• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2019

11:19

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ POSLE MALO JAČEG TRENINGA u drugom kolu Australijan opena!

Tenis

(VIDEO/FOTO) ĐOKOVIĆ POSLE MALO JAČEG TRENINGA u drugom kolu Australijan opena!

Podeli vest

Novak Đoković pobedio je u tri seta Amerikanca Mičela Krugera u prvom kolu Australijan opena rezultatom 6:3, 6:2, 6:3

U narednom kolu Novak Đoković će igrati sa Žo-Vilfredom Congom koji je eliminisao  Slovaka Martina Kližana u tri seta, sa 6:4, 6:4, 7:6.

Prvi teniser sveta bez problema dobio je prvog rivala na Australijan openu. Do meča u Melbunru Novak nije igrao protiv Amerikanca, 230. na ATP listi, pa je i sam pre duela rekao da mu neće biti lako. Ali, iako je Kruger na momente igrao zaista dobro, nije bio konkurentan srpskom teniseru. Jeste Nole u ovom meču prokockao sijaset brejk šansi, mogao meč i ranije da završi, ali nije dozvolio iznenađenje.

Najjači otpor pružio je Amerikanac tokom prvog seta, kada je uspeo da oduzme servis gem Đokoviću, ali to je bilo sve što je uradio u meču. Đoković je posle 36 minuta dobio prvi set, toliko mu je bilo dovoljno i za drugi set u kom je napravio dva brejka.

Tačku na meč stavio je prvi teniser sveta u trećem setu, nije dozvolio da se meč bespotrebno produži, što manje vremena provede na terenu do druge nedelje i pravih izazova, to bolje. 

Foto: reuters

 

TOK MEČA

Treći set:

GEM, SET I MEČ! Pobeda Đokovića 6:3, 6:2, 6:3 posle dva sata i 4 minuta igre!

I u ovom servis gemu Kruger je morao da spasava servis gem, jedan brejk je spasao,a li ne i drugi. Nole je sada ekspresno završio posao. Vodi 5:2, servira za pobedu.

Potvrđena prednost brejka. Đoković je na svoj servis u ovom setu izgubio smao tri poena, vodi 4:2.

I Janko Tipsarević gleda Novaka Đokovića protiv Mičela Krugera iz boksa prvog tenisera sveta!

 

 

Konačno! Posle sedam propušten prilika da napravi brejk i dođe do prednosti u trećem setu, Đoković koristi osmu. Prvu brejk šansu u petom gemu Kruger je spasao odličnim servisom, ali Novak sjajnim poenom stavlja tačku na gem i vodi 3:2. 

Posle prethodnog maratonskog gema, Novak ekspresno osvaja gem na svoj servis za novo izjednačenje - 2:2.

Kako meč odmiče, Kruger sve češće greši, polako posustaje, više se i ne kreće tako dobro kao na početku meča. Međutim, dobrim servisima ostaje u gemu, opet je spasao dve brejk šanse. Ali, onda je usledila dvostruka servis greška Amerikanca, Novak dolazi i do treće brejk šanse. Međutim, ni nju ne koristi, servis je Krugeru proradio u pravom momentu za peto izjednačenje u gemu.  

Nole je potom prokockao četvrtu i petu priliku da iduzme servis gem rivalu, a maratonski gem od 15 minuta je na kraju pripao Amerikancu koji vodi 2:1.

 

 

 

 

Nije dugo Amerikanac imao prednost, i prvi teniser sveta rutinski osvaja svoj servis gem za novo izjednačenje u setu - 1:1.

Imao je Đoković brejk loptu u uvodnom gemu trećeg seta, ali se Kruger spasao, sačuvao servis i vodi 1:0.

 

 

Drugi set:

Osvojio je Amerikanac drugi gem u setu, ali je već u narednom prvi teniser sveta stavio tačku na ovaj deo igre i vodi 2:0. Novak je na set od drugog kola Australijan opena.

Nole opet bez mnogo posla potvrđuje brejk, a Kruger servira za ostanak u setu. Vodi Srbin 5:1. 

Prelep poen Krugera u petom gemu, dobio je aplauz i od prvog tenisera sveta. Ali, Novak ipak dolazi do nove brejk šanse. Koristi je i sada ima dva brejka prednosti u drugom setu. Nedostižno je to za Amerikanca - 4:1.

Odlično Novak igra na svoj servis gem, opet bez izgubljenog poena dolazi do gema i povećava prednost na 3:1. Juri srpski as ka drugom setu.

Prekida Kruger seriju prvog tenisera sveta. Daje sve od sebe Amerikanac, dobro igra, ali za sada nedovoljno dobro za šestostrukog šampiona Australijan opena.

Potvrdio je Đoković bez problema prednost brejka na početku drugog seta, vodi 2:0.

Novak nastavlja gde je stao u prvom setu, drugi nije mogao bolje da počne - brejkom. Mada, nije bilo lako. Dobro igra Kruger, odlično se kreće, sve stiže, spasao je Amerikanac tri brejk lopte, ali Srbin realizuje četvrtu šansu za vođstvo od 1:0. 

 

 

Prvi set:

Prvu set loptu spasao je Kruger spektakularnim poenom i podigao navijače na noge.  Ali, Novak mu nije dozvolio da se razigra, forhend vinerom stavlja tačku na prvi set koji dobija 6:3 i vodi 1:0 u meču. 

Nije izdražao Kruger pritisak prvog tenisera sveta. Ovog puta nije uspeo Amerikanac da se odbrani , Novak pravi BREJK i servira za set.

Prvi teniser sveta opet u prednosti, rutinski osvaja svoj servis gem - 4:3. 

Bio je Đoković u naletu, stekao i brejk loptu u šestom gemu, ali je Kruger uspeo da se izvuče iz teške situacije i sačuva gem - 3:3.

Žo-Vilfred Conga igraće sa boljim iz duela između Novaka Đokovića i Mičela Krugera. Francuz je lako savladao Slovaka Martina Kližana u tri seta, sa 6:4, 6:4, 7:6.

Ekspresno je Đoković postavio stvari na svoje mesto, nekoliko dobro odigranih poena, malo i sreće i Novak je ekspresno stekao tri prilike za BREJK. Koristi drugu i poravnava rezultat na 2:2, a potom sa nulom dobija servis gem, potvrđuje brejk  i ponovo ima prednost u setu - 3:2.

Zapretio je Kruger Novaku već na startu drugog servis gema prvog tenisera sveta kome je zakazao servis. Nije posustao, došao je do dve brejk lopte Amerikanac. Đoković je prvu spasao, ali novom greškom častio je Krugera BREJKOM, vodi Amerikanac 2:1!

Kruger je na svoj servis gem poveo 40:15, Nole je doašo do 40:30, mogao možda i do brejka šanse, ali je pogrešio, pa Amerikanac izjednačuje rezultat - 1:1

Đoković siguran na početku, odličan servis prvog tenisera sveta i ekspresno osvaja prvi gem u meču na svoj servis gem i vodi 1:0.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija