoperski tandem sa Nihadom Mujakićem.

Debitovao je Mihajlo svojevremeno kod Gordana Petrića sa samo 18 godina, kod Igora Duljaja je bio standardan prvotimac, a posle Aleksandra Stanojevića, sada će imati priliku da sarađuje i sa Savom Miloševićem. Ipak, situacija nije nimalo laka, naprotiv, Partizan je u jako teškoj situaciji.

- Čekamo bolja vremena, kako bismo izašli iz krize prisutne u klubu u poslednje vreme. Jedini način je da se ujedinimo, igrači i navijači, da mi na terenu dajemo sve od sebe, a publika da nas bodri. Nadam se da će srećnije vreme brzo doći. To je želja svih nas. Prvo moramo igrom, zalaganjem i borbom da vratimo gledaoce na tribine. To je jedini put. Ekipa se promenila, veliki je broj novajlija, malo je ostalo nas, dece ovog kluba, zato je naša odgovornost da strancima objasnimo što je Partizan - kaže Ilić za Partizanov podkast.

Foto: Starsportphoto

Mihajlo Ilić na 174. večitom derbiju

Rođeni Jagodinac je prošao sve mlađe selekcije crno-belih i zato ga posebno boli što je atmosfera na stadionu u Humskoj već godinu dana sablasna, pogotovo kada je reč o južnoj tribini.

- Prošle sezone nismo imali podršku onih najvatrenijih, bilo je navijača na Istoku i Zapadu, dok su "grobari" dolazili na gostovanja, što nam je mnogo značilo. To zajedništvo nas je držalo u životu, a nadam se da će u narednih nekoliko dana ili meseci ova situacija da se promeni, da se i navijači vrate na stadion. Tad je proradio čuveni grobarski inat, odigrali smo i večiti derbi maltene perfektno, možda sam tada bio i najsrećniji. Za pamćenje - ne krije Ilić. 

Za razliku od tog perioda nedavno je osetio i onu drugu stranu medalje. Partizan je u 174. večitom derbiju u Humskoj dobio ozbiljan šamar od Crvene zvezde (4:0).

- Bilo me je sramota. I sebe i igre, ali i našeg ophođenja na terenu. Sutradan sam mislio da je u pitanju samo ružan san. Oni su pokazali da su daleko ispred nas. Moja želja je da, kad naredni derbi bude na programu, da se predstavimo u mnogo boljem svetlu. Bio je to loš dan, celog tima. Zato želim da im vratimo, da uradimo ono što su oni nama u našoj kući, da možda taj derbi u prolećnoj sezoni bude prekretnica - poručuje Ilić.

Mladi srpski reprezentativac, iz ove perspektive, priznaje da je možda požurio sa odlaskom u inostranstvo.

- Otišao sam posle samo 18 utakmica odigranih za Partizan, što je baš malo. Mada, dali su mi u Bolonji dugoročni ugovor, računaju na mene u budućnosti, ali su imali sjajnu sezonu da je bilo nemoguće igrati. Tim je već bio formiran, uklopljen, svaki bod im je značio, baš kao što je i meni koristilo što sam trenirao pod palicom Tijaga Mote. Napredovao sam, kao osoba i kao fudbaler. Sve što sam tamo prošao za nekoliko meseci mi je pomoglo u odrastanju - podvlači Ilić.

Sa kakvim asovima je imao priliku da deli svlačionicu i trenira dovoljno govori podatak da su oni sada prvotimci Mančester junajteda i Arsenala.

Foto: FC Bologna

Ilić na jednom od treninga Bolonje

- Velika je razlika u intenzitetu treninga, od zagrevanja do kraja. Radi se sat i 15 minuta, ali bukvalno nema pauze. Kad sam upao na prvi trening, rekli su mi: "Idi čuvaj Džošuu Zirkzea". Dok sam ga prethodno gledao na TV-u nije mi izgledao tako moćno, ali predstavlja kombinaciju sile i znanja. Kompletan igrač. Završio je u Junajtedu i to sve pokazuje. Zato mi je u početku bilo baš teško, ali sam se u naredna dva meseca prilagodio - objašnjava Ilić, a potom dodaje:

- Cimer mi je bio Rikardo Kalafjori. Od sadašnjeg člana Arsenala sam mnogo toga pokupio. Skenirao sam šta radi, kako se ponaša, koji su mi rituali pre meča... Nisam igrao za Bolonju, ali kompletno iskustvo tokom proleća za mene je bilo dragoceno. Naročito što sam upijao savete od vizionara kakav je trener Mota - zaključuje Ilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Iran neosvojiv, Rusija nepobediva! Ko je izazvao rat i kome on odgovara? (VIDEO)
Live TV

Iran neosvojiv, Rusija nepobediva! Ko je izazvao rat i kome on odgovara? (VIDEO)

Danas je 7. oktobar 2024. a samo pre godinu dana počeo je početak kraja sveta. U tom trenutku desio se napad Hamasa na Izrael. Da li je centrala slučajno pogrešila? Da li tu ima i izraelske ruke ili je sve to samo teorija zavere? Danas je u Srbiji vođena izuzetno važna sednica o litijumu koji bi mogao da odluči budućnost na še države. Sa druge strane, upravo danas predsednik Rusije Vladimir Putin slavi 72. rođendan. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša V. Perović i prof. dr Dragan Petrović ispred Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

07.10.2024

20:04

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

Poznati koji su odrasli u siromaštvu - sada se kupaju u luksuzu! Njihov put je od pakla do zvezda
Lajfstajl

Poznati koji su odrasli u siromaštvu - sada se kupaju u luksuzu! Njihov put je od pakla do zvezda

U svetu glamura i bogatstva, često zaboravljamo da su iza mnogih uspešnih ličnosti priče o teškim počecima i borbi protiv siromaštva. Ove priče inspirišu, podsećajući nas da su mnogi od današnjih ikona, koje uživaju u luksuzu, nekada živeli u skromnim uslovima. U nastavku predstavljamo samo neke od poznatih koji su uspeli da prevaziđu teške okolnosti i ostvare svoje snove.

07.10.2024

21:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija