• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

08.10.2024

14:05

Vučela i Vazura odbili Ljajićev zahtev? Isplivao plan za istorijsku Skupštinu FK Partizan (FOTO)

Starsportphoto

Partizan

Vučela i Vazura odbili Ljajićev zahtev? Isplivao plan za istorijsku Skupštinu FK Partizan (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan u petak će održati istorijsku vanrednu sednicu Skupštine kluba, u kojem će razrešeni dužnosti biti predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Od zahteva kandidata za novog predsednika Rasima Ljajića, koji je tražio da se sednica odloži, očigledno neće biti ništa!

Fudbalski klub Partizan u petak će dobiti novo rukovodstvo, ili barem tako bi trebalo da bude. Članovi Skupštine kluba glasaće o poverenju novom Upravnom odboru, međutim, iako je ostalo svega tri dana do po mnogo čemu istorijskog sastanka, mnoge stvari u ovom trenutku uopšte nisu jasne.

Kao prvo, da li će se uopšte na njoj pojaviti već viđeni novi predsednik kluba Rasim Ljajić. Dugogodišnji političar u nedelju je izjavio da je najbolje da se Skupština odloži, jer on u ovom trenutku još uvek nema svoj tim saradnika za ulazak u klub. Po svemu sudeći, odlaganja neće biti, pa ostaje pitanje kako će se izvršiti promena na čelu kluba.

Sem toga Rasim je izjavio da je klupski dug oko 60 miliona evra, kao i da mu nije jasno zbog čega predsednik kluba nema maltene nikakva ovlašćenja.

- Spreman sam da se upustim u ovu avanturu samo pod određenim uslovima. Kao prvo, da se odloži skupština koja je zakazana za 11. oktobar, a kao drugo, da se nova uprava bira po novom Statutu, jer je ovaj stari potpuno anahron i u startu uvodi dvovlašće u funkcionisanju kluba. Tako je po sadašnjem normativnom aktu predsednik kluba engleska kraljica, bez ikakvih ovlašćenja, a generalni direktor je faktički premijer sa svim operativnim kapacitetima - govorio je Ljajić.

Foto: Starsportphoto

Kandidat za predsednika FK Partizan Rasim Ljajić

 

Na društvenim mrežama pojavio se papir koji je podeljen članovima Skupštine i na kojem je u sedam tačaka određen dnevni red. Skupština će biti održana u sportskom centru "Teleoptik" u petak u 15 časova, a prva tačka dnevnog reda je "Izbor radnog predsedništva, Verifikacione komisije i overivača zapisnika".

 

 

Druga tačka odnosi se na usvajanje Zapisnika sa Skupštine održane 3. maja. Mnogima je, međutim, nejasno zbog čega se tek sada usvaja nekakav Zapisnik, kao da u međuvremenu nije bilo vremena da se to obavi.

Mada, po protokolu verovatno se Zapisnici overavaju od Skupštine do Skupštine.

Treća tačna dnevnog reda je ona koju navijači godinama unazad čekaju, a to je razrešenje funkcije aktuelnog predsednika, Upravnog odbora i generalnog direktora.

Od četvrte do šeste tačke dnevnog reda su izbor novog predsednika, novog Upravnog odbora i novog generalnog direktora.

Foto: Starsportphoto

Prave novu zvrčku? Miloš Vazura i Milorad Vučelić

 

Teoretski, moguće je da članovi Skupštine ponovo izglasaju poverenje Vučeliću i Vazuri!? To je scenario koji je već viđen i kojeg se navijači najviše plaše, mada kako se može čuti, aktuelno rukovodstvo ovog puta je zaista spremno da ode i da ne pravi raznorazne spletke kako bi ostalo u foteljama.

Sedma tačka dnevnog reda su "tekuća pitanja", a ono što je takođe važno napomenuti, sednica će biti zatvorena za javnost, pa navijači i legende Partizana neće moći da gledaju scene kao 2016. godine, kada su se delegati umalo potukli pred očima cele Srbije.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Erdogan u poseti Beogradu 10. i 11. oktobra
Politika

Erdogan u poseti Beogradu 10. i 11. oktobra

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji će boraviti u zvaničnoj poseti Srbiji 10. i 11. oktobra 2024. godine.

08.10.2024

16:32

TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!
Live TV

(VIDEO) Evo zašto arapski svet ne reaguje na strahote u Gazi! Velikom kuvaru rata ne odgovara da Iran podrži Palestince! Suština svega je novac!

Godinu dana rata u Pojasu Gaze, borbe ne staju ni dan! Izrael potvrđuje da je izveo ciljani napad na Bejrut. Ulične borbe u Torecku. Veliki sajber napad na ruske medije. Oslobođena Grodovka. Predsednik Putin proslavlja 72. rođendan! Iz Kremlja poručuju: Provešće ga radno! Na sve najvažnije svetske teme u emsiji "Rat uživo"govorili su Marko Lakić, urednik digitalnog izdanja lista "Politika" i Ibro Ibrahimović, član predstavništva SPS.

07.10.2024

21:49

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo  da postigne raketiranjem Izralea!
PAMETNOM JASNO

Na pomolu preokret?! Rešena velika misterija sa Bliskog istoka! Konačno poznato šta je Iran hteo da postigne raketiranjem Izralea!

Napad Irana na Izrael prvog oktobra je, prema mišljenju mnogih stručnjaka, prvenstveno bio odmazda za atentate na visoke funkcionere i lidere Hamasa i Hezbolaha, ali postoje i drugi bitni faktori koji su doveli do iranskog odgovora, smatra Aron Pilkington stručnjak Ratnog vazduhoplovstva SAD za pitanje Bliskog istoka i saradnik Centra za studije Bliskog istoka Univerziteta u Denveru.

08.10.2024

14:10

Zabava

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija
Kultura

Ponovo zajedno: Zubin Mehta i Beogradska filharmonija

Čuveni maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, Zubin Mehta, stigao je u Beogradsku filharmoniju na prvu probu sa orkestrom povodom koncerata koji su zakazni za 11. i 12. oktobar u Velikoj Sali Kolarčeve zadužbine.

08.10.2024

14:17

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)
Kultura

Beogradska filharmonija modnim defileom predstavila novu koncertnu garderobu: Filharmoničari priredili modnu reviju za svoju publiku (FOTO)

Posebnim modnim defileom Beogradska filharmonija je predstavila novu koncertnu garderobu koju je kreirao Modni studio Zabunović, a izradila fabrika Luss tekstil. Uoči filharmonijskog koncerta u petak 4. oktobra, filharmoničari su priredili modnu reviju za svoju publiku koja je ogromnim aplauzom pozdravila novo izdanje muzičara.

07.10.2024

19:48

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija