• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

21.10.2024

14:52

Kraj: Partizan bolji od Novog Pazara!

Starsportphoto

Partizan

Kraj: Partizan bolji od Novog Pazara!

Podeli vest

Fudbaleri Partizana od 16 časova gostuju Novom Pazaru pred praznim tribinama u utakmici 12. kola Superlige.

Fudbalski klub Partizan pokušaće da dođe do pobede i to u danu kada dobija novo rukovodstvo. Neposredno pre duela u Novom Pazaru trebalo je da dođe do promena u upravi Partizana.

Osim toga, ova utakmica imala je žestoku uvertiru, pošto su navijači Pazaraca žestoko negodovali zbog toga što ne mogu da prisustvuju utakmici protiv Partizana.

NOVI PAZAR - PARTIZAN  3:4 (2:2)

Strelci: Đuranović 16, 84 Bojat 22 - Zubairu 38, 74, Kovač 41, 93
Grad: Novi Pazar.
Stadion: Gradski stadion.
Kapacitet: 10.000.
Sudija: Miloš Milanović.

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Popović - Bojat, Đurić, Bačkulja, Miletić - Islamović, Kovačević (od 46. Vidaković) - Ziljkić (od 63. Stojanović), Mesarović, Ljajić - Đuranović.

Trener: Tomislav Sivić.

PARTIZAN (4-2-3-1): A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić (od 46. Arijaga), Jurčević– Kovač, Ovusu – Zubairu (od 85. Trifunović), Natho (od 81. Zahid), Kalulu (od 69. Furer) – Đ. Jovanović (od 69. Nikolić).

Trener: Savo Milošević.

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

Kraj! Partizan je uspeo da savlada Novi Pazar nakon velike borbe na Gradskom stadionu! 

93. minut - GOOOOOOOOOOOL! Partizan ponovo vodi, deluje da će ovaj gol biti dovoljan za pobedu! Stefan Kovač je iz drugog plana pokupio loptu Gajasa Zahida i poslao je iza leđa Popovića - 3:4!

Foto: Starsportphoto

 

90. minut - Još četiri minuta igre na Gradskom stadionu! 

89. minut - Deluje da su Pazarci raspoloženiji da pojure sva tri boda protiv favorizovanog rivala!

84. minut - GOOOOOOOOOL! Vraća se Novi Pazar u igru, ponovo je nerešeno, a drugi gol na meču postiže Đuranović - 3:3! Nova loša reakcija Partizanove odbrane, Mesarović je ostao potpuno sam i kao na tacni poslužio svog napadača... 

81. minut - Gotova je utakmica za Bibarsa Natha, seli se na klupu, minute je dobio Gajas Zahid.

78. minut - Sada totalna ofanziva Pazaraca, brani se Partizan sa svih 10 igrača u polju. Raščistio je opasnost pred svojim golom napadač Nemanja Nikolić. 

74. minut - GOOOOOOOOOOL! Kompletan preokret Partizana, Bibars Natho je poslao savršenu dubinsku loptu za Zubairua, a napadač crno-belih obišao je Popovića i loptu sproveo u praznu mrežu - 2:3!

69. minut - Dvostraka izmena Sava Miloševića, na terenu su Pako Furer i Nemanja Nikolić, a na klupu se sele Kalulu i Đorđe Jovanović. 

64. minut - Totalna inicijativa domaćina na Gradskom stadionu... Partizan se organizovano brani, Novi Pazar ne uspeva da pronađe put kroz odbranu crno-belih. 

60. minut - Još jedan udarac ka golu Aleksandra Jovanovića, sada je Ziljkić oprobao svoj udarac, lopta odlazi: preko gola. 

Foto: Starsportphoto

 

58. minut - Prva šansa za Partizan u nastavku, pokušao je Aldo Kalulu, ali užasan udarac internacionalca iz DR Konga, ostaje 2:2! 

53. minut - Novi pokušaj domaćina... Raspada se odbrana Partizana, no, na svu sreću još jednu šansu ne koristi Sead Islamović! 

49. minut - Pokušao je Adem Ljajić sa distance, bio je to dobar udarac, ali je na pravom mestu bio Aleksandar Jovanović, ostaje 2:2! 

46. minut - Počinje drugo poluvreme, Milošević odmah pravi promeno! Kervin Arijaga će igrati u srcu Partizanove odbrane umesto Nihada Mujakića! 

Foto: Starsportphoto©

 

PRVO POLUVREME

POLUVREME! Novi Pazar je vodio sa 2:0, ali su crno-beli preko Zubairua i Kovača uspeli da poravnaju rezultat... 

45+1 minut - Mnogo sreće za Partizan... Ljajić je izveo korner i pogodio Islamovića, ali zadnji vezni Novog Pazara gađao je preko gola! 

44. minut - Još jedan žuti karton za crno-bele, sada je javnu opomenu zaradio Zubairu! Treći put je oštar bio bonus Partizana, Milanović nije imao dilemu. 

41. minut - GOOOOOOOOOOL! Nerešeno je, rezultat u Novom Pazaru golom sa distance poravnava Stefan Kovač! Bio je zaklonjen golman Popović, koristi to vezista za 2:2!

40. minut - Nova parada Popovića! Mogli su crno-beli odmah i do izjednačenja, ponovo je u centru pažnje bio Natho, ali golman Novog Pazara osujetio je njegov pokušaj! 

Foto: Starsportphoto©

 

38. minut - GOOOOOOOL! Vraća se Partizan, ali prosto je neverovatno šta su crno-beli sve promašili... Tri velike šanse prethodile su golu, Jovanović i Natho nisu uspeli da matiraju Popovića, a onda je na loptu naleteo Zubairu za 2:1!

36. minut - Oseća se sve veća nervoza među izabranicima Sava Miloševića! Sada je Ibrahim Zubairu bez potrebe oborio Miletića, progledao mu je kroz prste glavni sudija Milanović. Tu sreću nije imao Đorđe Jovanović koji je naleteo na golmana domaćih i dobio žuti karton. 

32. minut - Kada god Novi Pazar priđe golu Partizana usledi šansa! Sada je najviši nakon kornera bio Bačkulja, ali njegov udarac odlazi preko prečke. 

28. minut - Najbolja akcija crno-belih u dosadašnjeg delu utakmice! Kalulu je prošao po levom boku i poslao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, loše je gađao Natho, ostaje 2:0! 

24. minut - Lako se Partizan približi kaznenom prostoru Novog Pazara, ali po pravilu usledi greška. Sada je Natho blokran, a prethodno je loptu izgubio Ibrahim Zubairu! 

22. minut - GOOOOOOOOOL! Novi šok za Partizan, bivši fudbaler crno-belih - Bojat, matirao je Aleksandra Jovanovića, već je 2:0!

Foto: Starsportphoto

 

21. minut - Nova šansa za Partizan i ponovo nema ni šutu ka golu Popovića! Đorđe Jovanović je mogao da gađa, ali je rešio da proigra Natha i pogrešio je... 

20. minut - Očigledno je Savo Milošević naredio totalnu ofanzivu nakon primljenog gola! Partizan pritiska poslednju liniju Novog Pazara, ali se domaćin uspešno brani. 

16. minut - GOOOOOOOOOL! Novi Pazar vodi, strelac je Đuranović! Potpuno je ispala odbrana Partizana, ostao je napadač domaćih potpuno sam u kaznenom prostoru, iskoristio je to Mesarović i proigrao svog saigrača za 1:0!

13. minut - Preti Novi Pazar ponovo, sada je u centru pažnje bio Đuranović! Napadač domaćih gađao je glavom, lopta odlazi pored gola, ostaje 0:0. 

10. minut - Čuju se detonacije u prenosu utakmice... Očigledno su navijači Novog Pazara rešeni da prekinu utakmicu! 

9. minut - Izuzetan ritam na startu meča! Preti Partizan preko Ibrahima Zubairua, odbranio se Novi Pazar i otvorio kontru za Adema Ljajića, na mestu je bio Filipović. 

Foto: Starsportphoto©

6. minut - Utakmica je nastavljena, redari su primetili ko je bacao topovske udare na teren i odmah reagovali. 

4. minut - PREKID! Navijači Novog Pazara nalaze se oko stadiona i na tribine ubacuju pirotehnička sredstva... 

 

 

1. minut - Utakmica je počela, početni napad za fudbalere Novog Pazara! Domaćin odmah preti preko Ziljkića koji je poslao centaršut u kazneni prostor, uspeva da reaguje golman Jovanović. 

PRE UTAKMICE

15:54 - Navijačka grupa "Torcida Sandžak" i "Extremi" krenuli su ka Gradskom stadionu kako bi prekinuli utakmicu, a na putu ih je zaustavio kordon policije. Na meti uvreda našao se novopčeni čelnik Partizana - Rasim Ljajić, ali i predsednik Srbije. 

15:50 - Partizan svoj meč 12. kola Superlige dočekuje na šestom mestu sa 17 osvojenih bodova. Sa druge strane, Novi Pazar je 11. i ima tri boda manje od današnjeg rivala. 

15:46 - Fudbalski savez Srbije je za derbi 12. kola delegirao arbitra Miloša Milanovića. Njemu će pomagati Milan Pašaljić i Marko Živković. Četvrti sudija je Stanko Ostraćanin, dok su u VAR sobi Aleksandar Živković i Milan Minić. 

15:42 - Jedan od važnih aduta Novog Pazara biće i miljenik "grobara" - Adem Ljajić. Bivši reprezentativac Srbije vratio se u rodni grad pre više od godinu dana kako bi u plavo-belom dresu završio karijeru. Trener Sivić je, pored Ljajića, izabrao sledećih 11: Popović - Miletić, Bačkulja, Đurić, Bojat - Islmović, Kovačević - Ljajić, Mesarović, Ziljkić - Đuranović. 

Foto: Starsportphoto

 

Na klupi su: Alić, Bamigboje, Bjeličić, Brahić, Isailović, Mituljikić, Mršić, Opara, Stojanović, Vidaković i Jakubu. 

15:39 - Partizan je na poslednje četiri utakmice uvek pobeđivao Novi Pazar, a uz to crno-beli nisu primili gol. Poslednji put su Pazarci slavili na svom terenu 29. jula 2022. godine kada je bilo 1:0, strelac jedinog gola bio je Miloš Mijić. 

15:36 - Iako je već poznato vredi napomenuti da će današnji duel biti odigran pred praznim tribinama. Odlukom FSS-a, kapije Gradskog stadiona u Novom Pazaru biće zatovrene za navijače budući da su plavo-beli dobili kaznu zbog propusta u organizaciji utakmice sa kragujevačkim Radničkim. 

15:32 - Partizan na gostovanje Novom Pazaru stiže u nešto boljem raspoloženju. Od odlaska Aleksandra Stanojevića crno-beli su vezali dve pobede pošto su savladali lučansku Mladost, a potom i na povratničkom debiju Sava Miloševića Tekstilac iz Odžaka. 

15.20 - Pre nego što počne utakmica u Novom Pazaru, očekuju se vesti iz "Zemunela". Najavljeno je da će se novo rukovodstvo Partizana obratiti javnosti, a sve uživo možete pratiti na sajtu Informer.rs.

15.15 - Konferencija za medije najavljena je u 15.15, ali će po svemu sudeći kasniti!

15.10 - U ovom trenutku u sportskom centru Partizan-Teleoptik održava se Izborna Skupština, na kojoj će dužnosti biti razrešeni predsednik Milorad Vučelić i generalni direktor Miloš Vazura. Novi prvi čovek Partizana biće Rasim Ljajić, a ko još dolazi u klub, možete pogledati u vesti ispod.

Isplivala sva imena! Ovo je Ljajićev tim za spas Partizana

15.02 - Tenzije u Novom Pazaru! Naime, zbog najave navijača da će prekinuti današnju utakmicu, angažovane su vrlo jake policijske snage na ulicama Novog Pazara.

Detaljnije u vesti ispod.

Opsadno stanje u Novom Pazaru pred Partizan! Grad pun policije, deca ne idu u školu! (FOTO)

14.55 - Trener Partizana Savo Milošević na teren je poslao sledećih 11:

A. Jovanović – Filipović, Ilić, Mujakić, Jurčević– Kovač, Ovusu – Zubairu, Natho, Kalulu – Đ. Jovanović.

14.50 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici Novi Pazar - Partizan u okviru 12. kola Superlige Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija