• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.10.2024

13:50

Savo o Ilievu: Pitajte upravu! Pričao i o svom statusu

Starsportphoto©

Partizan

Savo o Ilievu: Pitajte upravu! Pričao i o svom statusu

Podeli vest

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Čukarički u derbiju 13. kola Superlige Srbije (Arena 1 premijum 16.00), pa se tom prilikom medijima obratio trener crno-belih Savo Milošević.

Mnogo stvari se izdešavalo u Humskoj pre ovog duela, pa je bilo za očekivati mnogo pitanja na teme koje nemaju veze sa "brđanima".

Rasim Ljajić je stigao kao prvi čovek Privremenog organa i sa sobom doveo novi tim ljudi, a jedna od prvih odluka bila je smena dosadašnjeg sportskog direktora Ivice Ilieva. Milošević priznaje da ga je ta vest zatekla potpuno nespremnog i da o pozadini ove odluke ne zna ništa.

Foto: FK Partizan

Ivica Iliev

Ja nisam dobio sve informacije. Bio sam danas u klubu oko nekih organizacionih stvari, mi smo u tranziciji sada. Od jedne uprave do druge, mnogo je tema i razgovora. Zatekla me je ta vest, ali nisam učestvovao u razgovorima. Ne znam ništa više osim puke informacije da se to desilo. Za to morate da se obratite novoj upravi za više detalja. Što se mene tiče, ja se zahvaljujem Ivici na svemu što je učinio u ovom, ali i prethodnom mandatu. Imali smo fenomenalan odnos - pojasnio je bivši reprezentativac.

S obzirom da je mesto sporstkog direktora upražnjeno, mnogi su videli upravo Miloševića na tom mestu, dok bi na "vruću stolicu" glavnog trenera seo neko novi. Proslavljeni golgeter dodaje da o tome ne zna ništa i da je njegov status u klubu poznat, a to je trener prvog tima, bez obzira na težak položaj "parnog valjka".

Moj status u ovoj situaciji i svakoj drugoj je poznat. On zavisi od onoga što ekipa prikaže na terenu. Ja sam odgovoran za rezultate, bili oni dobri ili loši. Moja sudbina direktno zavisi od prikazanog na terenu. To jeste nezahvalno, ali tako je. Drago mi je zbog podrške uprave. Ako budem mnogo govorio o tome, zvučaće kao da se pravdam, a ja to ne radim. Svesno sam ušao u sve ovo, uprkos protivljenju prijatelja i porodice. Znali smo od početka da će biti teško, sada nema kukanja.

Foto: ATAIMAGES

Peđa Mijatović

Zajedno sa Rasimom Ljajićem u klub su stigli bivši proslavljeni fudbaleri crno-belih Peđa Mijatović i Danko Lazović.

Milošević ne krije jako dobre odnose i veliko prijateljstvo sa nekadašnjim kolegama, ali podseća da su u Humskoj svi po radnom zadatku.

Mi smo veliki prijatelji. Čak smo bili i cimeri par puta. Prijateljstvo je jedna stvar. Razgovarali smo dosta u poslednjih par dana. Prijateljstvo ostavljamo po strani, posao je nešto sasvim drugo. Zahteva mobilnost svih nas. Prijateljstvo pomaže u svemu tome, ali predstoji nam jako težak zadatak. Za sada smo na istim talasnim dužinama i to je dobro. Trudimo se da napravimo neku zajedničku energiju kako bismo što pre stigli do neke zelene grane.

Foto: Starsportphoto

Danko Lazović

Nekadašnji golgeteri su održali sastanak sa igračima, kako bi im približili svoje ideje i zamisli za naredni period. 

Savo ističe da je razgovor prošao na najbolji mogući način i da će mnogo koristiti njegovim izabranicima u budućnosti.

Mi smo predstavili novu upravu našim igračima i to je normalno. Peđa i Danko su zaduženi za stručni deo i bilo je normalno da se pojedinačno obrate igračima. Svi smo u funkciji kluba. Prioritet kluba je prvi tim, od njega živimo. Ja to ne moram da objašnjavam, Peđa i Danko to dobro znaju. Razgovor je bio fenomenalan. Potrudili smo se da strancima što više približimo njihov govor. 

Foto: Starsportphoto

Upoznali se sa novom upravom

Veliki vetar u leđa Partizanu pruža prekid bojkota popularnih "grobara" i pune tribine na čuvenom stadionu u Humskoj. 

Invazija crno-belih se očekuje već sutra, prilikom gostovanja Čukaričkog. 

- Za nas sve u klubu je sjajna vest povratak navijača. Svima kojima je crno-bela boja u srcu je drago zbog toga. Hvala Bogu, ovo je sada jedna potpuno drugačija situacija od one sa početka sezone, pa se nadam da će to biti dodatni stimulans. Govorio sam o tome kako domaći teren mora da bude ogromna prednost, čak i bez publike. Sada, sa navijačima opet na tribinama, to je velika pomoć i trudićemo se da taj segment iskoristimo u našu korist. Fenomenalno je imati naše navijače na tribinama, jer bez njih ništa nema smisla - kazao je nekadašnji fudbaler.

Foto: Starsportphoto

Ponovo na Jugu u Humskoj

Osvrnuo se i na popularne "brđane" i ukazao na izuzetan kvalitet kojim njegov kolega Goran Stanić raspolaže. Uprkos nešto lošijim rezultatima, očekuje tešku utakmicu.

- Da, rezultatski ne deluju dobro, ali to je jedna jako dobra ekipa. Imaju sve što je potrebno jednom timu. Imaju igrače koji su dugo tu i kvalitet ekipe im je na zavidnom nivou. Pokazuju znatno manje na terenu nego što se očekuje, a zbog čega je to tako ne mogu da znam. Ovako gledano, "spolja", to je jedna dobra i iskusna ekipa i među najbolje četiri u Srbiji. Očekujem najteži meč otkako sam ja ponovo ovde - poručio je Milošević, pa dodao da su svi igrači zdravi.

- Svi smo zdravi i to je za nas trenere najbitnije. Ekipa je dobro trenirala, ostaju nam poslednji dogovori pred utakmicu. Bio sam direktan posle utakmice sa Novim Pazarom. Probali smo za kratko vreme da korigujemo neke stvari iz tog susreta. Rezultatski poslednja tri meča nisu loša, ali nismo izašli iz igračke krize. Delovi igre su još vrlo problematični. Imamo mnogo padova i skupo ih plaćamo, ali se pronalaze načini da se ti padovi ublaže. To je prioritetan cilj da ublažimo delove igre koji nas skupo koštaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija