• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.07.2019

12:09

NOLE NOKAUTIRAO ENGLESKE NAVIJAČE: Publika? Hvala lepo što ste došli, doviđenja!

Tenis

NOLE NOKAUTIRAO ENGLESKE NAVIJAČE: Publika? Hvala lepo što ste došli, doviđenja!

Podeli vest

Vimbldonska publika je od prvog do poslednjeg poena strastveno navijala za Rodžera Federera protiv Novaka Đokovića (3:2)

Najbolji teniser sveta je osvojio 16. grend slem u karijeri u meču koji će se pamtiti i prepričavati godinama i koji je ušao u istoriju. Nije Novak briljirao, ali je i takav pobedio Rodžera koji je odigrao jedan od najboljih mečeva.

Navijači su posle Novakovih grešaka aplaudirali, čak mu i zviždali, ali nisu uspeli da poremete mentalnu stenu.

- Osećao sam veliko rasterećenjen jer je to bilo pet sati konstantnog pritiska u svakom pogledu. On je bio taj koji je diktirao tempo meča i napadao, imao sam mnogo poteškoća da mu čitam servis, tako da sam sve vreme bio pod pritiskom da preživljavam, da se borim i nekako pronađem način da budem u meču. Tako da na kraju je bilo samo u stilu, osmeh na lice, hvala lepo što ste došli, doviđenja - nije mogao ništa bolje ada im kaže Nole.

(VIDEO/FOTO) STRELJAO IH JE POGLEDOM I ZAČEPIO IM USTA ZA SVA VREMENA! Englezi, za vas nema ljubavi od Novaka!

ZAEV ZVAO ĐOKOVIĆA DA POSETI SEVERNU MAKEDONIJU: Sigurno ću doći, jer moram da vidim Ohrid!

Foto: reuters

 

Noletovim navijačima satima posle meča nije bilo dobro, ali, vredelo je. Na konstataciju da je navijačima opet iskidao živce i oduzeo barem jedno hiljadu godina života, imao je poruku:

- Ne znam…Mogu da im preporučim jednu dužu pauzu od gledanja mojih mečeva, mada je sezona je jeku sada. Vidimo se opet, nadam se da su se "navukli" na moje mečeve. To je sve.

Foto: Tanjug/AP

 

Trijumf na Vimbldonu će mu bez sumnje pomoći u nastavku sezone i mečevima koji dolaze.

- Sigurno da će mi pomoći psihološki u nastavku karijere znajući da sam sa 70 odsto pobedio u finalu. Opet, ono što me neraduje je da sam igrao manje više ceo meč na taj način. Možda i nije karakteristično jer sam većinu svojih finala odigrao na visokom nivou. Sada to nije bio slučaj, ali sam zato psihički bio na jako visokom nivou. Ovakva atmosfera i uslovi koji su bili, vrlo lako mogu da izbace iz takta nekog emotivca kao što sam ja, tako da je to bilo nešto što sam obećao sebi. Zarekao sam se pre nego što sam izašao na teren da je to jedina stvar na koju definitivno mogu da utičem, a da ne zavisim od nje. To je ta stabilnost, psihološka smirenost u trenucima kada se publika digne, što je bilo mnogo puta. Mislim da je to upravo ono što je meni dozvolilo da se vratim u meč - uveren je Đoković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Major

pre 4 godine

Nisam bas neki strucnjak, tek - volim da gledam tenis i nase tenisere, ponekad cak i kada gube. Ne moze se reci da je Novak odigrao slab mec, a da je Federer odigrao jedan od svojih najboljih meceva. Nije lako sa Federerom igrati i kada ne igra na ovom vimbldonskom nivou. To umnogome diktira i poteze i uspesnost tih poteza. Protiv sebe imate momka koji iznudjuje sve lose sto se kod vas moze iznuditi. Iznudjuje i neiznudjene greske! Dakle, sjajna pobeda, borbena i postena igra do poslednjeg daha, veliki uspeh. Mozda koja paralela vise, sto naravno, nije ni malo jednostavno izvesti kao sto je jednostavno reci. Sve u svemu - odlicno! Pobeda!!!

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija